-
Re:DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
въпрос за samsung 40B750 - спря да чете аудио въвъ формат .ac3 - нито от HDD, нито от USB, нито през DNLA...
пробвах с upgrade на firmware но не помогна
някой има ли идея каква е причината?
да вметна че инсталирах Домашний медиа-сервер тъй като имам проблеми с инсталацията на Samsung PC share manager (явно това се оказа проблем ако преди това е била инсталирана...)
-
Цитат:
Първоначално публикувано от di-sign
По въпроса за субтитрите при HMS няма драми, аз ги оставям в папката на филма, просто ги записвам в UTF8, а не в ANSI. Това е заради телевизора, в моя случай самсунг, за него трябва да са уникод.
Мисля, че това е достатъчно за отговор на въпроса, но човека не казва точно за кои субтитри става дума, защото може и да е попаднал на нещо нестандартно. Ако трябва, да се пусне линк тука, и ние да проверим, може да има разминаване със субтитрите нещо...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tricki11
Мисля, че това е достатъчно за отговор на въпроса, но човека не казва точно за кои субтитри става дума, защото може и да е попаднал на нещо нестандартно. Ако трябва, да се пусне линк тука, и ние да проверим, може да има разминаване със субтитрите нещо...
Самсунг много добре си ги чете и от флашка и чрез "Samsung PC share manager" когато са стандартни, за разлика от HMC където трябва да се записват в UTF8 явно...
-
Ами не съм се замислял, каквото съм свалил до сега, не съм преработвал субтитри...основно от замунда ...единствено тези, които аз съм правил от DVD или Blu-ray...нямам идея защо при теб така се получава.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tricki11
Ами не съм се замислял, каквото съм свалил до сега, не съм преработвал субтитри...основно от замунда ...единствено тези, които аз съм правил от DVD или Blu-ray...нямам идея защо при теб така се получава.
:) И аз това казвам,не ги преработвам,през единия сървър се пускат,а през другия не искат....Затова те питах,нещо допълнително правил ли си по HMC?Много "разводнихме темата"...:)
-
Здравейте,имам външен хард диск на компютъра,можете ли да ми кажете,защо с "Samsung PC share manager"не мога да споделя файлове към ТВ. :huh:
П.п. От локалния диск всичко е нормално.
-
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от tinaina
vassilp, реших проблема с медиа сървъра. Много е просто само трябва да отидеш в Домашний медиа сервер--->настойки---->устройство----> ТИП избираш Телевизор Samsung (DLNA, 16:9, 1920x1080) и пускаш ТВ/то. Всичко се показва. Сега трябва да разбера как да си пусна филма и субтитрите и кое трябва да се транскодита и кое не. Упех!
Благодаря! И при мен това се оказа проблема и сега филмите вървят... Но проблема със субтитрите остава...
Задавам пътя на субтитрите (pic. 1), в каталога ги има (pic. 2), но като пусна филма и отида на "option" с ДУ на Панасоника (плазма, 42 инча, G20) на опцията "DivX субтитри" не ми дава да избера нищо и си стои надписа "Няма субтитри"... :sad: Иначе, като вляза в ХМС - в Филми-Транскодирование-Каталози медиа ресурсов-Настройки има и папка субтитри и там ми дава две опции -1. Фолдерът със субтитрите и 2. без субтитри. Стартирам фолдера със субтитрите и пак нищо.... :help
Ако има някой с Панасоник, който е успял да подкара и субтитрите с тази програма, нека обясни малко по-подробно - като за лаици... :)
-
А телевизора ти поддържа ли субтитри по DLNA?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от di-sign
А телевизора ти поддържа ли субтитри по DLNA?
Благодаря ти за въпроса! Накара ме още веднъж да прочета ревюто на Христослав2 за телевизорите Панасоник и да открия, че един от минусите, които е изброил е „Слаб медиаплейър - липсва подръжка на някои формати /DTS,/ - липсва подръжка на субтитри”.
Чудя се как съм пропуснал толкова важно инфо, но както и да е – съжалявам, че попитах при положение, че отговора се е намирал в темата... Ще трябва допълнително да вграждам субтитрите във филма – явно това ще е решението. Ще се радвам да споделите вашия опит коя програма за вграждане използвате...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vassilp
Благодаря ти за въпроса! Накара ме още веднъж да прочета ревюто на Христослав2 за телевизорите Панасоник и да открия, че един от минусите, които е изброил е „Слаб медиаплейър - липсва подръжка на някои формати /DTS,/ - липсва подръжка на субтитри”.
Чудя се как съм пропуснал толкова важно инфо, но както и да е – съжалявам, че попитах при положение, че отговора се е намирал в темата... Ще трябва допълнително да вграждам субтитрите във филма – явно това ще е решението. Ще се радвам да споделите вашия опит коя програма за вграждане използвате...
ХМС :)
Ако компютъра ти е достатъчно мощен ще можеш да транскодираш филма в реално време, да му вграждаш субтитрите и да го гледаш.
Маркираш си филма десен бутон, избираш профил за транскодиране и пробваш дали конкретния профил се чете от твоя телевизор.
-
Цитат:
Пробвай това http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php аз съм много доволен,не се конвертира филма и става бързо.Получаваш файл с разширение .divx, което можеш да промениш на .avi .Не съм пробвал как се предава по DLNA ,пускал съм от флашка или диск на ДВД преди време.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от placidus
Пробвах снощи прогрмката да вградя на субтитрите на Hustle.S06E01.HDTV.Xvid.avi, но не се получи - накрая смених от divx на avi опашката и филма си тръгна, ама без субтитри... Не знам дали е от формата на видеофайла или аз не съм направил нещо при настройките (въпреки, че намерих хубав и пълен гайд за настройките на програмата AVIAddXSubs)...
-
Цитат:
Пробвах снощи прогрмката да вградя на субтитрите на Hustle.S06E01.HDTV.Xvid.avi, но не се получи - накрая смених от divx на avi опашката и филма си тръгна, ама без субтитри... Не знам дали е от формата на видеофайла или аз не съм направил нещо при настройките (въпреки, че намерих хубав и пълен гайд за настройките на програмата AVIAddXSubs)...
Сега направих проба на самсунг С7000, от HMS не вървят при divx и при avi разширение,от SAMSUNG PC Share Manager също. От флашка директно няма никакви проблеми,както и предполагах.Относно настройките на AVIAddXSubs:Освен промяна на големината,позицията,цвета,дебелината на черното окантване по избор,задължително трябва да се зададе Character Set-russian и Language Code-bg. Това е най-добрата програма спрямо подобните.Отварянето им на компютъра става само с плеър за divx,знам само за такъв от www.divx.com .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от placidus
Пробвай това
http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php аз съм много доволен,не се конвертира филма и става бързо.Получаваш файл с разширение .divx, което можеш да промениш на .avi .Не съм пробвал как се предава по DLNA ,пускал съм от флашка или диск на ДВД преди време.
Стана! Мерси много! :-))
-
Малко помощ.
Имам пуканка и ТВ-то я видя без проблем. Филмите обаче .mkv не тръгват-File not supported.
Да го пускам през компютъра ли или да го правя на ts2?
Мога ли да го гледам от пуканката диретно-по мрежата обаче, а не по кабела.
Идеята ми пуканката да е в едната стая до ТВ-то, което няма ДЛНА, а на другия по мрежата да гледам филмите-по мрежа.
Моделите на ТВ-тата -в подписа ми.