Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Нека преживеем втората дата с 5-те двойки тази година (22.12.2020), пък крайната дата на "епидемията" може да се самокоригира.
Вирусът може да изчезне в два случая: придбиване на иунитет / откриване на лекаство (нищожна вероятност) и изчезване на гостоприеника.
Ако някой не знае:
https://www.24chasa.bg/novini/article/9311302
аз пък има един още по-интересен въпрос ;)
защо след ЦЯЛ МЕСЕЦ яка карантина в Германия продължават да удрят ден след ден нови рекорди по заболели?
ей на, оня ден 23 700 за 24 часа
а? А? ААА? :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
stainway
Чудесно, че имаш достъп до всякаква информация, но ако източника ти е Facebook и сайта на жълтите жилетки във Франция се питам-защо не потърсиш малко по-подробно.
Цитираният д-р Перон твърди също, че Лаймската болест е дело на нацистите и САЩ я разпространяват след втората световна война по света като биологично оръжие....
Освен това от самото начало на пандемията препоръчва, заедно с друг свой колега да се пие хидроксохлорокин и азитромизин -даже Тръмп явно му бе повярвал и си пиеше профилактично:)
Хубаво е да има достъп до всякаква информация и още по-хубаво е, че всеки може да си прецени и реши за себе си.
Стейнуей, готов ли си за боц-боц на малко чужд генетичен код? :BigGrin
https://fb.watch/2mTikoFyok/
Той има друго мнение за този професор:
Цитат:
stainway
тъй че, не можеш го впечатли...
Намери нещо от производителите или от правителствени източници :thumbsup:
Цитат:
Jack Krauser
Стейнуей, готов ли си за боц-боц на малко чужд генетичен код? :BigGrin
Имаш правото да вярваш в каквото си пожелаеш. Все пак искам само да ти напомня, че ако си сложиш ваксина с анденовирус (примерно) , ефекта е същия. Самия вирус е обработен с чужд генетичен код (този на Ковид -19), поставен там от създателите на ваксината. Просто механизма на проникване в клетката е различен - но генетичната информация, която се вкарва е същата.По-назад бях цитирал от руска медия. За тези ваксини, които вкарват готов белтък на вируса ще трябва да се почака до края на следващата година. В крайна сметка избора е голям и твоя уникален геном ще бъде съхранен , за да може да се възпроизвежда в бъдещите поколения:)
Ти остави Джакито ами да видиш колко малко са проявили желание за ваксина от фаза 1. Направо кошмарно малко - под 10%. А това са медици, сестри, и други такива, както и такива от първа линия. Няма се оттървем скоро от този вирус. Изредиха се знайни и незнайни "специалисти" да ни гадаят за ваксините как ще ни променили генома или как щели да ни докарат по тежки болести дори..
Цитат:
FearMe
аз пък има един още по-интересен въпрос ;)
защо след ЦЯЛ МЕСЕЦ яка карантина в Германия продължават да удрят ден след ден нови рекорди по заболели?
ей на, оня ден 23 700 за 24 часа
а? А? ААА? :))
Аз мога само да предполагам, защото същата е ситуацията и в Нидерландия (вчера бяха почти 10000 новозаразени). За яка карантина не може да се говори - тя ще стане факт довечера. Въпреки, че ресторанти и кафенета са затворени, хората се събират по домовете на маса, прегръщат се, смеят се и си предават аерозоли :) Освен това идеята е в началото на януари да няма 3-та вълна, а да се почне с ваксинацията, иначе болниците ще се занимават с други неща.
Все пак никой не е обещавал разхлабване на мерките, дори напротив. Ако не намалеят случаите бе обявено, че ще има затягане на мерките.
Цитат:
stainway
Аз мога само да предполагам, защото същата е ситуацията и в Нидерландия (вчера бяха почти 10000 новозаразени). За яка карантина не може да се говори - тя ще стане факт довечера. Въпреки, че ресторанти и кафенета са затворени, хората се събират по домовете на маса, прегръщат се, смеят се и си предават аерозоли :) Освен това идеята е в началото на януари да няма 3-та вълна, а да се почне с ваксинацията, иначе болниците ще се занимават с други неща.
Все пак никой не е обещавал разхлабване на мерките, дори напротив. Ако не намалеят случаите бе обявено, че ще има затягане на мерките.
А училищата - учат ли децата присъствено? Носят ли маски и ако носят дали се спазват стриктно - едва ли...
аз не искам разхлабване на мерките, искам просто приказките да вземат поне малко да се припокриват с реалността
затегнете се! - затегнахме се
изолирайте се! - изолирахме се
не се изолирахте достатъчно! ние ще ви изолираме допълнително! - изолираха ни допълнително
е, пак не се получава... и този път хората НЕ СА виновни.
