Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Вирусът (на латински: virus – „отрова“) е микроскопичен патоген, който инфектира клетки в живите организми, вирусът се прикрепя към дадена клетка и инжектира в нея своя РНК, която се свързва с рибозомите на клетката и я стимулира да произвежда вирусни белтъци. Произведените белтъчни молекули се свързват и образуват нов вирус, който разкъсва клетката при напускането ѝ. Интересен факт е, че вирусите са много ценни за съвременното генно инженерство заради способността си да пренасят генетичен материал в клетките. Използват се като вектори, които пренасят РНК от една клетка в друга, което причинява изкуствена мутация.
Не съм го измислил аз, но ако няма кой да чете.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
kod
Почва да става направо дразнещо защото заради разни темерути, с мозък и без мозък пак ще ми забранят да пътувам
Ти сериозно ли?
Цитат:
the inquirer
Ти сериозно ли?
На 100%.
Не парадирам с нагънат мозък.
За мен медийната Ковид наситеност се свежда до 3 основи до момента:
- затруднения за пътуване в чужбина
- улеснение за дистанционна работа
- повече и по-приятна работа поради разцвета на етърговията
За по-интелектуалните разсъждения съм си направил форум, където умни люде да пишат, а аз да им крада наготово умните разсъждения :)
ПП - Кръчмарите съвсем загубиха връзка с реалността.
https://m.dir.bg/dnes/ikonomika/rest...isli-zapovedta
Скоро ще има пак полицейско насилие ми се струва :)
Рядко малоумно искане не специалисти, а сбирщината в парламента да преценява необходимите здравни мерки.
Въпреки, че заразата с COVID-19 във Флорида скочи доста през това лято (като щатът е един от най-тежко засегнатите в САЩ от делта варианта) - ето какво са въвели:
Цитат:
Флорида забрани със закон задължителното ваксиниране!
Забрана и 5 000 долара глоба и за бизнеса, и за държавни учреждения, училища и университети - изискващи сертификат за ваксинация!
Демократи, какво да ги правиш!
гърците и те се изявиха.
А тук във форума преди няколко месеца някои реваха относно задължителната ваксинация, въведена в ***** от *****.
Що не коментирате сега срещу мериканските "демократични" мерки, а?
"Флорида забрани със закон задължителното ваксиниране! "
Това от къде го "прочете" ?
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
В САЩ здравеопазването май не е безплатно. Застрахователят би трябвало да може да те задължи да се ваксинираш ,иначе сам си заплащаш лечението.
чета в момента един сайт с вицове и вижте на какво попадам постнато през 2020:
2021 година.
Върлува нов чревен вирус. Всички носим памперси и обсъждаме, че през 2020-та с маските ни беше къде по-добре...!
спуках се :)) :)) :))
Цитат:
milanov
Добре , но или "моя" Гугъл е скапан ... или такъв "закон за забрана на ваксинацията" е интерпретация и не съществува ...
Ако носите по една бира във всяка ръка, няма да можете да си пипате лицето!
...следвайте ме за още противоепидемични съвети....
:))
Цитат:
kod
Шегувките са хубаво нещо.
Но под 20% ваксинирани при свободно наличие на ваксини е чиста простотия. Почва да става направо дразнещо защото заради разни темерути, с мозък и без мозък пак ще ми забранят да пътувам въпреки, че съм ваксиниран.
Ма те пак щяха да намерят повод бре...:))
Голем Вярваш си --> на пропагандата...
И аз съм от неваксинираните...
Боледувах 28 март -12 април 2020г, април 2021 имах непосредствен контакт многократно с любимата вирусоносителка, която го изболедува, а аз за втори път бях само заразен, но не и болен, а ако съм бил е било безсимптомно...
И сега ко, ваксина ли да си бия...
Ще, ама април 2022г.--> когато отмине имунитета ми...
П.П.
Голям зор ей...Бащата го излъгаха с Пфайзер(след няколко обаждания от него на JP за час и дата и още толкова отказа/отменяния), и докато се радваше на 2 дози и че сам отишъл във всксинационните пунктове (щото вече го хвана срам от JP то заради 2 та отказа да му иска трети път дата...:lol:), сега съжалявал -- ЕЖмуК че "ставали тромби" от ваксината...:lol:
Майка ми пък с черешов топ не мога я добутам за ваксина- като котките се пази...;)
П.П.2
Ма да ви кажа --> БатБ им ева ма**та на дъртите - -> така ги стресира и депресира, че и до кенефа ги е страх да идат и от зор стискат...:))
Направо " им взе страхът" с това "Ще има камари от трупове"
Ева им мамиту от талавизура с тая пропаганда...
За и против...по бг
Цитат:
Нов фронт разцепи България: за или против ваксините. С това силно антиваксърско войнство страната скоро може да се превърне в здравна клоака, където никой няма да иска да ходи.
Ваксини и човешки права
Различни са мотивациите на антиваксърското войнство. Има наивни хора, които са гледали твърде много американски филми и вярват, че някой ще им вкара чипове в мозъците. Други изповядват една нова, мистериозна религия на тялото - размишляват денонощно какво ядат, как дишат, къде падат космическите лъчения. Трети просто имат нуждата да правят нещо напук на властта: да се възправят героично срещу тиранията и с отказа си да докажат, че са свободни и достойни хора. До самия край, изпод кислородната маска в интензивното.
Ще кажеш: субкултура, секта. Само дето в България тя сякаш е мнозинството. Учители, лекари дори....
Вземете такъв пример: ако някой е решил да посегне на живота си, аз, разбира се, бих направил всичко, за да го разубедя. Но в края на краищата - негово решение и право. Само че ако реши да скочи от прозореца върху главите на минувачите долу, той вече не разполага с правото си да живее или не, а убива хора. По подобен начин стои въпросът с правото ти да караш пиян, да тровиш хората, като пушиш, да отказваш да пускаш детето си на училище. Свободата на човека свършва там, където започва свободата на другия. И не е лошо борците за правото да не бъдеш ваксиниран да се замислят понякога и за други видове човешки права.
https://www.dw.com/bg/%D0%B4%D0%BE-%...%8F/a-59070521
Детето ми (малкия син) за да тръгне на градинка сега му искат да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНО абсолютно всички ваксини . С големия беше същото ...
Никога не съм се замислял че задължителната ваксинация може да е нещо лошо ... най-малкото щото отделя мангалите и не им дава достъп .
"Абсолютно всички ваксини" какво идва да рече? Само с трите лидера или и заедно с тази на янсен? :)