Samsung UE32D6530 губи връзка по DLNA
Здравейте всички, скоро се сдобих с новия Самсунг 6530. Много съм доволен има всякакви възможности, но ми възникна проблем с връзката с компа ми която ми минава през рутера и е по wifi. Първо да кажа че съм нов по тези въпроси но не съм много бос и все пак прочетох доста из този прекрасен форум и след като не намерих решение по проблема седнах да питам надявам се да е на правилното място и да ми помогнете... Но ето какво направих: Инсталирах си телевизора, също така и мрежовите настройки свързах се с домашния рутер, инсталирах руския Хоум медия сървър на компа и без каквито и да било настройки шернатата папка се видя на телевизора и плейнах разни филми снимки и музика без проблеми от първия път. Проблема дойде след като седнах да гледам филм за по-дълго време...няма някаква закономерност, но след известно време гледане на филма, (понякога след 20мин, понякога след 1 час гледане) прекъсва връзката и ми изписва "Връзката с устройството е прекъсната: HMS-User" при това положение проверявам и имам интернет на ТВ-то, но при фунцията "All share" ми казва "няма свързано устройство". След като дам "перезапуск" на Хоум медиа сървър-а на компа ми връзката с телевизора се възстановява, но пак като пусна да гледам след известно време прекъсва. Според мен проблема е в програмката ХМС но не зная какво да направя. Моля помогнете ще бъда благодарен!
Re:Samsung UE32D6530 губи връзка по DLNA
Хора моля помагайте, не вярвам никой да не е на ясно. Много е кофти да не можеш да използваш възможностите които имаш. Благодаря предварително!
Пробвай с друга програма. предполагам към телевизора трябва да има оригинален софтуер... ако с него не ти прекъсва значи трябва да смениш софтуера.....
Сигурно връзката с рутера прекъсва и за това е така. Съвета ми е ползвай си кабел или смени каналите на рутера, предполагам , че ефира е задръстен :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Пробвай с друга програма. предполагам към телевизора трябва да има оригинален софтуер... ако с него не ти прекъсва значи трябва да смениш софтуера.....
Благодаря на всички които се отзоваха! И аз мисля че е от програмата но понеже иначе тя ми подкара всичко ми се иска да я оставя и по-вероятно иска да се пипне по настройките и, но аз не съм много наясно а какво ще кажете за Wild media server нали е аналог на ХМС... иначе с телевизора нямаше никакъв диск нито негов си софтуер..
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330938720[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
Сигурно връзката с рутера прекъсва и за това е така. Съвета ми е ползвай си кабел или смени каналите на рутера, предполагам , че ефира е задръстен :)
Благодаря на всички които се отзоваха! А що се отнася до рутера ми с кабела е малко проблем, че разстоянието ми е доста а и не ми се дупче а пък за каналите не съм наясно нещо :undecided:, но пък като се замисля в момента в който прекъсне пробвам дали имам интернет на браузера и се оказа че имах нет, но нямах връзка с ХМС и в този момент дам перезапуск на ХМС връзката се възстановява с телевизора. Да не би да е проблема в някакъв буфер или с това транскодиране да иска да се пипне там нещо, че не съм наясно с това?
само да споделя че със Samsung PC share manager след като го инсталирах и изгледах един цял филм и нямах проблеми с връзката и то без да пускам кабел а си вървеше по wifi, но няма никакви настройки програмката и не знам дали ще може да кара всичко което опитам да пусна...
Аааааа възможно е да е от транскодинга ...ако имаш възможност в момента в който телевизора буферира или спре картината виж натовареноста на процесора. Преди няколко дена ми се случи такъв проблем и след като спрях транскодинга , нещата се оправиха.
Цитат:
Аааааа възможно е да е от транскодинга ...ако имаш възможност в момента в който телевизора буферира или спре картината виж натовареноста на процесора. Преди няколко дена ми се случи такъв проблем и след като спрях транскодинга , нещата се оправиха.
малко помощ обаче за какво е транскодинга всъщност и как да го спра? а да ти кажа и че инсталнах и Wild media server и на пръв поглед заработи но не изчаках целия филм, че стана късно за да видя дали няма да прекъсне...помагай бате че ме е яд много такъв хубав ТВ а имам дерт! Между другото WMS повече ми допадна понеже е на БГ а го виждам също като ХМС, само дано да тръгне...
Транскодига е да ти декодира неподържани от телевизора формати във такива които може да плейва. Понеже плеъра на самсуняците е един от най-добрите вграждани във телевизора спокойно можеш да го изключиш. Съвета ми е да пробваш програмата Serviio за DLNA. Много е лека и приятна.
Цитат:
Транскодига е да ти декодира неподържани от телевизора формати във такива които може да плейва. Понеже плеъра на самсуняците е един от най-добрите вграждани във телевизора спокойно можеш да го изключиш. Съвета ми е да пробваш програмата Serviio за DLNA. Много е лека и приятна.
Голяма плетеница настана...казвам подред...с ХМС ми прекъсва направо връзката с компа при плейването на обикновен avi файл както съм писал по-горе, освен това имам снимки и клипчета направени с панасоник TZ20 във формат AVCHD разширение MTS, та на клипчетата с ХМС ТВ-то ми казва "неподдържан видео кодек", при WMS avi файл си го кара и май не прекъсва пробвах два филма и ги изкара до край, МTS клипчетата също ги подкара но накъсват т.е. зарежда през 20сек. При Serviio някои avi филми не се виждат MTS клипчетата също въобще не се виждат и снимките също. За сега извода е първо място за WMS, но как да се преборя с това накъсване на MTS клипчетата? Вадя си извода че накъсването не е заради големината на файла понеже avi филм с резолюция 1920х1080 и размер 1,8GB ми го плейва без накъсване, но когато пусна MTS клипче дори и 500MB да е започва да накъсва (но пак 1920х1080)... Помощ моля!
Цитат:
Смених рутера с ТП линк и положението е същото засича видео което е с висок битрат, а всички останали си вървят без проблем. Дори сложих новия рутер близо до ТВ-то и пак същото. За мен извода е че наистина трябва да има кабел за по-висок трансфер на данни. Не знам как на някои им тръгва и не им накъсва през Wifi...
Цитат:
Здравей ! От къде мога да изключа транскодинга на Домашния медиа сървър ?
Предполагам от настройките на програмата(ако има такава опция въобще).
Цитат:
Предполагам от настройките на програмата(ако има такава опция въобще).
То е ясно, че ще е от настройките, само че не знам, къде да търся пък и с руския съм много скаран :( Но благодаря все пак за отговора !
Не ползвам тоя медия сървър и нямам инфо за съжаление.