Страница 1 от 97 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 1449

Свързване на LCD/Plasma към компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #1

    Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Кои телевизори поддържат GeForce:
    http://www.nvidia.ru/object/3dtv-pla...-ru.html#3dtvs

    Кои телевизори поддържат ATI:
    http://www.amd.com/us/products/techn...-hardware.aspx

    Кои телевизори поддържат ArcSoft:
    http://www.arcsoft.com/en-us/softwar...=TMT5P#submenu

    Информация от CyberLink:
    http://www.cyberlink.com/stat/3d-sup...etting-started

    Здравейте реших да отворя тази тема за да може всеки който се е борил с проблема свързване на LCD/Plasma към компютър, чрез HDMI, D-SUB, Component или друг начин да сподели с какви проблеми се е сблъсквал, на кой модел и как ги е решил. С кои видео карти и с какви драйвери е бил.
    Аз ще споделя моя опит че 8 ма серия на N-Vidia поради някакви причини имат проблеми при свързване които ги нямаше на 7 ма серия! Също така въпреки че си имат съответните портове телевизорите не се свързват толкова "чисто" както мониторите, и ако човек си взема телевизор с идеята да джитка някое RPG например на 42" може да остане доста неприятно изненадан !
    Ще споделя че високия клас монитори като този например:
    http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36251
    които са със HDMI интерфейс имат настройка в менюто за HDMI интерефейса дали да работи в режим на компютър или режим видео. Не съм наясно какво точно прави тази настройка, понеже не притежавам този монитор, но съществуването и е доста показателно че нещата не са толкова съвместими колкото ни се иска.
    Така че ако някой има отзиви - давайте!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #2

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Аз съм свързвал лаптопа си с ATI х700 видеокарта с ТВ Sharp LC-32SV1E по следните начини:
    1 TVout
    2. S-video
    3. VGA 1024х768 му е макс. вход

    Качеството както се сещате нараства отгоре надолу. Проблеми съм нямал.

    Освен това ТВ-то съм го свързвал и по HDMI с други компютри като проблема ми единствено че на някои видеокарти мига много 1080i,но на ATI 2400 през DVI-HDMI кабел не мигаше. Друг проблем ми е че не мога да си наглася 1:1 пиксел маппинга през HDMI, но не съм пробвал с nvidia видео. Там мисля че има повечко опции от на АТИ.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    16
    #3

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Здравейте.
    Хубава,интересна и полезна тема ще се заформи.....може би.Преди около 1 седмица казано честно и аз имах нужда от такава тема, когато си намерих и закупих HDMI кабел 10 м. за смешните 29 лв. от магазин " конрад" в Русе, но ......по темата.С видеокарта NVidia 7600GS и драйвери 163.71_forceware_winxp_32bit_english_whql съм.Телевизорът е SHARP LC32WD1E.използвам и преходник HDMI-DVI за около 5 лв. пак от "конрад".Буксите на кабела и преходника са златисто жълти ако това има някакво значение.Свързването се оказа срвнително лесно и интелигентно бих казал.ОТ настройките .които се правят го оставих на авто ако не се лъжа. ТВ беше разпознат като Шарп и в наличност бяха основните режими 1080I,720P,576Р и 480Р. Следва продължение....

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    66
    #4

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Така, при мен ситуацията е следната:

    взех кабели за три варианта:

    1. D-SUB-изход от PC към D-SUB-вход на ТВ;
    2. DVI (PC) към HDMI (TV);
    3. 2 двойки чинч с дължина 10 м (екраниран) за връзка на компонентните входове и изходи (единия чинч остава свободен).

    При първия вариант няма проблеми - всичко си работи на 1360х768.

    При втория обаче ТВ-то се разпознава от видеокартата и тръгва да работи нормално на 1920х1080, но като реша да превключа входовете от дистанционното от HDMI на ТВ и след това върна на HDMI и вече няма образ, а само син екран, т.е. връзката се губи. На видеокартата съм пуснал форс-детект, но ефектът е нулев. При изключване и включване на ТВ-то резултата е същия - син екран. Образът излиза само като променя резолюцията. Опитвах и с най-новите драйвъри 8.432-071101 и с тези, които са в диска на видеокартата Catalist 8.401, но все така. ТВ-то е настроено като extended desktop, разпознава се като Тошиба. Някой знае ли причината или това е проблем с драйверите на АТИ.

    По третия вариант не успях да го подкарам, но не се и занимавах дълго (не ми излиза настройка за ТВ-изход по компонентен).

