Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
С много истории се сблъсках. И с преживявания на колеги. И на болни (някои по-образовани, други доста по-малко). Кои тежко, кои по-леко, кои само в къщи едва-едва. Имаше и от много уплашените и от тези с мисленето "няма такъв вирус". Имаше 2-3, които си казаха, че действително са падали на път или на входовете на болниците, защото били болни, но до последно се правили на смели и си работели и натоварвали. Имах и близък приятел млад, здрав стоматолог, с който играехме тенис по 2-2.5ч., който беше интубиран 30-на дни и го бях отписал. Баща му Ортопед ревеше, докато беше на апарата при мен за плазмафереза. После му изрязаха няколко участъка и от двата бели дроба след толкова дълга пневмония и апаратна вентилация. На една нова млада лекарка, сестра й близначка имаше миокардит след уж доста лек Ковид. Може би нямам думи и време да ги опиша всичките. Имах колега, с който сме заедно от 26г. на работа и беше 30 дни в болница с жена си също лекар от моя курс завършихме. Но общото май беше, че всички имаха някакъв "респект" към болестта. А аз лично нямам никакъв такъв. Не ме плаши, не се страхувам. Имаше и други случаи. Хора, многократно контактни за дълъг период и то няколко пъти и бяха тотално устойчиви и всеки път с отрицателни PCR. При една наша мед.сестра имаше подозрения за тромбоза (симптоми, които за радост отшумяха без никакви сериозни последствия) в периода след първа доза на АЗ, но и беше боледувала преди това и не можеше да се разбере със сигурност причината.
Аз честно казано бях от скептиците относно Ковид-19. Не мислех че така ще се разпространи. После мислех, че ще е сравнително лек и ще засяга само по-възрастните. Че може би ще отшуми след първите 1-2 есенно-зимни-пролетни пика. Сега се надявам дано за няколко години като другите пандемии да се ограничи от само себе си.
Добре че е забранено да се качват снимки(на пациенти), че бая народ мога да уплаша…:wink:.
Но една картинка ми се е запечатала още в главата, докараха единия ни анестезиолог, млад около 40, спортна натура,с почти изхвръкнали очи въпреки кислорода, едвам дишаше.Размина се, ама вече не катери стълбите пеша…
Много черно вкарвате.
На Слънчака почна сезона на немските пенсионери и всичко е топ!
1. Аз и жена ми сме сред младите.
2. Пуснаха ACDC за пръв път през сезона.
3. Да го духат антиваксърите
Днес администрацията на Джо Байдън е предложила задължителна имунизация срещу COVID-19 за милиони американци. По този повод ми се иска да направя едно сравнение.
72% от случаите протичат без никакви симптоми.
24% от случаите са с леки симптоми на гадене, повръщане, болки в гърлото.
Едва около 1-5% от случаите са със засягане на нервната система.
Едва около 0.1 - 0.5% развиват паралитично заболяване.
От тези 0.1% едва около 5-10% от заболелите загиват.
Общата смъртност с други думи е едва около 0.0001% от заболелите, ако са деца.
Не, не говоря за Ковид-19, а за ужасното осакатяващо инфекциозно заболяване полиомиелит.
Ваксината срещу полиомиелит е задължителна почти по целия свят и поради тази причина почти по целия свят няма деца, които да загиват от полиомиелит.
Няма значение колко са процентите. Важното е, че не са нула...
@kod: Накъмто бан отиват нещата... :016:
Към докторите: Увлякохте се. И какво като сте срещнали такива случаи! Някои осакатени, някои си заминали ... Голяма работа, важното е, че няма да се притесняват, че може да мутират след 20 години. И чипове нямат (това не се знае, де). И най-важното - няма да участват в тоя експеримент с ваксините-недоносчета и да пълнят гушите на гадните капиталисти фармацевти.
