Навигационен софтуер за Sony Ericsson W810i
Здравейте,
Интересувам се дали някой знае какъв навигационен софтуер мога да кача на телефона си и да ползвам ГПС навигация. В момента ползвам nav4all, но тя не е съвсем точна, а за отваряне на картите е нужно да правя връзка с интернет.
Та въпроса ми е...
има ли софтуер за W810, който да ползва карти локално без да се налага непрекъснато да ползвам интернет? Нещо като Томтом или някво такова...
Ще съм благодарен за всяка дадена информация :Drinks:
Re: Навигационен софтуер за Sonny-Ericsson W810i
Този сайт може да ти е от полза. Има много карти за мобилни телефони:
http://jtrustn.byethost12.com/streetmaps.html
Много благодаря :Drinks:
Картите са готини, но все пак за тези карти има ли някакъв сфотуер за работа с навигация и GPS?
На мен ми трябва да мога да не се губя (а ми се случва доста често angel )
Според мен за да работи със GPS навигация за този модел е възможно само чрез интернет.
За да се работи със софтуер е необходимо да имаш вграден софтуер Symbian v някоя версия ,за да може да го ползваш за GPS пак през интернет.или GSM ма ти да има вграден GPS.
Тези карти са чудесни за по малките класове телефони,интересно ми е как ги зареждате в съответния GSM чрез JAVA софтуера ,WAP или чрез друг начин, след като съм ги смъкнал от сайта.
Моля за подробности колегата Vandal
Моля всички които са се занимавали с тази тема ако имат интересни приложения да споделят.Зная че за модела NOKIA N90 може да стане но той притежава софтуер Symbian v8.1a
Не е задължително да имаш Symbian за да ползваш GPS софтуер. Сониериксон изкараха hendsfree със GPS ресийвър и анонсират К530i като първият GPS enabled телефон ( телефона го ползвам , остана да си намеря и handsfree-тo). До колкото знам има ТОМ-ТОМ за джава.
Интересно наистина ,моляте само ми обясни по подробно. Ако правилно съм ви разбрал в хендсфрито e в граден GPS ресивър,само чрез какво ще стане връзката дали през интернет или чрез оператор.
Моля те разкажи по подробно за ТОМ-ТОМ Java .ПРитежавам К610i ,като ги сравних няма голяма разлика с К530 ,
Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Интересно наистина ,моляте само ми обясни по подробно. Ако правилно съм ви разбрал в хендсфрито e в граден GPS ресивър,само чрез какво ще стане връзката дали през интернет или чрез оператор.
През синия зъб.
То ясно за синия зъб ,ами от там на татък?
Цитат:
Моля за подробности колегата Vandal
За съжаление немога да ти дам подробности.
Просто го имам линка във фаворитите, ако някой ден ми потрябва.
Моят опит с навигациите, е няколко дена с един Том-Том в Лондон. Това е.
Даже ме интересува GSM с вграден GPS, дали може с точност да ми показва надморската височина.
Цитат:
Първоначално публикувано от stenly
то устройството е ОК, тръгнах и аз да видя къде и за колко се продава, но не поддържа въпросния телефон :081: :
Цитат:
Съвместими телефони с марка Sony Ericsson
K530i K550i K630i K770i K850i S500i T250i T650i V640i W580i W610i W660i W710i W880i W910i Z550i Z610i
Re: Навигационен софтуер за Sony Ericsson W810i
Не е ясно дали няма да работи и на твоя телефон, те повечето от изброените модели са си на практика идентични телефони в различни корпуси и видоизменен софтуер.
Здравейте,
радвам се, че темата има интерес... :)
Относно картите, за които Vandal говори си вършат работа, защото са в jar формат. Аз намерих една програмка Mobile GMaps, която работи с такива Open Street Maps, но още не мога да се преборя с настройките :(
Цитат:
...За да се работи със софтуер е необходимо да имаш вграден софтуер Symbian v някоя версия ,за да може да го ползваш за GPS...
До колкото знам... телефона има някъв Symbian UIQ (или нещо такова)
Ако успея да се преборя с пустите настройки или намеря друга програмка... ще ви информирам :)
За модела на Nokia N 90 съм сигурен че работи със добавен софтуер , защото имам един познат от магазини ENDI който ми го демонстрира. Само че не видях дали може да показва надморската височина ,но тези дни ще го накарам да ми го демонстрира пак и ще видя и тази фукция дали я притежава. Но да ви кажа ако си в планината трябва обезателно да имаш обхват.
Все пак не разбрах за този GPS ресивър който го има в хендсфрито на SE type HGE-100 по какъв начин става трансвера на данни ,ако някой го е пробвал може да сподели.
През кабела на hadsfree-то става трансфера , като батерията на телефона захранва и GPS ресийвъра.