-
Отговор: DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане
След като пробвах различни варианти, където все нещо не вървеше добре, най-вече субтитрите, си сложих домашнии сервер.
С него всичко беше перфектно, но от скоро започна да ми прави едни проблеми и не знам кой е виновен в случая.. Както си върви даден филм, картината замръзва и след няколко секунди казва, че няма връзка..Спирам и пускам програмта, но не иска да се свърже, все едно не е пускам. Обикновенно, след рестарт и на компютъра се оправя. Къде да търся проблема?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
aleksa
След като пробвах различни варианти, където все нещо не вървеше добре, най-вече субтитрите, си сложих домашнии сервер.
С него всичко беше перфектно, но от скоро започна да ми прави едни проблеми и не знам кой е виновен в случая.. Както си върви даден филм, картината замръзва и след няколко секунди казва, че няма връзка..Спирам и пускам програмта, но не иска да се свърже, все едно не е пускам. Обикновенно, след рестарт и на компютъра се оправя. Къде да търся проблема?
Първо пусни постоянен пинг (ping "IP adress" -t) от компютъра към телевизора и пусни сървъра. Като спре виж дали пинга си показва нормални стойности. Така ще се елеминира проблем с прекъсване на връзката.
-
Направих го, когато спре, в прозореца където се изпраща пинг, пише, че не може да се свържи. След рестарт на компютъра и един два опита да се свържи, захапва. На един филм, го прави поне един път, понякога и повече. Кой е виновника и как да го лекувам.
-
Провери си ПС-то дали няма вируси.Опитай вместо рестарт, само да дадеш Disable/Enable на мрежовата връзка, да не би нещо рутера да прави проблеми.
ЕДИТ: Колегата долу има в предвид от Control Panel да видиш Power options-a, да не би след определено време да заспива харда или ПС-то, но ме съмнява да е от това.
-
Цитат:
aleksa
Направих го, когато спре, в прозореца където се изпраща пинг, пише, че не може да се свърже. След рестарт на компютъра и един два опита да се свърже, захапва. На един филм, го прави поне един път, понякога и повече. Кой е виновника и как да го лекувам.
Провери си настройките на компа и по-точно разните му там изключвания ако не се работи с него. Не съм добър в обясненията, но се надявам ме разбра.
-
vGet extension
Chrome
Android
-
-
Не е от Power options-a, понеже понякога не прави проблеми, а и на ток, никога нищо не се изключва. Напоследък взе да го прави по-рядко, днес форматирах всичко и сложих нов уиндоус, та може и да е имало някакъв вирус, че доста муден взе да става напоследък. Дано се е оправил, ще пиша пак.
-
Имам проблем със субтитрите при iSedora. Инсталирах я, пуснах филма, но субтитрите изобщо не се появяват... Първоначално бяха в подпапка subs, после ги сложих в същата папка на филма, но същия ефект.
В настройките на Sedora, сложих Enable Subtitels и Always show subtitles if only 1 available.
Не мога да разбера грешно ли правя нещо или просто фрее версията не се поддържат субтитри?
Свързвам ТВ Самсунг Ф6400 с Мак
-
Здравейте. От 3 дни имам проблем с Plex-а. Филмите излизат с огромни пиксели, а субтитрите са на цял екран. Не съм барал нищо по настройките. Пробвах доста начини за да го оправя, но не стана. Някой имали идея как да го оправя.
-
Пробва ли да преинсталираш плекса?
-
Цитат:
marty_cool
Пробва ли да преинсталираш плекса?
Да. Не стана. Картината е така, все едно съм я увеличил 100 пъти.
-
Да си пипал Ctrl и скрола на мишката едновременно?
-
Цитат:
hristoslav2
Да си пипал Ctrl и скрола на мишката едновременно?
Не. С други сървъри нямам проблем. Но само Plex-а ми чете .idx+.sub субтитри.
-
Известният със съкращението си консорциум DLNA Digital Living Network Alliance обяви началото на работата по сертифицирането на редица нови функции в популярната технология. Новите функции са групирани под името CVP-2, те включват поддръжка за MPEG-DASH, стрийминг на видео на няколко устройства, без използването на специални приложения.
Developers Pack се стремим да предостави възможността за възпроизвеждане на медийни файлове на всеки тип устройство (Smart TV, Blu - Ray плейъри, смартфони, таблетни компютри и т.н.), без използването на специализирани приложения. Има две най-значими промени (поне тези, които са се появили към днешна дата). Първото е свързано с подкрепа на MPEG - DASH. Тази технология адаптира скоростта на предаване в условия на мрежов трафик , автоматично оптимизиране на всички настройки. Teхнологията DTCP - IP (Digital Transmission Content Protection по интернет-протокол) определя използваното устройство, осигуряващо защита на съдържанието . Това очевидно е форма на защита на доставчиците на платени услуги, които ще се възползват от новата версия на DLNA VOD (видео по поръчка) за 2D и 3D. Софтуер компонент ще използва HTML 5 , обезпечавайки разработката на унифициран интерфейс, за опростяване и ускоряване на приложенията.
Сертифицирането на DLNA CVP -2 ще започне през септември, и поради това е вероятно, окончателната версия да бъде готова за CES 2015 .
http://www.dlna.org/docs/default-sou...e.pdf?sfvrsn=6
https://html5.cablelabs.com/dlna-cvp-2/