Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Вместо да пишеш вземи да четеш...казах.
В dw,както във всеки уважаващ себе си ...винаги цитират източниците си.
И още в началото е написано следното:
"Шокирани сме", заяви тези дни Урбан Хансон Брузевиц, шеф на шведския институт за икономически изследвания NIER. Според прогнозите на института, шведският БВП ще се свие тази година с цели 7%, а безработицата ще достигне 10 на сто.
Сходни са и прогнозите на шведската Търговска банка.''
Да продължаваме ли ?Или DW са лъжци?
А след като настояваш,вица беше следния:
Питали един
-Ти какво работиш
-Писател
-А браво,и какво пишеш
-Глупости във форумите
И колкото пъти си го чета,все повече ми харесва:thumbsup:.Даже и когато някои се опитват да хвърлят моите камъни по моята глава.Няма лошо.
Щом пиша във форуми:).
Истината е такава ,каквато е.
Купи си нови очила бе човеко !
И прочети по-внимателно какво са ти отговорили хората. ... не аз, другите.
----------------------------------------------------------
За последното денонощие са починали три жени - на 70 години в Пловдив с придружаващо заболяване язва на дванадесетопръстника; на 74 години в Сливен с придружаващо заболяване диабет; жена на 73 години в Александровска болница в София с онкохематологично заболяване.
Средната възраст на смъртните случаи от Covid-19 е 65,6 години.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Lupus
А не е ли?
Ми според мен не е.
След като 7% спад се счита за провал, спадът в ЕС който е над 7% не е ли логично да е по-голям провал. Ти лично кой "провал" би избрал?
Цитат:
Dedo1975
Ми според мен не е.
След като 7% спад се счита за провал, спадът в ЕС който е над 7% не е ли логично да е по-голям провал. Ти лично кой "провал" би избрал?
Аз бих избрал с по малкото жертви...
Цитат:
Dedo1975
Ми според мен не е.
Ако тоя месец си бачкал и си взел 200лв по-малко, а Иван изобщо не се е явявал на работа и е взел 250лв по-малко....кой "провал" би избрал? :)
Иван не се е явявал на работа и е взел едни пари, но под една или друга форма ще ги върне. Дали ще му вдигнат преките, дали косвените данъци, дали друго ше измислят, но рано или късно ще ги върне с лихвите.
На Иван му е все едно, защото той не е виждал в живота си понижаване на преки и коствени данъци...или друго.....и при кризи и при възход онождането е винаги на ход....
Аз съм от тези "Ивановци" :) Държавата ми забрани да работя, но ме обезщети много бързо и ми запуши устата:)
Идеята е-минава "медицинския" проблем и забранените дейности стартират без загуби. Не става въпрос за разни схеми 60 на 40, а за еднократна безвъзмездна помощ или ако сте голяма компания , тогава дават 90 на 10. В крайна сметка е по-евтино , отколкото фалити, уволнения, безработни и после отново кандидатстване за работа... това поне е идеята.
Дали ще сработи-мога да ви споделя след няколко месеца.
доколкото чух, нашата мила Татковина е единствената държава в ЕС, в която не са раздавани безвъзмездни помощи, а само кредити (пък било то и безлихвени)
Кръщаване в условията на пандемия..
Децата с воден пистолет..а за възрастните предлагам с боен :)
https://pbs.twimg.com/media/EY2YppAX0AAT2hR?format=jpg&
Не знам, мога само за тук да споделя...
За малкия бизнес, ако е трябвало да затворите, заради мерките-примерно фризьорски салон, маникюр,педикюр т.н. други контактни професии .Малко кафене или бистро...се дават по 4000 евро безвъзмездно. Също и на малки селскостопански субекти.. Това е до 1 юни. Има и втори пакет до 31 август...
За само осигуряващи се без персонал се дават до 1500 евро на месец ( за март, април и май , дават ги наведнъж) без да се гледа семейно положение, спестявания и т.н.
Всичко става много лесно и изцяло онлайн. След около 2-3 седмици превеждат парите по сметката. След 1 юни може да се кандидатства пак, но вече ще се гледат и доходите на семейството като цяло.
Има разбира се и възможност за заеми, но са с 2% твърда лихва, гарантирани от държавата, но не безлихвени.
За фирмите с нает персонал и спад над 20% от оборота има мярка 90% от държавата и 10% от работодателя, за да се запазят работните места...
https://business.gov.nl/corona/overv...-your-company/
Дали е правилно или не, ще видим след няколко месеца.
- - - - - - - - - -
За това, колко е важно да се проветрява ( не че и баба ми не знае, но си е друго, когато е научно доказано):))
https://www.uva.nl/en/shared-content...R1iR9JswDPCSAw
Цитат:
stainway
Не знам, мога само за тук да споделя...
За малкия бизнес, ако е трябвало да затворите, заради мерките-примерно фризьорски салон, маникюр,педикюр т.н. други контактни професии .Малко кафене или бистро...се дават по 4000 евро безвъзмездно. Също и на малки селскостопански субекти.. Това е до 1 юни. Има и втори пакет до 31 август...
За само осигуряващи се без персонал се дават до 1500 евро на месец ( за март, април и май , дават ги наведнъж) без да се гледа семейно положение, спестявания и т.н.
Всичко става много лесно и изцяло онлайн. След около 2-3 седмици превеждат парите по сметката. След 1 юни може да се кандидатства пак, но вече ще се гледат и доходите на семейството като цяло.
За фирмите с нает персонал и спад над 20% от оборота има мярка 90% от държавата и 10% от работодателя, за да се запазят работните места...
https://business.gov.nl/corona/overv...-your-company/
Дали е правилно или не, ще видим след няколко месеца.
- - - - - - - - - -
За това, колко е важно да се проветрява ( не че и баба ми не знае, но си е друго, когато е научно доказано):))
https://www.uva.nl/en/shared-content...R1iR9JswDPCSAw
Това при вас с безвъзмездното раздаване на пачки пари от правителството си е направо абсолютен социализъм, да не кажа комунизъм.:BigGrin
В България всички мразят социализма, затова другарят Борисов раздава само кредити на населението, които после да връщат.
Единствените пари, които Бойко даде безвъзмездно заради кризата с вируса бяха 70 милиона на някаква колекторска фирма.:smiley:
pap1918, ти май ще си последния карантиниран :)