Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Примерно една такава утопия е ваксината срещу морбили, която ако е направена по календар дава доживотен имунитет:)
По-горе писах същото - периодични реваксинации/реимунизации през определен период са необходими да поддържат имунитета натегнат. Това е стандартаната процедура при всички ваксини.
Ако някой си мисли, че като си бие една единствена ваксина ще си реши завинаги проблема с ковид - дълбоко се лъже.
Аз така ти разбрах поста - еднократно боцване с ваксина да ти даде доживотен имунитет, и завинаги да ти реши проблема с короната.:BigGrin Което няма как да стане.
Поне няколко поредни години, с ваксинация един, или пък два пъти в годината вероятно ще отнеме, докато се оттървем глобално от тази болест.
Това сега е само началото.
Малей Jack, туй всичкото сам ли го измисли...
Цитат:
..Механизмът на всички ваксини е такъв, че осигуряват защита докато антителата циркулират в кръвта...
Я виж тук, по-разбираемо е : https://en.m.wikipedia.org/wiki/Memory_B_cell
Цитат:
..тези имунни комплекси с времето се отлагат във финните кръвоносни съдове на вътрешните органи - примерно бъбреци, мозък..
;):thumbsup:
да бе...
п.с. грипната и тя се слага всяка година, обаче не е станал световен проблем.
А и двете са препоръчителни, не задължителни.
И няма как да се знаят дългосрочни странични ефекти (5 год. например) на ваксина която я има от
няколко месеца - нали сте математици повечето :).
Цитат:
Jack Krauser
Аз така ти разбрах поста - еднократно боцване с ваксина да ти даде доживотен имунитет, и завинаги да ти реши проблема с короната.:BigGrin
Такова нещо не съм писал никога, но да се изследва клетъчен имунитет е скъпо удоволствие и ще се прави, разбира се...
Просто не може да се твърди, че ваксината ще предпазва 3 месеца или 6 или година или 15.... Няма как да бъде доказано, засега
Ваксините на грипа предпазват само за един сезон. За сега не са обявили, но предполагам, че и за короната ще е толкова.
Може би отсега нататък всяка есен ще трябва да се ваксинираме и против ковид, както против сезонния грип. Докато се изкорени тази болест.
15 години, коя ваксина държи толкова?! 6 или 12 месеца е по-реалистичен срок според мен.
докато се изкорени ковидът? :))
колкото е изкоренен грипът...
дарвин е обяснил всичко:
по-смъртоносните щамове малко по малко сами ще изчезнат, защото убиват гостоприемниците си
така с времето ще останат по-"слабите" и няма "яко да мрем"
Специално грипните ваксини от нищо не предпазват.При някои хора само стимулират организма за по-бързо справяне, при други ефекта е нулев.
Цитат:
Tommorow
Хубу ама той и
вируса не спи....
Обзел ме е някакъв присантиман, че в дългосрочна перспектива тая война няма да я спечелим....
2025-2026 яко ке се мре :)
Срокът на придобитият от ваксината имунитет е индивидуален - зависи от моментното състояние на организма.
В зависимост от ваксината(производител/тип) между 30 и 10% няма да получат имунитет.
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-...uation-updates
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-...-free-movement
Цитат:
edi1
Специално грипните ваксини от нищо не предпазват.При някои хора само стимулират организма за по-бързо справяне, при други ефекта е нулев.
Ефективността на грипните ваксини варира от 50 до 65%
Цитат:
edi1
Е, те всички ваксини това правят.Или протича по-леко, или не успява да се развие клинична картина(т. е. не разбираш нищо)
или по различни причини (друг щам, недостатъчен имунитет, слаба имунна система) си се разболяваш на 100%.
п.с. Да уточня - никого НЕ агитирам да се ваксинира! Аз самия доста се чудя дали да се ваксинирам
въпреки работата ми.
Цитат:
ccankov73
Е, те всички ваксини това правят.Или протича по-леко, или не успява да се развие клинична картина(т. е. не разбираш нищо)
или по различни причини (друг щам, недостатъчен имунитет, слаба имунна система) си се разболяваш на 100%.
п.с. Да уточня - никого НЕ агитирам да се ваксинира! Аз самия доста се чудя дали да се ваксинирам
въпреки работата ми.
В ковид отделение ли си?
Не, но всички Ковидни минават през нас. Rö...
Цитат:
ccankov73
Не, но всички Ковидни минават през нас. Rö...
Осигуряват ли ви маски ffp2 или само от хирургичните?
FFP от март до сега по 1-2 на човек(нямало за нас) , хирургични по се намират - 1 кутия на седмица (за всички).
Може да си купиш отнякъде - там няма ограничения:wink:.
Но ние сме само проста областна болница, то да не ти е Пирогов - да те дъвчат по новините постоянно.
Те 2/3 от нашите го изкараха вече - само непушачите ;).
Цитат:
ccankov73
... Те 2/3 от нашите го изкараха вече - само непушачите ;).
Разбира се, че непушачите.
Пушачите винаги ползват термодезинфектатор на вдишвания въздух, че още и филтър ползват...
А ако вземат и наргиле с кислородна вода да бълбукат - ей ти и апарат за обдишване хем...
Абе, дето рекъл Вълкът, не съм специалист, ама......:))
Аз под ваксина друго разбирам, като ми бият нещото, да не хвана това, срещу което ми я бият.