А за ваксините - не мога да искам задължително ваксиниране, но е сложна ситуацията. Ползата за неразпространение на вируса се оказа имагинерна, моето мнение вече го казах преди време - даже може би са вредни в това отношение. Но по отношение на тежките случаи, хоспитализациите, уврежданията вследствие на боледуването смятам, че ползите са несравними с рисковете от усложнения вследствие на ваксинирането. И ако не беше епидемия, която блокира здравната система, щях да махна с ръка и да кажа - майната му, всеки да се оправя както намери за добре. Ако имахме и здравна система с капацитет да поеме всички болни - пак е ОК. Ама нямаме. Значи трябва да се вземат мерки. Щото не искам утре да върнат мен или някой мой близък, понеже ортопедията или хирургията или каквото и да е там е преоборудвано в инфекциозно отделение. Ако болните от ковид си седяха вкъщи на домашно лечение - ОК. Не се стискам и за разходите по лечението - такава е системата, колкото можем да отделим - толкова, и за ковид болните, и за другите, не напирам ковид болните да си плащат лечението. Ама да се блокира и здравната система, и цялата държава заради параноя - определено не съм съгласен. Това блокиране вече ме бърка директно. Ако смятате, че няма нужда от мерки - да организираме един референдум, ако се приеме - аху-иху, и който оцелее. Даже може да минат с някой и друг самолет да понапръскат със зараза, за да свърши по-бързо всичко, за месец максимум приключваме и тръгваме напред и нагоре. Ама ако трябват мерки - какви?
1. Маски? - Пълна глупост. А това, дето искали да ни затворят устата с маските е още по-голяма глупост. Дали не е време да почнем да съдим държавата заради коланите в колите, нима не е ограничение на свободата?
2. Изолация, локдаун? - Как, докога? Колко жабета да ручаме още?
3. Лекарства? - Ми няма, това е положението засега.
4. Да строим болници, които да поемат болните? Не може да стане нито лесно, нито бързо И най-важното - няма лекари. Не става.
5. Ваксини? - Колкото и да са недоизследвани, за мен това е единствения що-годе работещ вариант.
6. Друго? - Очакват се предложения. И вероятно пропускам нещо.
Та според мен от тия неща единствените донякъде работещи мерки са 2 и 5. И след като 5 масово не се приема - остава 2. Ама аз пък не харесвам 2, а и явно не само аз.
Няма друго. Щом 2 и 5 не ти харесват, остава самоубийството...преставаш да трепериш за каквото и да е.... :)
Цитат:
Ако имахме и здравна система с капацитет да поеме всички болни - пак е ОК. Ама нямаме.
Нали това го пиша няколко пъти, Ковидните едно на ръка-все някак се оправяме, но и всички други болни страдат заради претоварената система.
Само че го разбираш чак като опреш до болница/поликлиника.
В кварталната кръчма и градинката пред блока проблеми няма ( е докато не затворят кръчмата :BigGrin ).
Цитат:
Първоначално публикувано от
etg
2. Изолация, локдаун? - Как, докога? Колко жабета да ручаме още?
3. Лекарства? - Ми няма, това е положението засега.
5. Ваксини? - Колкото и да са недоизследвани, за мен това е единствения що-годе работещ вариант.
Та според мен от тия неща единствените донякъде работещи мерки са 2 и 5. И след като 5 масово не се приема - остава 2. Ама аз пък не харесвам 2, а и явно не само аз.
2. Изолация, локдаун? - Как, докога? Колко жабета да ручаме още? - Колкото е необходимо, тука никакъв локдаун не сте видяли.
3. Лекарства? - Ми няма, това е положението засега. - има, но трябва да започнат да се приемат навреме, а не когато вече е късно.
5. Ваксини? - Колкото и да са недоизследвани, за мен това е единствения що-годе работещ вариант. - в истинския смисъл на думата ваксини - тези субстанции не покриват думата ваксина, не стават и за имуностимулатори.
Аз пък не харесвам 5, а и явно още 80 процента, така че остава 2.
