Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)
Цитат:
Първоначално публикувано от
MitkoS
Що не приеха закона за снкциите при нарушена карантина 10 дена по-рано.
Ти самия риташе срещу ограничаването на конституционните ти права. Сега ревеш, че не са ти ги ограничили по-рано. Мерките, които се взеха в петък, едва днес се прилагат в страни, които са 2 седмици преди нас в разпространението на епидемията. А тези, които се вземат днес, ще бъдат приложени във Франция след седмица.
Писах преди няколко дни, че главният прокурор трябва да разследва тези от държавният резерв - защо няма защитни костюми, маски и очила. Отделно и за продадените на търг само преди седмици респиратори...
То тука не се спазва карантината от ученици и пенсионери, а вие очаквате да я спазват онези 7-8000 завърнали се гайстрбайтери. Има си решение
Цитат:
hristoslav2
Другият вариант е още на границата, арест и под конвой в автобуси(изолирани с преграда за шофьора и охранителя) ги водят в лагерите за имигранти(те са празни в момента), където да изкарат 21 дневна карантина - под въоръжена охрана на оградата и портала.
5160 е общият брой на местата в бежанските лагери у нас. В момента са заети на 8%.
Трябва да се напише нов план за действие в подобни ситуации, защото вируса може да се завърне още по смъртоносен само след няколко години.
Цитат:
Kasap
Стига хейтили! Факт е, че нашите мерки са много по-адекватни и навременни, от повечето европейски.
Кой е адекватен? Оня националният консултант по заразни болести дето е в щаба, ама в краят на Януари твърдеше пред медиите, че вируса нямало да дойде у нас и нямало място за притеснения??
Или генералчето, защото не може да си инструктира и контролира служителите на летището, дето препращат заразен да се изследва от София чак във Варна ?
Министрите на вътрешните и външните работи, както и тази на туризма, дето спаха и не забраниха влизането на чужденци у нас навреме...
Цитат:
Lupus
И добре, че никой не те пита! Либерастията свърши. Сега не е време да се пита защо едно или друго нещо не е било направено, а какво трябва да се направи тази нощ, утре, вдругиден за да се сведат до минимум жертвите! Все още сме в началото и влака не е изпуснат!
Кое в моя пост от изброените критики е свързано със свободи или с каквото там имаш предвид с твоята дума "либерастия" ?
Питам щот си ме цитирал.
Силно подозирам, че по навик четеш по диагонал, или по-скоро дори и това не правиш, а гледаш кой е автора на поста. И ако е мой, включваш на автопилот, пък автопилота каквото напише напише.
Цитат:
Kasap
Ти самия риташе срещу ограничаването на конституционните ти права. Сега ревеш, че не са ти ги ограничили по-рано. Мерките, които се взеха в петък, едва днес се прилагат в страни, които са 2 седмици преди нас в разпространението на епидемията. А тези, които се вземат днес, ще бъдат приложени във Франция след седмица.
Посочи текстовете написани от мен в подкрепа на думите ти.
Не ме карай и теб да обвинявам за безполезен автопилот в главата ти.
Ритал съм и продължавам да ритам срещу чиновници превишаващи правата си. Това е !
Никъде и никога не съм ритал срещу извънредното положение. Казвал съм и продължавам да казвам, че сега трябва да внимаваме докъде И ЗАЩО управляващите ще стигнат в ограничаването на гражданските свободи и дали няма да престъпят Конституцията.
... В онова видео, при официална държавна политика "стойте си в къщи на доброволна карантина", млад човек БЕЗ СИМПТОМИ е държан при мизерни условия дълго време. Това карантина ли е или затвор от ниска категория. Естествено че ще съм против и ще рипам защо не е осигурен специализиран транспорт да го откара да дома му където да си кара карантината при човешки условия.
