Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])
Цитат:
Първоначално публикувано от
dudi4ek
Няма да се ваксинирам.Изкарах го леко преди година,за 5 дни без никакви проблеми.Защо да го правя.
Не съм антиваксър,но има и хора като мен,които го карат незабележимо.От къв да си набивам инжекция?
На работа в моята стая имам една колежка,дървена философка като теб. Точно преди една година го изкара . В момента е четвърти ден в къщи с висока температура.
През лятото вместо да се ваксинира предпочиташе да дава по 30-35лв. всеки месец да си мери антителата. Преди един месец една я посъветва да взема някакви хапчета за превенция .
А между другото тая дето я посъветва за превенцията също е в къщи с висока температура. .
вариант 1:
сам паднах в капана на това, което критикувам :))
ЕДИН ЕДИНСТВЕН път не проверих информация, преди да пиша нещо, като се доверих на вечерните новини, и се оказа, че съм повторил техните глупости
казаха, че в германия била поставяла рекорди два дни поред
сега проверявам и попадам на това: Рекорден брой нови случаи на коронавирус в Германия второ поредно денонощие - Новини - БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ
демек - вярно е
вариант 2:
отваряме ройтерс: https://graphics.reuters.com/world-c...ories/germany/
демек - не е вярно
кажете сега: на бг медиите, дето им вярвате, а те цитират фейкнюз агенцията ТАСС, ли да вярвам, или на Ройтерс, които опровергават българските медии, на които вярвате? :))
Според този ваксинираните не разнасят заразата. Само пробивите във ваксинираните я разнасят, което е 5-6% в Англия и 28% в Израел.
Така че ако някой възрастен човек се ваксинира не е много хубаво близкото му обкръжение да го играят антиваксъри.
Няма още отговор над какво количество антителата ни защитават от COVID-19.
Преди малко една лелка по телевизора, която питаше лекарското съсловие какво да взима натурално за подсилване на имунитета и която заяви, че няма да се ваксинира на въпрос на интервюиращата: - На какво разчитате за да се предпазите? отговори:
- По принцип разчитаме Господ да ни пази....
Нобел за всеки, който може да обори такава желязна позиция...
"СССР - "секи сам си решава".
Цитат:
emil vasilev
На работа в моята стая имам една колежка,дървена философка като теб. Точно преди една година го изкара . В момента е четвърти ден в къщи с висока температура.
През лятото вместо да се ваксинира предпочиташе да дава по 30-35лв. всеки месец да си мери антителата. Преди един месец една я посъветва да взема някакви хапчета за превенция .
А между другото тая дето я посъветва за превенцията също е в къщи с висока температура. .
"Идеята е да умрат мислещите и да останат лесни за манипулации идиоти" - това е цитат на предпазен от ограмотяване индивид с естествен имунитет, предаван по наследство.
Ок, значи Ройтерс лъжат, разбрахме се :)
Бъдещето на ваксините срещу Covid, с/уроците от грип, за антигенен дрейф и намаляващ имунитет
https://www.nejm.org/doi/full/10.105...ured_secondary
Ефектът върху асимптоматичните инфекции беше добре дошла изненада, защото се смяташе, че повечето ваксини за респираторни заболявания... са „пропускливи“
Вълната на Covid в Обединеното кралство намалява „Подвижната седмична средна стойност на дневните случаи на Covid в Обединеното кралство достигна връх от около 47 000 на 19 октомври и сега е под 40 000“.
