-
Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане
Здравейте,имам стар модел телевизор-Samsung LE40A856S1MXXH,в нас сме с рутер в спалнята,а тв-то е в хола.Искам да попитам как да свържа лаптопа с телевизора,посредством DNLA.Инсталирах си Samsung pc share,но нищо не става с лан кабел,когато е свързан.
-
Отговор: DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане
Здравейте, препоръчайте ми сървър за домашна мрежа. Телевизора е Panasonic 50ST60, компа е с Windows XP/в електронната инструкция на телевизора пише,че е тестван само с Windows7 иWindows8/. Понеже са в различни стаи връзката ще е безжична.
-
Някои съфорумци се оплакват, че при Wi-Fi картината им накъсва. Желателно е връзката да е по кабел.
Тествай с ДМС или PS3 Media Server
http://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver/
Обмислям да отворим още няколко нови теми за
- PS3 Media server
- Servio
- Plex
Някакви идеи или препоръки ?
-
Ще бъде добре да се посочва модела на телевизора и операционната система на компа. Дали връзката е безжична или с кабел. Какви видео формати и с каква големина реално са успели да прехвърлят безжично, като се спомене качеството на картината и субтитрите. Какви плюсове и минуси вижда всеки. По възможност да се онагледяват настройки, да се дават линкове за изтегляне, изобщо по-разбираемо за HI-TECH неграмотните.
-
Здравейте,
от една седмица имам Sony KDL 42W 805А.
Ползвам Homestream media server v2.0, но филмите HD и 3D ми накъсват с тази програма, а с All share си вървят прекрасно само, че без субтитри.
Ако някой е ползвал програма за Сони тв, с която не накъсват HD и 3D филмите и субтитрите излизат, моля да сподели.Мисля да пробвам руската.
Важното, е че проблема не е в рутера.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
gtyres
Здравейте,
Ползвам Homestream media server v2.0, но филмите HD и 3D ми накъсват с тази програма, а с All share си вървят прекрасно само, че без субтитри.
Ако някой е ползвал програма за Сони тв, с която не накъсват HD и 3D филмите и субтитрите излизат, моля да сподели.Мисля да пробвам руската.
И там сече :)
Не сече на Serviio, но там пък има проблем със субтитрите (малки са или на mkv не ги чете понякога).
-
Колега, Homestream media server е на платформата на Serviio, даже по форумите пише, че Serviio са се продали на Sony, а пък от Sony рекламират Homestream media server като новия DLNA сървър на Sony.CountrySelector - Sony
-
Пробвах Homestream media server/Serviio/, PS3, Домашний медиа сървър и всичките насичат на Blu ray и 3D. Решението за този тип филми може би е кабел?! Само All share работи перфектно но без субтитри.
-
Цитат:
gtyres
Здравейте,
Здравей,
Би ли споделил на какъв комп е инсталиран сървъра? В момента на накъсването можеш ли да кажеш колко е CPU лоуда? Възможно е да се товари процесора когато има транскодиране (при вкарване на субтитрите в стрийма). Пробвай с домашния медиен сървър (най-доброто за мен), задаваш профил на у-то стандартно DLNA 1.5, така ще имаш възможност за директен стрийм на всичко което съпортва телевизора, като има надежда да се подаде и инфо за субтитрите. Но поради факта че си със Сони (авторски права) не възлагам големи надежди за това че телевизора ще ги разчете.
-
Цитат:
paciem
Здравейте, препоръчайте ми сървър за домашна мрежа. Телевизора е Panasonic 50ST60, компа е с Windows XP/в електронната инструкция на телевизора пише,че е тестван само с Windows7 иWindows8/. Понеже са в различни стаи връзката ще е безжична.
Аз съмс 42" и Домашний медиа-сервер се справя перфектно, като му се нагласи буфера (иначе сече на 1080i филми).
-
Цитат:
mrowcp
Аз съмс 42" и Домашний медиа-сервер се справя перфектно, като му се нагласи буфера (иначе сече на 1080i филми).
А от къде се наглася тоя буфер и как, че и при мене яко сече :(
-
Здравейте,
Имам проблем с установяването на връзка между телевизора и компютъра. ТВ е Самсунг. Схемата е следната. От модема на оператора лан кабела отива в суич, от където към компютъра и съответно към телевизора. Инсталирал съм Samsung AllShare (с домашний медиа-сервер пак не става) на компютъра, но при търсене на устройство не открива нищо (телевизора е включен със стартирано приложение).
PC
IP Address. . . . . . . . . . . . : xx.252.xx.76
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
Default Gateway . . . . . . . . . : xx.252.xx.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : xx.236.xx.101
TV
IP Address. . . . . . . . . . . . : yy.236.yy.84
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Default Gateway . . . . . . . . . : yy.236.yy.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : yy.236.yy.101
Телевизора си получава автоматично адресите. Приемам всякакви съвети, че ми омръзна вече с тези флашки.
-
При тия настройки/ адреси никога няма да се видят.... Трябва да са в една мрежа, т.е. в настройките им единствената разлика да е в последната цифра на IP адреса.
-
Цитат:
Pat
При тия настройки/ адреси никога няма да се видят.... Трябва да са в една мрежа, т.е. в настройките им единствената разлика да е в последната цифра на IP адреса.
И аз го имах това съмнение, но не мога да разбера защо така се получава. Какво мога да направя по този въпрос?
-
Като за начало пробвай и двете (комп. и ТВ) да взимат автоматично адресите си. Ако не стане - тогава се влиза в настройките на рутера и се настройва мрежата така че двете у-ва да са в една под мрежа. Кой е оператора и какъв е рутера?
----------------------
Оператора ти е Близу, ама не мога да си обясня как телевизора ще вземе такъв адрес който е на някаква американска компания..... да не си объркал първата цифра нещо? логично е да е 77, а не 72!
Компютъра как получава адреса си и защо маската му е различна от тази на телевизора?