Неосигуряването на такъв транспорт е видим пропуск, който пропуск довежда до много конфликти, по-точно можеше да предоврати много конфликти, най-вече пристигащи от чужбина хора да са принудени да се прибират до домовете си с публичен транспорт, което е тежък риск и конфликт. И нещо повече - за същото прибиране да бъдат обявявани за "безотговорни" от най-високо ниво пред камерите на националните телевизии (това си е точно нарушаване на права - клевета, обиди, както е там правната формулирока - и аз лично бих го съдил г-н чиновника Мутафчийски).
И като се замислиш, дължи се на "аз съм прост и вие сте прости, в смисъл прости сте и затова ще търпите моите прости мерки"
Цитат:
Lupus
И добре, че никой не те пита! Либерастията свърши. Сега не е време да се пита защо едно или друго нещо не е било направено, а какво трябва да се направи тази нощ, утре, вдругиден за да се сведат до минимум жертвите! Все още сме в началото и влака не е изпуснат!
Митко е прав. Беше проспан около месец и се събудиха когато избухна в Италия заразата! Имаха време да пренастроят производство към защитни облекла и сега щяхме да сме по защитени.
В болниците положението е на късмет да не срещнат заразен от корона вирус. Това е направо недопустимо но факт. По телевизиите говорят как се правили защитни облекла и тем подобни глупости а на терен няма защита. Ние с жена ми се чудим как да намалим риска и честно казано не намираме решение! Всички в отделението вече си говорят, че ще бъдат заразени и е само въпрос на време... Представете си за каква атмосфера става въпрос!
В това положение изпаднахме и избухне ли зараза в болниците - а това ще стане рано или късно отиде останахме без лекари и сестри!
някой да ми припомни къде са "огнищата" на зараза в България, че тази вечер всички много удобно пропуснаха този детайл
банско, та банско... там ли са новите 20-ина случая?
конкретно за варна колко стотици е заразил единственият заразен, подчертавам заразен, а не разболял се?
за България имаме 80-ина болни и 2 смъртни случая (първите кюмюри, които разхвърляха вируса), което е точно в рамките на 2-3%
като станат около 120 би следвало да има трети смъртен, т.е. след 3-4 дни, като той/тя трябва да е на поне 60+
никъде не намирам статистика за пол/възраст/етнос за нашите заразени
досега чувам само писъци как се качвали с по десетина на ден, без никаква конкретика...
Цитат:
MitkoS
Посочи текстовете написани от мен в подкрепа на думите ти.
Не ме карай и теб да обвинявам за безполезен автопилот в главата ти.
Заповядай!
Цитат:
г-н чиновника Мутафчийски
Можеш да се запознаеш с биографията на "чиновника":
http://www.vma.bg/%D0%91%D1%80%D0%B8...0%BD-FACS.html
Keep Trolling...
Цитат:
MitkoS
Що не приеха закона за снкциите при нарушена карантина 10 дена по-рано. Ние тук забелязахме дефицита, а управниците не ?
Това са примери които коментирахме тук. Но има още много.
В Англия например отдавна медицинския персонал надсякъде и от всякакъв ранг е маскиран като (цитат от човек живееш там) бели нинджи.
Ние тук коментираме от много отдавна и затова тук много отдавна мина китайската информация (благодарение на Христослав), че ИНКУБАЦИОННИЯ ПЕРИОД Е 8 ДЕНА и през този период човек може да заразява околните без самия той да има изразени симптоми.
Това черното изречение е предостатъчно на лаик като мен да е на 101% убеден, че ще се стигне до пандемия.
Защо нашите управници не прочетоха това изречение навреме ?!
Човек, освен, че ще се стигне до глобална пандемия, идва и краят на света!
В Щатите патроните по магазините са изкупени. Смятай какво предстои.
Цитат:
ivodivo
Митко е прав. Беше проспан около месец и се събудиха когато избухна в Италия заразата! Имаха време да пренастроят производство към защитни облекла и сега щяхме да сме по защитени.
В болниците положението е на късмет да не срещнат заразен от корона вирус. Това е направо недопустимо но факт. По телевизиите говорят как се правили защитни облекла и тем подобни глупости а на терен няма защита. Ние с жена ми се чудим как да намалим риска и честно казано не намираме решение! Всички в отделението вече си говорят, че ще бъдат заразени и е само въпрос на време... Представете си за каква атмосфера става въпрос!