    Видеокарта - Sapphire HD2600XT AGP с HDTV през DVI и през compoment-ен изход;
    ТВ - Toshiba 32C3500PG с РС-вход и HDMI

  6. Banned
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    304
    #5

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    бай Гроздан- аудиото сигурно си изкарал по друг кабел? Наистина ли е толкова ефтин преходника, аз видях цени 20-25лв? Чакаме продължението, какво е качеството на картината с материалите от Конрад?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    66
    #6

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    @ivando, щом гледах преходник HDMI-DVI на Техномаркет за 9 лв., значи е възможно подобен на Конрад да е 5 лв. Друг е въпроса колко качествени са....

    @baigrozdan, златисто жълти са буксите, защото най-вероятно имитират позлатено покритие, но незнам, може китайците да са ги позлатили за без пари. Хубавите и по-скъпи аудио кабели са с позлатени куплунзи.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    16
    #7

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Цитат Първоначално публикувано от baigrozdan
    в наличност бяха основните режими 1080I,720P,576Р и 480Р. Следва продължение....
    ТВ беше изпробван в 1080I,720P и 480Р като качеството на последният формат е незадоволително, а качеството на първите два /лично мнение/, е повече от добро, бих казал отлично.Картината е с добър контраст,яркост и цветност.Почти не мога да направя разлика между ТВ и компютърният монитор/Belinea 101920/.Не съм забелязал накъсване,назасичане, кодиране,трептене на картината и т.н. За сравнение обаче свързах ТВ към компютъра на наследника, който е по-слабичък и само с 512 рам и забелязах ,че през определен интервал през екрана на ТВ преминава от горе на долу една черта не много дебела ,но достатъчно дразнеща.Това ме наведе на мисълта, че втория комп идва слабичък за ХД сигнал.


    Цитат Първоначално публикувано от ivando
    бай Гроздан- аудиото сигурно си изкарал по друг кабел? Наистина ли е толкова ефтин преходника, аз видях цени 20-25лв? Чакаме продължението, какво е качеството на картината с материалите от Конрад?
    относно аудиото за съжаление все още не съм го пуснал през отделен кабел защото не можах да си намеря такъв/10м./ с два стерео жака ,и сега съм решил да си купя кабел и жакове по-отделно и да си го направя сам.За сега проблема съм го решил малко брутално.Просто пускам звука по големите тонколони от съседната стая и гледам.
    Относно преходника и самия кабел/около 8мм./ и аз самият останах приятно изненадан от цената тъй като най-евтино ги бях гледал в компютърна фирма на цена 75 лв. кабела и 28 лв. преходника.Специално този ,който ми трябваше на мен/стандартен мъжки/ от двете страни беше около 5лв.,а другият /двустранен женски/ беше около 25 лв.
    Ами това е засега от мен.ако има нещо друго питай.

  10. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #8

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Всеки, който реши да купува Philips 32PFL7762 (32" LCD телевизор), да знае че поради неизвестна причина при пускане на сигнал от лаптоп Acer Aspire 5920G, както и от Sony Vaio, през HDMI телевизорът не вади звук - само картина. Пробвано на два различни телевизора, както и с различни HDMI кабели, проблема се реши с връщането в магазина и покупката на по-скъп модел. При HD генератор нямаше проблеми със звука, но от двата лаптопа Филипса посмъртно не изкара звук през HDMI връзката. Предполагам че и с друго РС / лаптоп, проблема ще съществува.

  11. Banned
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    304
    #9

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Eddie- сигурно ли е че проблема не е в кабела или компютрите, след като от генератора вади звука(значи ТВ няма проблем)? Пробва ли с някакво ДВД с изход HDMI да видиш дали вади звук? Някои HDMI входове на ТВ ,които са за PC, не изкарват аудио. Имат си аудио изходи за тая връзка. Абе ти вече си го върнал, така че успех с новия. Как са сега нещата с новия ТВ, има ли аудио от същия лаптоп?

  12. Banned
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    304
    #10

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    бай Гроздан - на мен ни трябва адаптор DVI мъжки да го свържа за PC и HDMI женски за свързване с hdmi/hdmi М/М кабел и от там в ТВ. Този за 5 лв явно няма да стане, ще видя тоя в Техномаркет. На мен дължината ми е 5м, надявам се качеството на образа да е по-добро.