https://www.ft.com/content/8f750986-...0-25f1d2d5aaf7
https://pbs.twimg.com/media/FDhVbURVUAMj1TZ?format=jpg
https://pbs.twimg.com/media/FDhToHiUYAYpeCP?format=jpg
Цената за Paxlovid ще бъде същата като Molnupiravir, което е разочароващо
https://www.nytimes.com/2021/11/05/h...ovid-pill.html
Произход на Molnupiravir
https://www.nature.com/articles/d41586-021-02783-1
Струва си да се подчертае, че не се очаква тези хапчета да бъдат засегнати от варианти на SARSCoV2
https://pbs.twimg.com/media/FDhNGbSV...name=4096x4096
- | Molnupiravir (Merck) | Paxlovid (Pfizer) |
Ефикасност при високорискови пациенти,
редуциране на хоспитализациите/смъртта на 28 дни | 50%
14.1 vs 7.3% | 89%
8.2 vs 0.7% |
Починали - плацебо vs хапче | 8 vs 0 | 7 vs 0 |
Продължителност на терапията (два пъти дневно) | 5 дни | 5 дни |
Дава се заедно с лекарство, което насърчава оздравяването | Не | Да - Ritonavir |
Преназначение | Да, енцефалит по конете, планирано изследване за RSV, грип, пренасочен | Няма, специфична за Covid нова химическа единица, адаптирана от анти-SARS молекула |
Механизъм | Нуклеозиден аналог, индуцира мутации | Инхибира Mpro, не е мутагенен |
Активност срещу всички варианти | Да | Да |
Цена | ~ $700 | ~ $700 |
БТА:
"Берлин, 5 ноември /БТА/
Рекорден брой нови случаи на коронавирус бяха регистрирани в Германия второ поредно денонощие в Германия - над 37 хиляди, предаде ТАСС."
Това обикновено е достатъчен индикатор за достоверността на информацията - какъв човек я е писал и доколко я е проверил.
Цитат:
FearMe
Ок, значи Ройтерс лъжат, разбрахме се :)
Не ти схващам драмата?
Защо не ползваш официалната броячка, а се чудиш Ройтерс или ТАСС лъжат както го ооределяш?
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Видимо в случая, информацията на Ройтерс е погрешна, нали?
Тоест, не е погрешна, а я тълкуваш погрешно. На едното място се коментират стойности от последните дни, на другото средни такива.
ПП - емотиконката в края на поста ти не е ли неподходяща?
Хайде да спреш със спама и безсмислиците?
mod. edit
Случаите на Covid, хоспитализациите и смъртните случаи отново нарастват в цяла Европа, като нивата на трите показателя изпреварват Обединеното кралство в много страни Започвайки от запад: Белгия, Холандия и Германия по-специално отбелязват рязко увеличение не само на случаите, но и на интензивните случаи и смъртните случаи също
https://pbs.twimg.com/media/FDbRjQqXIAMmCAg?format=jpg
Важен нюанс за това, което виждаме сега в Западна Европа: по-ранните вълни през лятото бяха ограничени главно до младите, тъй като по-възрастните групи бяха защитени от ваксината, но сегашната вълна се разпростира сред всички възрастови групи, загатвайки за отслабващ имунитет.
https://pbs.twimg.com/media/FDba3tnXMAM7Qtl?format=jpg
Това е забележително подобно на това, което видяхме в Израел през лятото, когато — точно както сега в Западна Европа — бяха изминали около 5 месеца от втората доза на повечето възрастни хора.
https://pbs.twimg.com/media/FDbbvjUW...png&name=large
Цитат:
emil vasilev
То дървения философ си ти+ още един- двама.Така и не сте способни да разберете, че ваксинирането на всеки отделен индивид подлежи на индивидуална преценка от лекар и дори от самият индивид, защото се преценява конкретното здравословно състояние на индивида и моментното му здравословно състояния .Всеки човек най-добре познава себе си --> виждал съм животни как знаят че им предстои да умрат и си търсят място на което са умрат.Хора също са ми казвали, че ще умрат и са умирали. Всеки сам знае как се чувства в момента и има някаква относителна представа как е здравословно и дали едно леко, средно или тежко "усложение" от поставената ваксина може реално да го вкара в гроба....
За мен най-подходящият момент беше от май месец до края на август или до 10 септември.И майка ми агитирах, но не я кандърдисах.Баща ми се ваксинира...
И аз мога да давам лични примери--->
---> имам познат герберист по задължение държавен служител/учител --> миналия четвъртък след обяд се ваксинирал заедно с един негов познат и двамата с Янесен/Джонсъ§Джонсън, щото е била еднократно.
В понеделник тази седмица и двамата ги приеха в болница с висока температура, пребледнели и жълти като снимка на некролог...
