Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Да, правилно си разбрал.
Явно си от онези 3% с пробивите.
Компресорите имат кондензатори и филтри, така че проблема не е в маслото, а в бутилките. Кислорода е силно реактивен и влиза в реакция с почти всички елементи, а промишлените бутилки са стоманени без защитно покритие отвътре.
Другият проблем е, че дишането на кислород предизвиква генерирането в организма на свободни радикали, заради които е добре да се вземат антиоксиданти.
Цитат:
Lupus
Хмммм Не звучи много убедително...
Не е нужно убеждаване....приеми, че медицинския кислород се произвежда под стриктен контрол като лекарствата...не случайно му казват "сух кислород" - влага в него е недопустима за разлика от техническия...за примеси да не говорим...затова е и доста по-скъп.
Проблемът е в това, че си играеш с най-силния концентриран природен окислител и то при няколкостотин атмосфери налягане, а после искаш да го дишаш...
Ицев, тия кондензатори и филтри не вършат работа при мед цели, използват се многостепенни крио изсушители: темературата на преминаващия кислород рязко се смъква при което влагата увличайки и примесите се втечнява и отаява на дъното и така няколко пъти до постигането на параметрите + една камара филтри отпред и отзад. Тия неща в промишлени обхвати са безумно скъпи. Имам малък такъв турски модел и върши работа за лазера, може би и вие ползвате такъв, 4к евра ме преджобиха...за смешния дебит на 5 атм при дюза 0.8мм
Всъщност...живеете в свободна страна и може да си дишате каквото си искате...лепило...ацетон :)
Цитат:
hristoslav2
Явно си от онези 3% с пробивите. Имунната система е прецакана от нещо. Заболяване, вредни навици, приемани лекарства, храна..
Всъщност не е точно така. Просто след седмица 38.5 - 39.0. реших, че няма смисъл да рискувам и по добре да съм под наблюдение. Още повече, тогава беше спокойно и бях сам в цялото отделение. Проблеми със сатурация и бял дроб въобще не съм имал. Докторите ме вдигнаха за три дни, та реално не съм бил от тежките случаи и не съм пил никакъв антибиотик. Възстанових се много бързо. Докторите смятаха, че основната заслуга е на ваксината.
Tommorow
наясно съм, но ако дишаш сух кислород без никаква влага може да те убие. За това в болничната инсталация към всеки пациент има съд с вода през който се прекарва кислорода. Друг е въпросът, доколко ги следи и поддържа персонала...
на работа само при рязане на по-дебел материал си ползвам стандартните промишлени кислородни бутилки без никакви филтри и нямам проблем с лазера. работното налягане според програмата и материала е между 14 и 6 със същата дюза.
като твоята. В останалото време си ползваме инсталацията имаме компресор. Досега само веднъж съм рязал с аргон - мед.
Цитат:
tony34al
Всъщност не е точно така. Просто след седмица 38.5 - 39.0. реших, че няма смисъл да рискувам и по добре да съм под наблюдение. Още повече, тогава беше спокойно и бях сам в цялото отделение. Проблеми със сатурация и бял дроб въобще не съм имал. Докторите ме вдигнаха за три дни, та реално не съм бил от тежките случаи и не съм пил никакъв антибиотик. Възстанових се много бързо. Докторите смятаха, че основната заслуга е на ваксината.
Радвам се за теб - ваксината си е свършила работата. :thumbup Усещаш ли сега някакви странични ефекти като в описаните за Long Covid ?
https://ig.ft.com/coronavirus-vaccin...tionAdjusted=1
Сух е когато се съхранява, а не когато се подава за обдишване...уффф....що ли ми трябваше да влизам в тоя дебат....ясно, че няма да изсшушаваш тех кислород от бутилка за машината....аз крио изсушавам атм въздух под налягане, където в зависимо от сезона има висока конц на влага...но принципа е същия. Не може да ти пускат нещо за дишане, което няма никаква гаранция и се произвежда от посредствено оборудване без спазване на никакви мед изисквания....как може да приемате това за ок....калеко Алеко сигурно сменя филтрите чак когато спрат да пропускат...няма да се учудя ако в нашите болници им карат технически от години щот има врътка в цената и делаверката да върви...а у нас има ли врътка някъде, винаги ще се намери и някой тарикат да я движи....Да не излезе утре, че това и вероятно още много други неща допринасят за това да сме първи по смъртност....
Цитат:
hristoslav2
Радвам се за теб - ваксината си е свършила работата. :thumbup Усещаш ли сега някакви странични ефекти като в описаните за Long Covid ?
Не, нямам.
Цитат:
tony34al
добре де, след като си бил с нормална сатурация, бял дроб и т.н., а проблем само с темп, реално с какво са те вдигнали, след като не е било антибиотици?
на практика е трябвало само температурата да овладеят симптоматично, но тя все пак е била признак за някакъв възпалителен процес (предполагам!)
или?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Tommorow
...няма да се учудя ако в нашите болници им карат технически от години щот има врътка в цената и делаверката да върви...а у нас има ли врътка някъде, винаги ще се намери и някой тарикат да я движи....Да не излезе утре, че това и вероятно още много други неща допринасят за това да сме първи по смъртност....
Ами и аз си зададох тоя въпрос я! Кой и как контролира качеството му? Както и обратния въпрос - при екстрена ситуация толкова ли е опасно да се използва за кратко и техническия, ако в противен случай пациента гарантитано си отива?
- - - - - - - - - -
Цитат:
Tommorow
Винаги в понеделник е така - отчитат се данните, които не са въведени в събота и неделя. Виж графиките, които се дават на линка, който посочих - строга цикличност с тенденция за нарастваща средна стойност.
//добавено
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021...chinali.508936
Писаниците в сайтове като narod.bg едва ли трябва да се приемат на сериозно.
Логично е кислорода да се транспортира от производителя до болницата с цистерни, а не с бутилки. Поне по телевизиите даваха,че кислорода в някои болници се съхранява в специални бункери.
С бутилки е в малките болници.....и да ви светна-15 години моя пункт за метали и болницата в града ни я снабдяваше един доставчик,с еднакви бутилки за мен/за резак на метал/и за тях.Даже съм услужвал ,като не им стигаше!
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Всъщност може аз да съм ползвал медицински ,знам ли....бутилките винаги бяха новички.
Цитат:
emil vasilev
Така е - опростачването на българите върви с пълна сила!
Прегледайте това:
Не ми трябва да знам научни новини, казват 57% от българите
Ракийката, салатката и чалгата са ни достатъчни!