В това положение изпаднахме и избухне ли зараза в болниците - а това ще стане рано или късно отиде останахме без лекари и сестри!
От дистанцията на времето много лесно е да се критикува. На 3 март на едни хора им беше смешно ,когато ги съветваха да не се събират на Шипка заради грипната епидемия .
А 2-3 дена по-късно едни хора с много справедливи искания ,направиха палатков лагер и призоваваха да се съберат повече хора за да свалят правителството.
Е, на нас днес ни отпуснаха цяло шише - 1л дезинфектант - за 12 човека!
Поприказвах си и с шефа на диализата ( там пациентите са много по-податливи на инфекции)
с какво разполагат - ами с нищо по-особенно.Нема екипировка.
Дано го оправят това скоро.
В момента дебилите свиркат и пляскаат от терасите, прозорците...С ръкопляскане нищо не се решава.
Вместо да съберем пари и да вземем липсващите в болниците очила, маски, термометри....лекарства, респиратори. Дето уж са задължение на безхаберното ни правителство..
Цитат:
emil vasilev
От дистанцията на времето много лесно е да се критикува. На 3 март на едни хора им беше смешно ,когато ги съветваха да не се събират на Шипка заради грипната епидемия .
А 2-3 дена по-късно едни хора с много справедливи искания ,направиха палатков лагер и призоваваха да се съберат повече хора за да свалят правителството.
Дебилите нямат край и са над закона! Тъй де, какви са тези от правителството, че ще ми казват какво може и не може да правя...
Рано е за пляскане - още не е почнало! :(
Цитат:
emil vasilev
Аз се запасих с трайни хранителни продукти и медицнски материали - маски+ръкавици+калцуни (по една кутия - оказва се че е недостатъчно) ПРЕДИ 3-ТИ МАРТ.
Ще се самоцитирам:
Цитат:
Ние тук коментираме от много отдавна и затова тук много отдавна мина китайската информация (благодарение на Христослав), че ИНКУБАЦИОННИЯ ПЕРИОД Е 8 ДЕНА и през този период човек може да заразява околните без самия той да има изразени симптоми.
Това черното изречение е предостатъчно на лаик като мен да е на 101% убеден, че ще се стигне до пандемия.
Защо нашите управници не прочетоха това изречение навреме ?!
ПП
Сега погледнах датите - на 20-Февруари в къщи сме се обзавели с машина за хляб, половинката е изпекла хляб с много дебела коричка, а аз чрез Вайбър съм изпратил снимка на една фантастично изглеждаща филийка домашен хляб.
Като се има предвид, че доставката на машината закъсня около седмица - значи решението за запасяване съм го взел не по-късно от 10-Февруари и съм го изпълнил през следващата седмица.
То се изредиха куп лекари да приказват ,че тези защитни маски никого не защитават и пак се искат маски. За какви лекарства става въпрос? Да не би коронавируса да се лекува?
- - - - - - - - - -
Стига с тези маски защитни облекла и т.н. Това не е ебола.Вие при болен от СПИН облечени като космонавти ли ще влезете?
Маските, очилата, облеклото са нужни на лекарите за да се защитят от зарази - все пак имат контакт със заразно болни! Нали не искаш да останем без лекари(като се заразят и излязат в карантина)? Такива трябваше да има в националният резерв(както и в болничните складове), но няма....плюс мълчание по въпроса и бездействие от страна на главният прокурор.
Защитните маски трябва да се носят и от заразените, за да не пръскат зараза...
Виж първи пост на темата.
Цитат:
emil vasilev
То се изредиха куп лекари да приказват ,че тези защитни маски никого не защитават и пак се искат маски. За какви лекарства става въпрос? Да не би коронавируса да се лекува?
- - - - - - - - - -
Стига с тези маски защитни облекла и т.н. Това не е ебола.Вие при болен от СПИН облечени като космонавти ли ще влезете?
Ама никой не те кара насила да се пазиш с безполезни маски. Решението си е твое. (... засега)