Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
Тъй де, нали ще го морим с билки сега.
Справка - средна продължителност на живота преди 200г например (лечение основно с билки и др. природни блага) и сега - при съвременната медицина.
И още една справка - условия на живот преди 200г например, развитие на науката преди 200г например, познанията на човека за собственото му тяло, неговата биохимия и метаболизъм преди 200г например. Можем ли например да отречем всички достижения на медицината преди да се появи синтетичната фармакология?
Какво ти е мнението за хомеопатията например? Или възможността да се повлияе на едно или друго заболяване с помощта на биополе например?
Цитат:
Lupus
И още една справка - условия на живот преди 200г например, развитие на науката преди 200г например, познанията на човека за собственото му тяло, неговата биохимия и метаболизъм преди 200г например. Можем ли например да отречем всички достижения на медицината преди да се появи синтетичната фармакология?
Какво ти е мнението за хомеопатията например? Или възможността да се повлияе на едно или друго заболяване с помощта на биополе например?
И как точно разни селски знахари са запознати с въпросните постижения на науката последните години?
Не че питаш мен, но смятам хомеопатията за най-голямата измама последните години и се чудя защо не се преследва от закона.
Поне да изкарат всички подобни "лекарства" извън аптеките заедно с хранителни добавки и билкови чайчета.
Цитат:
lazarus18
И как точно разни селски знахари са запознати с въпросните постижения на науката последните години?
Не че питаш мен, но смятам хомеопатията за най-голямата измама последните години и се чудя защо не се преследва от закона.
Поне да изкарат всички подобни "лекарства" извън аптеките заедно с хранителни добавки и билкови чайчета.
ОК! Ще попитам директно и теб: "Всяко постижение на науката в дадена област отхвърля/отрича ли всичко, достигнато в дадена област или го надгражда и допълва?"
Цитат:
Lupus
ОК! Ще попитам директно и теб: "Всяко постижение на науката в дадена област отхвърля/отрича ли всичко, достигнато в дадена област или го надгражда и допълва?"
Понякога отхвърля, понякога допълва и надгражда. Няма еднозначен отговор.
Мисля че знаете основното правило в медицината....:wink:
С хомеопатия си лекувайте хрема, пъпки, шипове и др. подобни.
За сериозните заболявания си има медицина.
Ако знаеш колко запуснати (включая до терминален стадии) пациенти, “лекувани” с хомеопатия съм виждал - бедна ти е фантазията.
п.с. За едно приложение се сещам - ако традиционната медицина наистина се е изчерпала може да се пробва и с хомеопатия.
Цитат:
ccankov73
Мисля че знаете основното правило в медицината....:wink:
С хомеопатия си лекувайте хрема, пъпки, шипове и др. подобни.
.
Точно така! Знаете ли какво е основното правило за грипа?
Трябва ли тогава към хрема да се подхожда с тежки антибиотици, да се създава резистентност към тях и когато наистина се наложи тяхната употреба, те вече да са безполезни?
Е, не като първа линия лекарства естествено.Аз винаги почвам с парацетамол, вит. С , течности.Капки, чайчета и сиропи не ги броя.
После зависи от развитието. Майка ми (педиатър) също рядко изписва антибиотик.
Изключвам обаче имуносупресирани и имунокомпрометирани.
Цитат:
ivodivo
Не беши ли темата за ковида...
Темата я отклони Лупус ей тук, правейки си медицински неиздържана реклама с прополис.
Цитат:
MitkoS
Темата я отклони Лупус
ей тук, правейки си медицински неиздържана реклама с прополис.
Егати тъпнята! Ти съвсем изкука! Май короната те е ударила в мозъка.
Първо - материала за прополиса е пряко свързан с темата.
Второ - давам го за пример с уговорката, че може да е вярно, но може и да не е.
Трето - какъв е смисъла да рекламирам нещо, което не продавам и от което нямам някакъв пряк или косвен интерес?
Цитат:
ivodivo
Не беши ли темата за ковида...
Темата я отклони Лупус ей тук, правейки си медицински неиздържана реклама с прополис.
А това че не си признава, че е пръднал, не значи че не е пръднал.
дългогодишното ми наблюдение върху лечението с хомеопатия, както и изключително подробното ми запознаване с материята, както наблюдения в контролирана среда, така и материали, преподавани в курсове по хомеопати за МНОГО напреднали, за чието посещаване се плащат МНОГО пари, ми е оформило следното мнение за нея:
Хомеопатията е чудесен начин да се лекуваш, докато си здрав.
по подобен начин мога да се изкажа за чакрите, аюрведа-та, лечението с кристали, влияещи на "биополето", дистанционното лечение, молитвите и още няколко ултрадревни и супер модерни лечебни способи (включително и акупунктурата, заради което сигурно ще си навлека някакво древно китайско пртоклятие)
в контрапункт мога да се изкажа също така и против съвременната "синтетична" медицина
за съжаление тя се занимава с въпросите "защо" и нещата хич не ѝ се отдават...
за радост бавно и мъчително при нея нещата драпат напред, за разлика от древните способи, които са запецнали на ниво "кръвопускане с пиявици", леене на куршум и обгрижване на коронната чакра...
виж, ако счупиш нещо, демек ако трябва да отговори на въпроса "как", ще те сглоби и зашие с огромна степен на успеваемост, но ЗАЩОто много ѝ куца
Съвременната медицина е напреднала много.
Но и при нея, като при всяка друга наука - има "дупки"....като черни дупки.
Пример: Преди 60-ина годни, случайно в болница постъпва пациент с банална настинка и пневмония....умира. Обаче, при аутопсията откриват, че човекът няма мозък - липсвал такъв в чутурата му. Пък човекът раснал, работил и живял нормален. Е, после - с течение на годините, открили и други такива индивиди. И няма обяснение. Повечето хора имаме мозък с дялове, отговорни за всяка функция....според теорията, ама други пък нямат буквално никакъв мозък и всичко им е наред - напук на медицината.
Та, тъй за теорията и практиката в тази наука.
Цитат:
Kaar
Обаче, при аутопсията откриват, че човекът няма мозък - липсвал такъв в чутурата му. Пък човекът раснал, работил и живял нормален. Е, после - с течение на годините, открили и други такива индивиди. И няма обяснение. Повечето хора имаме мозък с дялове, отговорни за всяка функция....според теорията, ама други пък нямат буквално никакъв мозък и всичко им е наред - напук на медицината.
Има ли някъде официални данни за това?
Разбира се. Потърси сам. Примерно - с един google.... "хора без мозък" или нещо от сорта.
Повече информация, естествено, има на английски...или немски.
Цялото семейство изкарахме някво неразположение,но им забраних да се тестват.Малко втрисане и разстройство .Вече 2 седмици нищо повече.И да има нещо е за хора с други заболявания,но ни правят на калинки.Някой на глобално ниво ни прави на идиоти..