стига и тук някои медийни папагали са ни внушавали, че все хората са виновни, а полит.елитът е всьо и вся
изолирането и карантините са инструменти от 18 век, когато не си чакал да ти дойде бобът от киргизстан, а чесънът от иран
сега сме глобално село и трябва да се мисли по друг начин
и другият начин определено обаче не са ръшнатите за 6 месеца ваксини!
ай да видим защо са малко лекарите-мераклии, иво
ти как мислиш?
има два варианта:
1) лекарите са ебаси тъпите парчета, за чеп за зеле не стават, след като не разбират огромната загриженост на политиците и елита, които настояват да ги боцнат с животоспасяващата субстанция. дори един политик по тв каза, че то сигуртно е така, защото са толкова заети, че не са намерили време да се информират!
хммм... аз защо си мисля, че един лекар трябва да е учил за ваксините още в университета, а не да се информира "на крак" за техните + и -
2) лекатите са ебати умната прослойка, която не желае да се боцка с нещо, сътворено за първи път в историята на човечеството, при това за рекордно кратко време
аз гласувам за 2)
а ти?
Учениците до 12 години не носят маски никъде. Да учи се присъствено . При по-големите има изискване да носят маски, когато не са седнали по местата си. Може и да се удължи коледната ваканция, която започва следващата седмица, но затварянето на училища и градини е последната възможна мярка.
П.П. Добре де -няма да се ваксинираме . Какво предлагате да се прави, защото аз само чета какво не може да стане.
Няма мерки - защо няма мерки. Има мерки - защо има мерки. Няма ваксина -защо не са направили. Има ваксина - ама как така бързо...
Майната й на ваксината -никой не ви кара на сила. Ще поогледате, ще поумувате и накрая като приказката с пръчките, солта и жълтиците...
Аз наистина уважавам мнението и избора на всеки , но само при положение, че не пречи на останалите да имат свое мнение и избор.
П.П.2 Довечера ще бъде официално, но в Нидерландия се въвежда пълен локдаун до 19 януари. Училищата също затварят от сряда, както контакни професии, магазини (изкл. хранителни). Новозаразените трябва да паднат до макс. 3500 дневно.
Феар има и 3-то положение - и те са хора и се поддават на страхове и неинформираност или дори на дезинформацията, която кипи отвсякъде...
Знаеш ли какви глупости се въртят във фейсбук? И познай и доктори им се връзват - дето сина ми на 13 години не би се вързал...ама той е умно дете все пак :love:
Та комбинациите - бързото излизане на ваксините, иновативния метод за ваксина, медийна трибуна на всеки сулю и пулю да си вихри конспиративните теории (фейсбук и тем подобни), както и недоверието в политиите (пренесено и към чуждите такива и дори неполитически организации) доведе до този нисък процент на желаещи за ваксиниране. Така де дезинформацията е винаги едни гърди преди официлната такава и достоверна - защото за втората и трябва време за да се формира достоверността базирана на факти, изследвания... докато за първата - само фантазия и страхове са нужни...
Първаначално желаещите за ваксина бяха около 50% но после тръгна тази вълна от слухове и уплаши хората - за това са малко...
Изумен съм от стадния ефект който завладява нашата нация и не се доверява на науката а на слухове и мними или специалисти без да имат достъп до изследванията на ваксината за която изказват мнение или по скоро опасения...
Ама вие сериозно ли си мислите, че лекарите се вързват на Фейсшитните...:confused:
Липсата на сериозна, доказана от различни КЛИНИЧНИ източници информация,
недоверието към власт имащите плямпачи и към системата, която ги е лъгала с години и продължава, са основни причини!!
Цитат:
Jack Krauser
Знаеш ли какво е ЕПИГЕНЕТИКА ?
Мнозинството си мислят, че ДНК в нас е константа като функции, но пропускат че под въздействие на стреса,ДНК-то може да промени работата си.
Цитат:
ivodivo
Ти остави Джакито ами да видиш колко малко са проявили желание за ваксина от фаза 1. Направо кошмарно малко - под 10%...
Пропускаш, че близо 35% от тях вече са го преболедували - имат причина да откажат, други имат заболявания при които не препоръчително да се ваксинират.
Цитат:
FearMe
аз не искам разхлабване на мерките, искам просто приказките да вземат поне малко да се припокриват с реалността
затегнете се! - затегнахме се
изолирайте се! - изолирахме се
не се изолирахте достатъчно! ние ще ви изолираме допълнително! - изолираха ни допълнително
Каква изолация..виж хипермаркетите. Лудница, чеп до гъз...
Ти може да си се изолирал в мазето или килера, между бъчвата с вино, кацата с туршията, бидона със зелето и висящите отгоре суджуци, филета и сланинка...:)
Има изследване, което показва, че в районите със силно замърсен въздух(Китай, северна Италия...София), има повишена заболяваемост от Ковид
Цитат:
hristoslav2
...........
Има изследване, което показва, че в районите със силно замърсен въздух(Китай, северна Италия...София), има повишена заболяваемост от Ковид
Логично! Доказано е, че ФПЧ са чудесен транспорт за вирусите.