-
Отговор: Serviio Media Server (DLNA) / FAQ, проблеми, съвети, решения
Здравейте!Имам един въпрос към по-просветените.Искам да прехвърля безжично да кажем футболен мач,който гледам онлайн,защото лаптопа ми е по-старичък и няма HDMI изход и не мога да го свържа директно към смарт телевизора.Този Serviio Media Server ще ми свърши ли работа или не си струва да се напъвам?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
d.simeonow
Здравейте,
Искам да попитам дали има начин за директна безжична връзка м/у лаптоп и телевизор, без да има наличен рутер и интернет. Латопа е с Win 8 (acer, aspire e1 - 530), а телевизора е 48Н6410.
Ето така трябва да стане :) https://www.youtube.com/watch?v=qQo6fgJ6eqUСамо че, като се замисля, пак трябва да са в една мрежа(тоест свързан и към рутер)
-
3 Прикачен файл(ове)
Мисля, че Aspire E1-530 не поддържа нито Wi-Fi Direct или Miracast, нито Intel WiDi (Intel Wireless Display), за да се направи директна безжична връзка със Serviio или друг DLNA, както и само screen mirroring между лаптоп и телевизор.
Но можеш, да пробваш.
Прикачен файл 16524
Прикачен файл 16525
Прикачен файл 16526
-
Мерси за отговорите, ще пробвам по описания в два поста начин, но този път ще взема и кабел :).
п.п. Само от любопитство, щом телевизора има Wi-Fi Direct, може ли да излъчва към лаптопа или телефона,без рутер.:confused:
п.п.1. Намерих https://www.windowsbulgaria.com/topi...ommand-prompt/ , за създаване на WiFi Hotspot. Дали това може да се ползва като заместител на липсващия на лаптопа Wi-Fi Direct?
-
Здравейте!
Страхотния DLNA има нов ъпдейт(1.5.2) с фикснато автоматично откриване на сървъра.С 1.5.1 се забелязваше от време на време да не го засекат телевизорите и телефона ми.Сега обаче пробвах няколко пъти и всеки път бе успешен.
-
не мога да се преборя с тия субтитри пробвах с всички предложения и не става.телевизора е панасоник 42ет60е.
-
Здравей!
Влез в настройките и оттам си настрой език, код и какви видове субтитри да чете.По-принцип след като инсталираш програмата трябва да ги разпознава автоматично.Субтитрите ти със същото име ли са ти като на филма?
-
оправих се проблема е бил в настроиките на телевизора ама кои да пробва само къде са малки телевизора е панасоник 42ет60е.
-
Няма лиценз и е свободна 14 дни!Някой има ли лиценз файл?
-
Като минат 14 дни сама си минава към свободната версия. Разликата между двете ги има на сайта на програмата.
-
Някой знае ли, защо като заредя онлайн стрийм да го гледам на телевизора, всички папки са ми празни и нищо.
-
Здравейте, телевизорът е Sony KDL-43W805C .
- Първо пробвах да подавам чрез УСБ(флашка и въшен хард). Проблемът е, че намира УСБ устройството, но чете само музиката и снимките. Видео файлове не намира никакви. Единствено, когато за първи път свързах външния хард успях да гледам 2 филма и след това се появи проблемът. Пробвах с NTFS и с FAT32 с 2-3 флашки с 2 харда, пробвах на различните портове, пробвах да актуализирам софтуера на телевизора, но без успех отново. Не знам вече какво друго да направя.
- Второ реших да подавам по WI FI чрез DLNA сървър с програмата Serviio. Настроих всичко според инструкции които прочетох в интернет. Проблемът е, че когато има субтитри в папката с филма и не тръгва филма. Дава грешка не може да се въпроизведе видео файла. Когато махна субтитрите от папката или когато ги изключа от Serviio и тръгват всички филми. Тези с БГ аудио също са безпроблемни. От 10-15 филма единствено на един тръгват субтитрите и не мога разбера защо. Всички субтитри са еднакъв формат с UTF-8 кодиране и с еднакво има като на съответния филм. Дали ако инсталирам някой плеър VLC да кажем от гугъл магазина(телевизора е с андроид), то тогава биха тръгнали субтитирите и филмите?
- Другият проблем е, че при подаване по Wi FI намира папките, които са споделени с музика и снимки, но като вляза в паката и ми изписва, че няма съдържание, а папките са пълни. Нямам идея какво да направя.
Благодаря предварително на отзовалите се и ЧНГ!
-
Здравейте отново, справих се със Serviio-то като вписах CP1251 в настройките на субтитрите. Имаше друг проблем телевизора нещо даваше, че Сервиио-то е изключено, а всъщност беше включено. Рестартирах и лаптопа и телевизора без успех и после след около 30мин някак ТВ-то намери Сервиио-то и за сега всичко е ОК.
-
1 Прикачен файл(ове)
За това говориш, нали! Нека и другите да знаят, къде се пише!
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18883&stc=1
-
Според мен е горното :). А там където си посочил се пише обикновено нещо от рода на " bg, eng, ru,...."