Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
The highest excess years of life lost per 100 000 population were observed in Bulgaria (men: 7260, 95% confidence interval 6820 to 7710; women: 3730, 2740 to 4730),
Ее.., пак сме първи:(.
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Нали Модерна и Пфайзер са еднотипни. Даже не трябва да се прави дилема кой от двата ще се избере.
Да, да, само дето едната се съхранява при -70, а другата при -20, сиреч едната изисква специализирани фризери, а другата мога и вкъщи в хладилника да си я държа.
Отделен е въпроса какво се случва ако не се съхранява според спецификациите, което е много вероятно, особено в България.
Кренвирши леки :)
Оф…, как се съхранявала..
Днес в магазина слушам две натокани лелки ~60г м/у 130 и 150кг(клиентки със силен потенциал да “втасат” сериозно) :
- Ти ся такова, ъъ.., тез ъ.., такова бе…, ваксината сложи ли?
- Нее..! Де да знам кво има вътре.
- А, правилно, и аз така не съм, само ни лъжат, искат да ни уморят!
Олекна ми, Ковидната хилядарка ще продължи, отделно вече е 1.2К, и едни 500 извънредни.
Взех и за кола да се оглеждам. Абе добре са нещата…:BigGrin.
:offtopic:
Оф, ша си изфърлям хладилника, къде са -70 и -20, там са и -20 и +20, ша си държа кренвиршите у килера.
При нас го държим на -70С(Файзъра).Малко преди да отворят зел. коридор се вади един флакон.Почват, като видят, че има хора в коридора вадят още един.После още.Като останат 3-4 човека накрая чакат да се съберат и тогава отварят.Ако не се съберат - на другия ден.Не се вади и отваря да не се хвърля.
При ДжиПитата не знам как е.
Това с Лекито наистина беше пародия, но беше много отдавна.
Точно в джипитата ми е съмнението.
Баба ми се ваксинира сутринта с Пфайзер при джипито в провинцията, до вечерта няма абсолютно никакви признаци, че е ваксинирана, дори не я боли ръката.
Та не знам какво да си мисля.
Отделно днес чета подобни статии https://dnes.dir.bg/svyat/bivsha-slu...hki-obvineniya
Абе не беше много "пригледно" с кренвиршите , но под лепенките си е хладилно камионче (какво друго) ... едва ли другите държави ги разхвърлят с космически кораби по маалите. Пък и от леки казаха , че не са искали пари за транспорта ... дет се вика лоша реклама няма :)
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
А тия камиончета до каква температура могат да слязат?
За ДжиПитата казах не знам, но масово казват хората че все били заети, не им се занимавало,вземали по 1 флакон дето свършва веднага и т.н.
и идват при нас.
За това в статията напълно възможно и да е вярно(може и да не е..), но..
1.става въпрос за изследване в/у 1000 човека (което е нищо статистически)
2.от тогава в “real world” са поставени стотици милиони дози и е минало доста време.Е все нещо щеше да “цъфне”.
И то цъфна де - че държат добре 6-8 месеца.
Цитат:
Rakeem
А тия камиончета до каква температура могат да слязат?
-20 , но ако кара кренвирши +5 че ще им извади водата и отиде печалбата :D
Цанков , те 1000 души ама с плацебото ;) .
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Акцентът беше, че дори по време на клиничните изпитания, вероятно, не е съхранявана по спецификация, а точно тогава всичко трябва да е изрядно.
Не е ясно какво се случва ако се съхранява при по-висока, от предписаната, температура, което не е малко вероятно.
Трябва задължително да се въведе тест за антитела 2 седмици след втора доза, който да е пряко обвързан със зеления сертификат.
Нали все пак хората не се бодат заради спорта или паспорта, ами заради превенцията.
Цитат:
Rakeem
Точно в джипитата ми е съмнението.
Баба ми се ваксинира сутринта с Пфайзер при джипито в провинцията, до вечерта няма абсолютно никакви признаци, че е ваксинирана, дори не я боли ръката.
Та не знам какво да си мисля.
Отделно днес чета подобни статии
https://dnes.dir.bg/svyat/bivsha-slu...hki-obvineniya
По-старите хора имат по-слаба имунната система и реакция може да няма. Страничните ефекти (усещане за отпадналост) обикновено се проявява повече при младите. Това са нормални неща и са описани още при първите тестове на пфайзер на хора преди вече 1 година.
Точно защото имунната система на повечето възрастни хора (над 65) е отслабена се препоръчва сега те да вземат 3та доза 6 месеца след първоначалното ваксиниране.
А баба ти какво е чакала повече от 6 месеца и не се е ваксинирала по-рано? Ваксините ги има в България повече от 6 месеца, а ковид 19 от година и половина.
Имам въпрос-защо са забранени аутопсиите на починалите с ковид?
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Цитат:
tanatos
Имам въпрос-защо са забранени аутопсиите на починалите с ковид?
Защото аутопсиите на починали от острозаразни болести изискват специално оборудвани зали и облекло за патоанатомите, а такива има много малко.
Но ги има все пак.Това не е обяснението........те са Забранени,не ограничени.