-
Re:DLNA / Faq, проблеми ,мнения , обсъждане
Това ми е вече фаворита Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) просто N1 DLAN
Без проблем вече и най тежките blu-ray филми ги възпройзвежда има МНОГО настройки
:( просто красота и ако искате да гледате като мен чист блу-раи да знаете за транскодиране
се иска I7 + 6gb ... за да може да не ви накъсва
-
Цитат:
Първоначално публикувано от muraveia
Здравейте някой би ли ми казал да ли има ЛГ42ЛД750 поне 100 херца защтото като натисна инфото ми показва 50 херца? :help
Телевизора ти има не 100, ами 200 херца- Меню-Картина-TruMotion
-
:oleДомашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) :ole
това е истината
-
defender359 - И аз днес си инсталирах тази безплатна програма - Домашний Медиа-Сервер и надмина очакванията ми - работи идеално, настройките са бързи и елементарни,снимките, филмите и субтитрите от компютъра излизат перфектно на телевизора - Sony KDL-40EX500 , с Windows 7 съм и с LAN кабел ( видя ми се скъпа джаджата за wifi безжична връзка на Sony - 120 или 130 лв беше, а кабела- 16 метра ми излезе по-малко от 10 лв и мисля че с кабел е по-добре)
http://www.homemediaserver.ru/page10.php :ole :Drinks:
-
някой да се е борил с lg ld750 и xbmc (под линукс). Телвизора го намира, но отказва да се конектне. Всички устройства са свързани към gigabit портове на рутер.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nick_BG
defender359 - И аз днес си инсталирах тази безплатна програма - Домашний Медиа-Сервер и надмина очакванията ми - работи идеално, настройките са бързи и елементарни,снимките, филмите и субтитрите от компютъра излизат перфектно на телевизора - Sony KDL-40EX500 , с Windows 7 съм и с LAN кабел ( видя ми се скъпа джаджата за wifi безжична връзка на Sony - 120 или 130 лв беше, а кабела- 16 метра ми излезе по-малко от 10 лв и мисля че с кабел е по-добре)
Дай малко подробности като за лаик при свързването на кабела и ползването на тази програма, нстройки и така нататък. Със Сони ех 500 съм, но не знам откъде да я захвана .....
http://www.homemediaserver.ru/page10.php :ole :Drinks:
-
От горния цитат чети последните две изречения. Сори....
-
spinus - няма нищо сложно - нужни са ти LAN кабел (прав, не кроснат- включваш го отзад в модема в едно от - LAN 2X, 3X, 4X) от модема (рутера)- аз съм на BTK(vivacom все още, но скоро ще сменям доставчика) до телевизора, сваляш програмата (домашний медиа сервер) и си я инсталираш, след това задаваш в нея кои папки искаш да споделиш - Список Каталогов (в настройките на сървъра), маркираш ги - може една по една и задаваш - сканировать в настройките. Трябва и Сонито да ти е настроено както трябва за интернета - аз му зададох автоматични настройки и то си намери всичко само - IP адрес - 192.168.0.4 , маска и default gateway - 192.168.1.1 , ако трябва му задай да обнови сървърите и съдържанието от настройките му. Зададох в програмата (домашний сервер) направо папката в която свалям филмите от торентите, сложих и субтитрите при филма - като трябва да са със същото име като филма - и Сонито си намери и разпозна всичко, а субтитрите излизат по-добре дори от двд плейъра ми. Филма също си вървя гладко и картината беше много добра! Програмата има и разни други настройки които тепърва ще разучавам.
И да не забравиш да дадеш - "Запуск" от главното меню на сървъра, че иначе нищо няма да тръгне!
-
Благодаря, ще опитам и ще пиша.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Nick_BG
spinus - няма нищо сложно - нужни са ти LAN кабел (прав, не кроснат- включваш го отзад в модема в едно от - LAN 2X, 3X, 4X) от модема (рутера)- аз съм на BTK(vivacom все още, но скоро ще сменям доставчика) до телевизора, сваляш програмата (домашний медиа сервер) и си я инсталираш, след това задаваш в нея кои папки искаш да споделиш - Список Каталогов (в настройките на сървъра), маркираш ги - може една по една и задаваш - сканировать в настройките. Трябва и Сонито да ти е настроено както трябва за интернета - аз му зададох автоматични настройки и то си намери всичко само - IP адрес - 192.168.0.4 , маска и default gateway - 192.168.1.1 , ако трябва му задай да обнови сървърите и съдържанието от настройките му. Зададох в програмата (домашний сервер) направо папката в която свалям филмите от торентите, сложих и субтитрите при филма - като трябва да са със същото име като филма - и Сонито си намери и разпозна всичко, а субтитрите излизат по-добре дори от двд плейъра ми. Филма също си вървя гладко и картината беше много добра! Програмата има и разни други настройки които тепърва ще разучавам.
И да не забравиш да дадеш - "Запуск" от главното меню на сървъра, че иначе нищо няма да тръгне!
с кроснат лан кабел шервам филета м/у две писита ,LCD с такъв кабел към писи ,няма ли да види
шернатите филета,без други атрибути?,или трябва още нещо?
-
maxim7, трябва ти и DLNA сървър. Само с шерване не става.
-
Здравейте, имам проблем с DLNA на TOSHIBA 40WL768G. Подкарах мрежата през Wi-Fi . Тв-то се вързва казва че всичко с мрежата е ок, но дотам. Медия сървара не е активен в менюто на телевизора. Качих homemediaserver настроих го и му зададох тв филипс, но нищо не става. Компа ми е с вин 7. Пробвах да инсталирам и Toshiba Media Controller, но ми дава постоянно грешка при самата инсталация.
-
Преди стартиране на "Домашный медиа сервер" трябва да изключа Windows Firewall, иначе DLNA-връзката между PC и TV не става.Може ли да се направи някаква настройка във Windows Firewall, за да не се налага това?Или трябва да инсталирам друга защитна стена?
-
dedidi, отиваш в контрол панел -> windows firewall намираш Allowed programs.
В случай, че си с уин7/виста може да поставиш този линк в адрес бара на файл експлоръра: Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall\Allowed Programs
Натискаш бутона Change settings от горе (трябва ти админ акаунт)
От списъка си намираш програмата и отмяташ за какви мрежи да не важи файъруола. Пробвай и кажи дали става по този начин.
-
Biro, благодаря ти, но аз съм с Windows XP.
В прозореца "Exception" на програмата "Домашний Медиа Сервер" е поставена отметка, както на много други програми.
Мога ли да направя нещо друго?