  13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #11

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    ivando, не е от кабела или компютрите - на друг телевизор (Sony) и двата лаптопа вадеха звук през HDMI-то. Всъщност ТВ-то е на един приятел, но реших да пиша, защото няколко часа се борихме като прасе с тиква - ако някой реши да купува точно тоя модел да има едно наум. Пробвахме с различни кабели - същият чеп. Пробвахме какво ли не преди да го върнем - не и не. В магазина на същият модел, но друга бройка пак нямаше звук. Не знам какво й имаше на тая серия, за пръв път ми се случва подобно нещо. Звукът през HDMI от лаптопа беше задължителен, така че факта че от HD генератора нямаше проблеми не ни топлеше много. С новият телевизор Philips 32PF9541 този проблем не същестува - вади нормално звука през HDMI-то на лаптопа.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #12

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Нямал съм си работа с HDMI. При мен и видеокартата и ТВ-то са с DVI, а от компютъра звука отива по оптичен (SPDIF) кабел до ресивъра на домашното кино.

    Всъщност варианта с DVI и оптичен кабел не е ли по-удачен ако искате звука да минава през домашното кино?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    17
    #13

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    @roumen68 - при всички положения е по-добре да изкараш звука до "истинска" аудио система, отколкото да минава през телевизора. Все пак повечето телевизори имат доста посредствени говорители и няма как да се сравняват с пълнорамерни тонколони

    Моят въпрос е за Sharp 26AD5EBK - мъча го от 1 месец през VGA входа, но картината която вадя, е кофти. Докарва 1:1 пиксел мапинг, ама има едни сенки около буквите (говоря за иконките на десктопа). На единият лаптоп е по-зле, на другия - по-добре, ама при всички положения не става за употреба като голям монитор за лаптоп. Сега съм решил да си купя настолно ПЦ със видеокарта АТИ 2600ХТ, която има HDMI изход (чрез приставка), но се притеснявам, че телевизора ми ще познава само 720р и 1080i и пак няма да мога да изкарам 1:1 пиксел мапинг, и пак телевизора няма да става за монитор. Май много се прецаках аз с този телевизор (искайки го и за ПЦ монитор), ама някой пробвал ли го е все пак какви резолюции познава през ХДМИ?
    Въпрос към baigrozdan - казваш, че на 720р и 1080i картината е хубава, но само за филми-хубава или можеш да четеш спокойно текст в браузър?

  17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    22
    #14

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Имам Sharp 37AD5EBK. Ползвам го през DVI-HDMI за филми, игри и бразуване. Текста се чете без проблеми.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    41
    #15

    Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.

    Цитат Първоначално публикувано от flycho
    @roumen68 - при всички положения е по-добре да изкараш звука до "истинска" аудио система, отколкото да минава през телевизора. Все пак повечето телевизори имат доста посредствени говорители и няма как да се сравняват с пълнорамерни тонколони

    Моят въпрос е за Sharp 26AD5EBK - мъча го от 1 месец през VGA входа, но картината която вадя, е кофти. Докарва 1:1 пиксел мапинг, ама има едни сенки около буквите (говоря за иконките на десктопа). На единият лаптоп е по-зле, на другия - по-добре, ама при всички положения не става за употреба като голям монитор за лаптоп. Сега съм решил да си купя настолно ПЦ със видеокарта АТИ 2600ХТ, която има HDMI изход (чрез приставка), но се притеснявам, че телевизора ми ще познава само 720р и 1080i и пак няма да мога да изкарам 1:1 пиксел мапинг, и пак телевизора няма да става за монитор. Май много се прецаках аз с този телевизор (искайки го и за ПЦ монитор), ама някой пробвал ли го е все пак какви резолюции познава през ХДМИ?
    Въпрос към baigrozdan - казваш, че на 720р и 1080i картината е хубава, но само за филми-хубава или можеш да четеш спокойно текст в браузър?
    Вземай смело картата ще останеш учуден каква е разликата в картината.
    Моя шарп е 32 инчовия и с такава карта го пускам и на 1080i даже(въпреки че телевизора не поддържа).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 97 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница
    От hristoslav2 във форум DLNA - медийни сървъри
    Отговори: 313
    Последно: 18-05-17, 09:52
  2. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 14:38
  3. Свързване на LG PLASMA към лаптоп HP ?
    От Lubaka във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 3
    Последно: 12-12-10, 21:46
  4. свързване на сървър с компютър
    От lubitel-art във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 27-09-10, 10:43
  5. Отговори: 6
    Последно: 04-01-06, 01:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе