Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
VanDan
Пфайзер от края на август е официална ваксина. Не е в кавички, не е опит, не е експеримент.
В кавички е. От документа който си пуснал от МЗ се вижда, че е в срок на изпитване до Декември 2023.
Изпитанията се провеждат заедно с плацебо, така че някой клиенти ще са "имунизирани" със солена водичка.
- - - - - - - - - -
Цитат:
VanDan
За сега не можем да преборим вируса. Той се оказа доста труден за преборване....но за сега нямаме никакъв друг коз в ръката.
Не се преборва вирус, преборват се инфекции в организма. Имате, адекватно и навременно назначаване на лечение.
Г-н донбалон, нямам никакво желание да Ви агитирам за каквото и да било, нито да влизам в научни спорове. Аз не съм нито агитатор за каузи, нито учен светило в областта. Свободен сте да "вярвате" в каквото искате. Дори и за неща, като това с "плацебото". А и отдавна съм се научил, че няма смисъл от каквито и да е спорове или опити за убеждаване на хора по повечето въпроси. Излагат се някакви данни и мнение и който каквото си реши. Но за едно - Пфайзер вече не е в "кавички". Може да пищиш, че е боклук, плацебо, не действа, че те чипират и тровят, но поне "на книга" вече е "официална". Щом си видял линка към сайта на МЗ, трябва да си видял и линка към FDA.Това е една от основополагащите организации в света в областта. Не съм сигурен дали и руснаците не са одобрили изцяло техните. Повечето неща от нашето МЗ следват стриктно европейските директиви. Ние не развиваме наука, нямаме почти никакъв капацитет. Съобразяваме се с Европейските директиви (преди години със СССР), а те се съобразяват основно с FDA. А и честно казано "кавичките" нямат толкова важно значение за формиране мнението на крайните хора като Вас. Всичко е конспирация, без или разрешение. У нас изглежда има много информирани, знаещи, подготвени и с достъп до информация от "кухнята" на производители, правителства, тайни световни организации в сянка и т.н. хора. Дори много повече от голяма част от останалите страни в света.
Не, нямаме ясно и адекватно лечение срещу болестта Covid-19. Имаме определени алгоритми (формирани с натрупан емпиричен опит във времето и търпящи промени също) за поведение при различните стадии по време и тежест на болестта, при засягането на различни органи и системи. Лечението в голяма степен е патогенетично и симптоматично. Не съм специалист в областта, но мисля че има още много да учим за самата болест, нейните различни форми, засягане и дълготрайни последствия върху различни органи и системи. Един от най-добрите варианти е хипотетично да имаме и средства за "борба" срещу причинителя. Примерно да го спираме да не навлиза в клетките, да не му позволяваме да се репликира и т.н. Добре ще е и ако може да влияем и върху регулацията на твърде силната реакция на имунната система при хората с тежки форми на болестта.
Подходът с ваксинации, обаче не е свързан с лечението на болестта. Това са различни области.
10 пъти повече антитела след 3та доза отколкото след 2рата.
https://www.timesofisrael.com/israel...dies-than-2nd/
Тея вечв мислят и за четвърта….:))
А, скоро ще слагат и в ракията.;)
А по темата -стана така, че няколко пъти съм пряк свидетел за ползата от ваксината за леко преболедуване при сравнение на ваксинирани и неваксинирани болни.Не е панацея, но определено върши работа.
Цитат:
VanDan
Г-б Балон, нямам никакво желание да Ви агитирам за каквото и да било, нито да влизам в научни спорове. Аз не съм нито агитатор за каузи, нито учен светило в областта. Свободен сте да "вярвате" в каквото искате. Дори и за неща, като това с "плацебото".
Това с "плацебото" не съм го написал аз, а Phizer, ако не им вярвате за това с "плацебото", защо тогава им вярвате за другите данни?
Пак пускам линка, ако си го пропуснал
https://cdn.pfizer.com/pfizercom/202...ol_Nov2020.pdf
Аз също не съм агитатор, за сега изчаквам Sanofi Pasteur.
Цитат:
ccankov73
Защо ли не съм учуден? И те май като мен вярват в "натрупването на имунитет", в случая под формата на антитела.
Цитат:
Lupus
Защо ли не съм учуден? И те май като мен вярват в "натрупването на имунитет", в случая под формата на антитела.
И нещата взеха да отиват към случая с ония пичове, дето сами се ръгат със змийска отрова, че ако/като ги клъвне змия, да не умрат.. започват с първа игла, после втора, трета... И трупат имунитет към хомотоксичните отрови... Ама ако настъпят нервнопаралитична змия, гредата...
Та мисълта ми е, че ако подходът с трупане на имунитет се окаже достатъчно добър успоредно или вместо 1-2 кратните в рамките на целия живот инокулации, коя ли ще е следващата болест, срещу която ще трябва да се бодем 3 пъти годишно? А третата? А N-тата?
Нали помните какво е казал Мартин Нимьолер за нацистите?
Простичък пример от миналата седмица за неправилно диагностициране и лечение:
Миналата седмица на една позната на майка и блокират бъбреците.
Като блокират бъбреците, белите дробове се пълнят с вода, какво следва?
Диагностицираме с пневмония, а жената има друг проблем.
Не искам да назовавам с квалификации населението, живеещо по ширините ни. Мисля,че е ясно от картинката.
П.С. май няма да се сдържа. Най-големите умници и разбирачи от всичко са се родили тук,деба.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5869218a3f.jpg
Цитат:
FearMe
И нещата взеха да отиват към случая с ония пичове, дето сами се ръгат със змийска отрова, че ако/като ги клъвне змия, да не умрат.. започват с първа игла, после втора, трета... И трупат имунитет към хомотоксичните отрови... Ама ако настъпят нервнопаралитична змия, гредата...
Та мисълта ми е, че ако подходът с трупане на имунитет се окаже достатъчно добър успоредно или вместо 1-2 кратните в рамките на целия живот инокулации, коя ли ще е следващата болест, срещу която ще трябва да се бодем 3 пъти годишно? А третата? А N-тата?
Нали помните какво е казал Мартин Нимьолер за нацистите?
"Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се" - Остап Бендер
Всеки да си прави сам избора - да трупа имунитет ваксинирайки се, да боледува за да го създаде или да мре! Въпрос на вкус!
Цитат:
gurcayy
И какво е ясно от картинката?
https://btvnovinite.bg/predavania/ta...onavirusa.html
После обърна палачинката. Ясно е, че ви е къса паметта.
Че е пълно с такива професори като теб.
1 Прикачен файл(ове)
Един ъпдейт на брифинга на Public Health England от 03.09.2021 г. със съответната таблица, включваща и разболели се, и умрели - ваксинирани/неваксинирани от делта варианта (стр. 20-21) през периода 01.02.-29.08.2021 г.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37286&stc=1
Странно е, при напълно ваксинираните - които са 2 пъти по-малко като бройка разболели се спрямо неваксинираните, да имат 4 пъти по-голяма смъртност отколкото неваксинираните.
Встрани от текущата минидискусия - на фона на почервенялата България в момента, имате ли обяснение защо София-град не влиза в черевената зона (заедно с още няколко града) ?
Или софиянци индивидуално се пазят по-добре, (щото например са по-наплашени от преди), или софиянци имат много повече жители с имунитет - ваксинирани и преболедували.
Какво трето може да е ?
Цитат:
MitkoS
Встрани от текущата минидискусия - на фона на
почервенялата България в момента, имате ли обяснение защо София-град не влиза в черевената зона (заедно с още няколко града) ?
Или софиянци индивидуално се пазят по-добре, (щото например са по-наплашени от преди), или софиянци имат много повече жители с имунитет - ваксинирани и преболедували.
Какво трето може да е ?
Възможно е някои градове да не са в червената зона към момента, поради по-малкия % ваксинирано население.