И сега са още в болницата и не са ги изписали...
На майка ми много добра прителка --> март се разболя, лежа в болница, след това лятото се ваксинира.Октомври в началото отново се разболя, лежа в болница и ревеше по телефоня, че "Шъ умиръ"...
Леля ми отишла във сряда да се ваксинира с Янсен, дофторите и предлагали усърдно Пфайзер "щото имало отворена доза", тя си обрала крушите и беж...
След това позната аптекарка и казала, че от Янесен имало много повече случаи на тромбове и сърдечни усложнения...
П.П.
И аз не съм антиваксър, ама има и реални факти...
Иначе и аз ще си сложа ваксина или сега през ноември първа доза или през април.Зависи само от това дали ще мога да ида на хотел само с антигенен тест или не.Ако имам достатъчно антитела сега--> април първа доза, май в началото втора.Ако се налага другата година по същото време трета доза ваксина...
Цитат:
Тоmmоrоw
Πpeди мaлĸo eднa лeлĸa пo тeлeвизopa, ĸoятo питaшe лeĸapcĸoтo cъcлoвиe ĸaĸвo дa взимa нaтypaлнo зa пoдcилвaнe нa имyнитeтa и ĸoятo зaяви, чe нямa дa ce вaĸcиниpa нa въпpoc нa интepвюиpaщaтa: - Ha ĸaĸвo paзчитaтe зa дa ce пpeдпaзитe? oтгoвopи:
- Πo пpинцип paзчитaмe Гocпoд дa ни пaзи....
Hoбeл зa вceĸи, ĸoйтo мoжe дa oбopи тaĸaвa жeлязнa пoзиция...
Mи зaмeни "Гocпoд" c "Πpиpoдaтa" и cи нaпpaви cмeтĸa, чe oĸoлo 10 милиoнa гoдини ни e oпaзилa oт вcичĸи бoлecти дoceгa и cмe oцeлeли и без ваксините на фармацевтичните корпорации...
Цитат:
dudi4ek
Няма да се ваксинирам.Изкарах го леко преди година,за 5 дни без никакви проблеми.Защо да го правя.
Не съм антиваксър,но има и хора като мен,които го карат незабележимо.От къв да си набивам инжекция?
Донякъде и аз мислех така, НО... приятел който го изкара март 2020, преди 2 месеца пак болен - вика не пада температурата и кожата ми стои една настръхнала... не се е тествал и в двата случая. Ние семейно го изкарахме края на ноември 2020г., криво ляво аз само с температура, но жената доста тежко /на по 40г. сме/. Децата и те без проблеми, освен загубата на обоняние, докато бяха онлайн точно. Април загубих баща си /почти на 70 с доста заболявания, но без кОВИД, си креташе доста години.
Преди месец си направихме тестове за антитела - имаше, не без хич. Сега отлагахме ваксинацията до последно... но в предвид, че имунитета към корона вирусите не е траен... решихме и се имунизирахме с жената, и то на късмет точно на 3.11. с еднократната Янсен и взехме сертификати. От 4.11. обявиха, че ще издават сертификати 15 или 10 дни /не помня точно/ след завършване на курса - те тука късмет, не че ми е притрябвал Сертификата като за семеен човек, който не обича моловете :D
Обаче понеже се интересуваме евентуално от посещаване на Украйна след седмица и... ново 5 - вече за влизане там освен Сертификат, пак ще искат PCR /мисля си, заради многото ФАЛШИВИ имунизирани/. Иначе по инфо от приятел - и там положението е много зле - обаче кихали яко, за да ги приемат в болница, а още повече и за кислороден апарат... та извода ми е, че нашите здравни органи - не са съвсем африкански
На втората вечер след ваксинацията вдигнахме леко температура /аз до 37,6/ но с по един парацетамол се оправи работата. Уж нямаме допълнителни заболявания и ефекти по принцип. Както отива работата... тва имунизиране ще си бъде ежегодно, та гледайте да сте подготвени за сезона - късна есен, зима и пролет. Успех на всички, и който бута масло - да долива редовно!