Отговор: 3D през wi fi dlna
За съжаление проблема е в скороста на рутера. Скороста която той успява да хвърли през безжичната мрежа е около 3 мегабайта, което е недостатъчно за 3D съдържание. При моя рутер n-стандарт, нямам грижи.
е това е добре
по - добре да е рутер отколкото да е тв - то :cool:
Не е ТВ-то, моя е същият. За да не даваш пари, опъвай един кабел между рутера и телевизора и си свиркай.
може ли да се тества каква скорост поддържа wi fi то
2 Прикачен файл(ове)
www.sppedtest.net и тестваш с някой сървър намиращ се в града ти.
Ето от моя:
Wi-fi:
Прикачен файл 8576
Cable:
Прикачен файл 8577
скороста през локалната мрежа може ли
Ако имаш два компа можеш да прехвърлиш голям файл между тях ( единият вързан през Wi-Fi) и да видиш каква ти е скороста.
Цитат:
Първоначално публикувано от
go6o78
Пробвам да пусна 3d филм през dlna като ползвам безжична връзка, обаче има насичане и е невъзможно да се гледа филм. Пробвах друго hd съдържание не насича.
За гледане на SBS видео във FullHD резолюция и DTS 5.1 звук 25-30 Mbit/s са достатъчни. Проверено в домашната мрежа компютър-мултимедиен плеър. И двата с адаптери, поддържащи "n" стандарта.
Ако се опитваш да пуснеш 3D Blu-ray, е нормално да насича, заради звука в HD MA. За такова съдържание - само по кабел, освен ако не ти се дават към 500 кинта за рутер и адаптер на новия 802.11 ac стандрт!
Какви 500 лева? Аз съм с Cysco (Linksys) E1200 за 120 лева. Нямам грижи с насичане.
Нямаш грижи със стрииминга на Blu-ray съдържание през wifi мрежа? Правилно ли съм разбрал?
Преди няколко месеца пробвах този адаптер Linksys AE3000. Добре,че се съгласиха да го върна. :)
Не съм пробвал възможностите на 802.11 ac, но при тези цени явно няма да е скоро.
Blue-Ray не съм пробвал. 40 гигабайтов .mkv филм обаче се стриймва без грижи :)
Телевизора ми е с вграден wifi адаптер а на 3 метра от него е рутера.
За риповете съм съгласен, друже, напълно.
Трилогията на Властелина ми е с такива корави .mkv с 6.1 канален звук и върви екстра.
Колегата сподели, че има насичане при 3D филм, затова реших че е пробвал да стриимва Blu-ray.
/видео в SBS е ясно, че не е 3D :wink:/
пробвах това zamunda.net/details.php?id=286018&hit=1
и то насича. Не е 3д обаче е голямо като обем. Под 60 мин. филм за 11 гб.
Аз тове чудя дали тв-то може да поддържа такъв трафик. Не съм виждал спецификации на wifi картата на тв-то (,samsung es 6100)
с кабел е доста неудобно да минава
raziel66 колегата е с 54 мегабитов рутер който повече от 3.6 мегабайта в секунда и да се скъса не може да му даде като скорост. :)