Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dedo1975
Е, грипа не е толкова смъртоносен, но само защото на него не му се приписват чудодейните свойства да убива хора с придружаващи заболявания като рак, тежки черепно-мозъчни травми и скачане от десети етаж без парашут. При него дори повечето от починалите от пневмония се пишат.... сега внимавай, тук следва изненада - О! Чудо, та те влизат в статистиката на "жертви на пневмония"
Това което мога да се съглася е, че за грипа няма ясна статистика за жертвите.
Но за корона вируса все още е рано да се правят сравнения с грипа. Всички заявки за сега сочат, че ще е доста по опасен и смъртоносен.
Второ, този вирус е нещо ново и нормално да има паника и дори неадекватни мерки.
Но по добре мерки прекалени отколкото повече жертви.
- - - - - - - - - -
Александър тези глупости са без логика бре. Що ни ги изтипосваш да се излагаш?
Дай ред по ред - какво общо има сапуна дето го убивал и за лекарството - нима да ядем сапун и ще е излекува ли?
Слънцето или ултравиолетовите лъчи го дезактивират но под стойте си вкъщи се има в предвид по малко контакти - всички знаем (само се съмнявам за теб дали) че се разпостранява основно с контакти вируса...
За третото - медицината лечение не може да предложи и се оставя на природата ни да се справи - това нима не ти е ясно, както и на идиота съставил тези идиотщини нелогични...
Айде по сериозно и отговорно към жертвите и медиците дето всекидневно се борят за живота и за такива като теб тома неверници....
- - - - - - - - - -
Цитат:
Dedo1975
330 нови положителни и 9-ти ден от мача - бързаш да се радваш а заразата пълзи и то точно в София и Пловдив, което май вече започва да става очевадно, че е в резултат точно на мача.
Една малка подробност забравяме, за грипа има ваксина/и, не е 100% гаранция, но има:).
п.с.Ваксиниран, не значи, че не го преболедуваш, караш го, но по-леко.Колко по- , зависи от много неща.
Цитат:
ccankov73
Ее..., нека поне пътеката да гушнем, уж я били вдигнали. Да полежат малко, нии шЪ ги Упрайм..:))
Сега трябва да промените протокола и да се постараете- да си заслужите парите..Например, обаждам ти се- болен съм от.. Палиш линейката Майбах и идваш да ме вземеш на адрес.
Пред болницата опъвате червеният килим, оркестъра, мажоретките, целия екип на болницата строени в кордон, ръкопляскате и викате - ние сме с теб.....шефа ме посреща с табла питиета и мезета.....ако трябва ще пеете химна и вдигате флага :)
После ме настанявате в отделна климатизирана стая, с личен готвач, леглото с вграден шиатсу масаж, секси сестри..... Културна програма - стриптизьорки.....иначе може да се гътна вместо от вируса, от скука.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie...olnici-6112101
Аа., то ако е така отивам в инфекциозно да се понагушкам с пациентите .Само не знам със задължителните клизми ко прайм ;)
п.с. hristoslav, май ще имаш почерпката от мен.Края на месеца щели да дават бленуваната хилядарка, вчера някакви декларации подписвахме... :thumbup.
Цитат:
ccankov73
п.с. hristoslav, май ще имаш почерпката от мен.Края на месеца щели да дават бленуваната хилядарка, вчера някакви декларации подписвахме... :thumbup.
Като се подпишеш на ведомостта и си видиш парите в сметката или в джоба - тогава почерпката. Че ходилите в казармата знаят правилото: "Всяка заповед е предпоследна!"
Противоречивата стратегия на Швеция за борба с блокирането доведе до голяма смъртност и няма реална икономическа печалба, показват данни..
https://www.businessinsider.com/swed...in-data-2020-7
“- Докторе, счупих си ръката!
- Това не е счупване, а ковид19. От вируса костите изтъняват и спонтанно се чупят.
- Но аз паднах по стълбите.
- В това няма логика. Вие сте болен от ковид19. Не виждам защо намесвате стълбите? Вие новини не гледате ли? Петнадесет дена карантина. Следващият.
- Докторе, изтекоха ми водите…
- Това не са води, а странна неописана до този момент клинична картина на ковид19. Бих казал с нетипично подуване на корема.
- Аз съм бременна. Не виждате ли?
