Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
Благодаря ти за отговара, аз наистина нищо не разбирам за това и питам, но някъде четох че за някои модели видеокарти се прави връзка през дъното към аудиокартата. Това което ме подвежда да питам подобни неща е че в описанието на моята пише
• HDTV Output Yes, via HDTV Cable
• 2nd VGA Output Yes
• Adaptor/Cable bundled HDTV out adaptor / DVI-to-2 nd VGA adaptor
Има модели видео карти на ATI, които са със DVI изход, но изкарват звук през него посредством DVI-HDMI преходник, който върви с картата. Dreambox DM800 например е със DVI изход, но изкарва и звук по него.
ЗДРАВЕЙТЕ. Преди две седмици си купих кабел HAMA(DVI-HDMI) от технополис, включих го към PC и LCD и нямаше никакви проблеми, итака два дена.
След това PC ми не може да разпознае tv-то, и няма никакъв сигнал. Сменях изходите на картата(2x DVI), нови драивери, даже преинсталнах OS (win XP), и нестава.Въобще не ми показва че има включено TV. Носих кабела до магазина да го пробват(работи).
TV - LG 32LC2RR
VGA- GF 9600GT nVidia
Питам, къде може да е проблема? БЛАГОДАРЯ
Когато свържеш устройствата и нямаш сигнал , рестартирай компа и Тв--то и ако тогава не стане най-вероятно
изгорял ХДМИ/ДВИ/ порт ,винаги свързвай кабелите при изключени устойства.
Мерси
бях сигурен че е така. За съжеление мисля че е TV-то и сега трябва ремонт, а ми казаха от сервиза че е около 2 седмици.
Цитат:
Първоначално публикувано от kostasmak
Здравейте пак,реших си проблема,всичко е било от видео картата ,x300 просто не поддържа HDMI както и доста други карти.Сложох 8400 и всичко е перфектно,единственият минус е че резолюцията е 1280х720,идеи как да стане 1360х768?Прлюобвах с различни драйвери но не става.
Реших си проблема/след доста игра/,като направих чрез драйверите на nvidia резоюция 1366х768,картината стана перфектна,да не говорим че в този случай пускам всякакъв вид формат видео,даже 1080р ,макар и телевизора да не го поддържа.Колкото до Оувърскан ,нямам такава настройка.
Цитат:
Първоначално публикувано от SongBird
.... Проблема се изразява просто в това, че не излиза картина. ...
Смених кабела и веднага показа картина. Само дето зеленото свети постоянно. Може ли от кабела да свети постоянно или DVI изхода е прецакан? Яко съм се надразнил направо :/
Цитат:
Първоначално публикувано от SongBird
Смених кабела и веднага показа картина. Само дето зеленото свети постоянно. Може ли от кабела да свети постоянно или DVI изхода е прецакан? Яко съм се надразнил направо :/
Е тук вече само с тестове може да се каже! Ако имаш монитор с DVI пробвай как е там. Ако имаш някой приятел или ти имаш у-во с HDMI изход пробвай как е входа на телевизора. Иначе ВСИЧКО е възможно, ама не е приятно като вариант понеже се налага ходене в сервиз!
Вероятно си го прочел ама да напомня на теб и на всички четящи:
ВИНАГИ свързвай кабелите при изключени устойства от контакта.
Един приятел скоро си взе ТВ то от сервиз поради не спазване на това правило. Точно това му казаха от сервиза!
Здравейте,
Бих искал да попитам кой кабел е за предпочитане: HDMI-DVI-D или HDMI-HDMI + преходник за връзка между РС и ТВ.
В последно време има ли излязло на пазара по-добро предложение(в този ценови диапазон) от тази 10 метрова ХАМА?
Благодаря предварително на отзовалите се.
Цитат:
Първоначално публикувано от Gabata
По добрия вариант е HDMI-DVI-D кабел, освен в случаите когато видео картата се продава с преходник. При някой от видео картите с този преходник се прехвърля и звук. Иначе ще трябва да свързваш 2 ри кабел за звука ако ползваш тонколоните на телевизора естествено. В случай на използване на ресивър няма значение. :)
Ако обаче се включва/зиключва често е по-добре със преходник за да може да се вади само кабела и така няма да се прецаква самия куплунг на видео картата.
Хората вече масово започват да ползват HDMI преходници на входове, на които често се разкачат кабели.
Здравейте,
Смятам да взимам плазма Панасоник 80P !
На компа съм с видеокарта - GeForce4 MX 440 with AGP8X
Въпроса ми е с тази видеокарта (знам 4е е стара и слаба) по какъв най удачен начин да свържа компа към плазмата?
Картата има TV Aut но незнам дали има DVI .
Моля за малко помош и разаснение!
Благодаря предварително!!! :ole
Не знам кой точно модел Панасоник имаш предвид, но можеш през VGA /D-Sub/ да го включиш.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036466 за този модел писах
Какви са вариантите за връзка с моита видео ( GeForce4 MX 440 with AGP8X ) карта и този модел плазмен Панасоник