-
Re:DLNA /Faq проблеми ,мнения , обсъждане
Да,и аз така го правя,оказвам папката със субовете,с еднакво име са със филма!!!
Проблема ми е че като отида в НАСТРОЙКИ/УСТРОЙСТВО и сложа отметката на "Въполнят транскодироване,если найдени субтитри" ,не получаявам картина а само звук,а без да я сложа тази отметка имам картина но без субтитри!!!!
Нали за да видя субтитрийте трябва да има транскодиране????
-
1 Прикачен файл(ове)
Аз съм с 8605, но предполагам не е голяма разликата.
Това ми е конфигурацията, ползвам PS3 Media Server.
Субтитрите се зареждат нормално както от файл *.sub/*.srt, така и когато отварям DVD от папка.
Досега само с два проблема съм се сблъсквал (поне друго не се сещам в момента):
1. На няколко *.mkv файла ми се е случвало да насича
2. Не мога да докарам подходящите пропорции на някои филми и картината е сплескана (може със съответните параметри в "Custom options:", ама си не е работа толкова играчка за един филм) Проблемът вече е оправен с нов firmware на телевизора.
Трансферът стига при някои филми до към 40мбит/с, така че да се има предвид ако някой реши да ползва WI-FI, аз съм с кабел.
И още едно уточнение - под линукс съм.
-
Сега пак ще го пробвам PS3 Media Server
За съжаление много ми насича с PS3......общо взето не става при мен!!!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от nautica_
Сега пак ще го пробвам PS3 Media Server
За съжаление много ми насича с PS3......общо взето не става при мен!!!
С колко процесора ти е машината? Ако е с повече от 1, има мутитреад версия на ffmpeg трябва да си го сложиш и да пускаш филмите през него, a не през mencoder. Но като цяло за транскодиране на 1080p ти трябва доста мощна машина. При мен Avatar h264 (6Gb беше някаде) при траскодиране на моменти и осемте треада се товареха почти до дупка.
-
И аз се родих с "PS3 Media Server", много е добър, инсталираш и всичко е на 6. Преди се бях измъчил с руския homemediaserver - четене по форуми, настройки 2 дена и пак не всичко върви...
-
при мен май ще се стигне до един VGA или DVI кабел и всичко ще си дойде на мястото :)
-
Здравейте!
Имам 46В651, който е свързан с кабел към рутъра ми (Нетгиър WNDR3300), лаптопа е с Уиндоус7. Та проблема ми е следния, преди време можеше с десния бутон върху файла и "play to" да пускам видео на телевизора. От известно време, обаче не става - изписва "media is not available". Иначе си работи Самсунг мениджъра и през него мога да пускам филми, но така ми е по-удобно. Някакъв съвет?
П.С: Писах и в темата за Самсунг тв, но май не беше затам, затова се извинявам :oops:
-
Здравейте имам малко нужда от помощ за PS3 Media Server +samsung 40c650
проблема е че програмата не ще да познае телевизора по никакъв начин както и да опитвам ,
ако може някои да каже как се настрйва подробно програма ( само съм е инсталирал нищо не съм въвеждал или променял )
мерси
-
А ти като си Цитат:
Първоначално публикувано от defender359
Здравейте имам малко нужда от помощ за PS3 Media Server +samsung 40c650
проблема е че програмата не ще да познае телевизора по никакъв начин както и да опитвам ,
ако може някои да каже как се настрйва подробно програма ( само съм е инсталирал нищо не съм въвеждал или променял )
мерси
Защо ти е PS3 Медиа сървър при положение, че самсунг си имат прекрасен сървър?
-
Най- сетне успях да пусна чист Blu-ray филм истината е програмата
Wild Media Server (UPnP, DLNA, HTTP) без проблем си гледам сега филмите разликат в качеството
има много :))
-
Re:DLNA / Faq, проблеми ,мнения , обсъждане
"Wild Media Server", и "Домашний медиа-сервер" - това е една и съща програма на различни езици.
Има ли някаква разлика?
-
А някой ще сподели ли как се пуска целия Blu-ray филм и нещо повече за транскодирането?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
А ти като сиЗащо ти е PS3 Медиа сървър при положение, че самсунг си имат прекрасен сървър?
Е чак прекрасна :) Пробвай с 1-2 терабайта филми да видиш за колко време опреснява списъка (хинт в часове се измерва). И естествено докато опреснява не може да се гледа, това като допълнителна екстра :)
Цитат:
Първоначално публикувано от kolinov
А някой ще сподели ли как се пуска целия Blu-ray филм и нещо повече за транскодирането?
Отиваш до най-големия файл в списъка и го пускаш. За транскодирането ти трябва мощна машина ако искаш да гледаш 1080p без накъсване.
-
Здравейте някой би ли ми казал да ли има ЛГ42ЛД750 поне 100 херца защтото като натисна инфото ми показва 50 херца? :help
-
Цитат:
Първоначално публикувано от muraveia
Здравейте някой би ли ми казал да ли има ЛГ42ЛД750 поне 100 херца защтото като натисна инфото ми показва 50 херца? :help
Този въпрос си беше за темата LG телевизори...
Отговарям ти-при натискането на бутона I-info -ти дава информация за получаваният сигнал /резолюция,формат и честота/.
а не колко херца е картината на дисплея в момента. И да-телевизора ти си има 100Hz-виж си в менюто....