@donbalon много си хлъзгав бре.
В словоблудството ти за лодаун говориш за тях, които не са видяли мерки. Тоест България, където ти не си.
В другото писание говориш за ние, 80% от които не харесваме ваксини, тоест явно пак визираш България, защото другаде подобен абсурден процент няма, ама вече и ти си част от него :)
С последното ти заключение, че понеже ти и още неколцина в световен мащаб не харесвате 5 и затова остава 2... Това е по детински наивно. Хората, на които не им допада 2 са в пъти повече от антиваксърите, отделно и целият бизнес ще направи всичко разумно за да намали локдауните.
Човека взе да говори,че май тези с ваксините взеха да се разболяват повече от неваксинираните и умират повече или аз не съм го разбрал, линк по долу.
https://www.bitchute.com/video/eTnpkvlK34yD/
https://www.bitchute.com/video/Xxed7jUAiDnT/
Цитат:
peter`s
Благодарности за постинга!!!
Ако някой не е наясно как се правят фалшиви новини, как се всява безпочвена паника и защо хората не се ваксинират - ето, вижте линка.
Като начало - някъде някой да казва спрямо какво е сравнението? Някъде да има думи, че увеличението при ваксинираните е СПРЯМО НЕВАКСИНИРАНИТЕ? Не. Ама то това май са дребни подробности, какво значение има.
Това ми направи впечатление от откъса, и вече бях почти сигурен, че става въпрос за някаква манипулация. Затова потърсих цялото изказване, ето го: https://youtu.be/09m0bYBRbl8?t=1143
И какво се оказва? Че човекът апелира не само за ваксинация, а за трета доза. Точно обратното на внушението по-горе.
P.S. Второто не съм го гледал, добавено е по-късно, но тъй като е от същия сайт - едва ли е много различно.
Като видя някой с под 100 поста в форума, направо го блокирам :)
Имам предложение 6, антиваксърите и другите, които за нищо на света няма да се ваксинират и смятат, че естествения имунен отговор е за предпочитане, да отидат при ccankov73, който срещу 50лв ( добре ли е, все пак и ти си човек, а и хората не вярват на безплатни услуги?) да им позволи да се напрегръщат и нацелуват с някои от тежките случаи и така да си решат проблемите, споровете, диаграмите, цитатите...вместо да чакат неминуемото да се случи, да действат по най-бързия начин и да постигнат груповия имунитет и и така спасят нас нещатниците ваксинирани и обществото от локдауни...па който умре, умре - щом не можеш се пребори с един мижав вирус - пътувай....( тук усещам силната любяща прегръдка на Ицето ) :))
Вуйна ми, която е сестра в ковид отделението в Бл-град снощи говори с майка ми и и каза, че повечето от тези дето са на легло там са ваксинирани.. Едно се говори по телевизията, друго е. Не знам как е по другите болници, но там специално така стоят нещата.
Цитат:
dwrbudr
Вуйна ми, която е сестра в ковид отделението в Бл-град снощи говори с майка ми и и каза, че повечето от тези дето са на легло там са ваксинирани.. Едно се говори по телевизията, друго е. Не знам как е по другите болници, но там специално така стоят нещата.
Тоест, при 15% ваксинирани вуйна ти твърди, че над 50% от леглата са заети от ваксинирани?
И... Ти нямаш притеснения, че тази информация е бих казал невъзможна и не си разбрал добре точно какво е казано???
Цитат:
kod
Тоест, при 15% ваксинирани вуйна ти твърди, че над 50% от леглата са заети от ваксинирани?
И... Ти нямаш притеснения, че тази информация е бих казал невъзможна и не си разбрал добре точно какво е казано???
Вуйна му може да твърди,но когато говорим за бг ''ваксинирани''те не бих се наел да кажа колко са.
Имам основание да се съмнявам,че всеки който има документ е наистина ваксиниран..
Не мога да го докажа...все пак.