- Не сте бременна, а заразно болна. 15 дена карантина. Следващият.
- Но аз раждам.
- Първо най-важното! Трябва да преборим вируса! Раждането може и да почака. Не забравяйте да си миете ръцете. Следващият.
- Докторе, насирам се, с извинение.
- Насираш се от страх от суперпандемията от ковид19. Нормално. Ограничете гледането на телевизия и две седмици карантина. И се запаси с тоалетна хартия. Следващият.
- Докторе, заеквам.
- Познато. Това е прочутата заекваща симптоматика на ковид19. Две седмици карантина.
- Но аз, докторе, глътнах топче за пинг-понг.
- Китайско ли беше топчето?
- Да.
- Няма какво да добавя. Две седмици карантина. Следващият.
- Докторе, като пикая и не уцелвам тоалетната чиния.
- Това е, защото не виждате и сте вдигнали диоптъра. Характерно за ковид19 с очна симптоматика.
- Не е от очите.
- Ей, всички се извъдиха доктори! Ако не е от очите, значи е от треперенето на ръцете. Ковид19 ви е ударил в паркинсона. Две седмици карантина. Следващият.
- Докторе, говорят ми гласове.
- Какво ви казват?
- Да скоча от покрива на блока. Да ги слушам ли?
- А казват ли ти, докато скачаш да носиш маска?
- Не.
- Тогава не ги слушай. За да чуваш правилните гласове, всяка сутрин си пускай телевизора. Все пак ви предписвам две седмици карантина. А когато гласовете прекаляват, използвайте тапи за уши. Довиждане.
Така… За днес двеста нови болни от ковид19. Пиши ги двеста и петдесет, че не се знае. Оздравели няма. Пандемия, какво да правиш…"
За по-щастлив живот- мийте си ръцете и НЕ гледайте телевизия!!!
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Гърция сложи филтър на границата си, а нашите управници спят...Всеки ден в страната ни влизат/връщат български гастарбайтери и туристи с положителни тестове...
https://www.24chasa.bg/novini/article/8791217
https://www.24chasa.bg/novini/article/8795524
Нищо не се е променило на нашите граници от началото на пандемията.
Защо въобще обсъждаме каквото и да е в темата?
След протестите, очаквайте скок на заразените в София..след 5-6 дни.
За София не знам, но по южното черноморие може и по-рано.
Днес едни дебили (чужди) бяха си качили мастията на масата в заведението и я хранеха. За дезинфекция, дистанция и маски (на лакътя) на служителите въобще не коментирам.
Контол - никаъв. Това на централната алея под "Флора" -та.
Цялата работа ще мине, но ако се стигне до втори локдаун -икономиката няма да може да издържи и хората ще излязат да протестират.
Все пак си мисля, че има групов имунитет, защото тук нещата затихнаха и никога не са носени маски или някакви блокади и т.н.
Просто вируса си минава през населението, някои се разболяват, при други нещата тръгват накриво...
Тъпото е, че ако бройката на ново заразени продължи да се качва или остане висока -много държави ще въведат ограничения, няма да има полети, туристи, земеделски производители, които разчитат на пласиране на продукция през заведенията ще изпаднат в проблеми, хората разчитащи на временна заетост и т.н.
Колкото до европейските пари-нищо не е сигурно, защото Нидерландия се опъва, заедно с още няколко държави - парите да не се дават безвъзмездно , а като заем или срещу реформи...
Днес тук е Конте и се опитва да се пазари, другата седмица идват премиерите на Испания и Португалия, Макрон беше преди седмица....Рюте отива следващата при Меркел... Ще видим колко в крайна сметка ще излязат сметките и кой ще ги плаща:)
Като прочета заеми и "срещу реформи" и настъхвам!
Първо през 2004, после - 2007 и в момента Република България все повече се утвърждава като "демократичен и независим" заден двор, боклучийска кофа, малък, но стабилен пазар на некачествените стоки и храни от EU. Полигон за тестване на нови политически, икономически и обществени "проекти", а в скоро време и на медицински препарати от всякакъв род. А, за малко да пропусна - и за закупуване на несъществуваща военна техника на цени на първите Space Shuttle.
Ами - не съм съгласен!
Твърдя, че ям качествени хряани - в Сливен май няма други
За самолетите си прав - аз не бих сключил такъв договор!
Ама....кой съм аз?