Как може да се използва лаптопа като GPS ?
Имам лаптоп, мисля че не е необходими да купувам и GPS предполагам че имя някакъв начин да го ползвам и като GPS.
Благодаря предварително !
Как може да се използва лаптопа като GPS ?
Имам лаптоп, мисля че не е необходими да купувам и GPS предполагам че имя някакъв начин да го ползвам и като GPS.
Благодаря предварително !
За да те позиционира GPS-a на картата, трябва да се е свързал със сателит и да е разбрал координатите си. Така че без купуване на допълнително устройство няма да се разминеш,
Трябва да си купиш GPS приемник. Слагаш си и софтуер за навигация и си готов. Като цял тази комбинация няма да е практична, в което сам ще убедиш и в крайна сметка ще си купиш GPS. GPS приемника е около 100лв. Сам си направи сметка дали не е по добре да си вземеш едно китайско GPS-че. Незабравяй, че самия применик(антената, която е вградена) трябва да е на открито.
ми причините са няколко, които правят лаптопа, с повече недостатъци :
Времетраене на батерията
Големината му (според един GPS)
Закупуване на приспособления
По лоша връзка
Сам пресметни, както е казал Julian, и ще се убедиш, че е по добре да си вземеш, направо GPS
Всъщност като имаш GPS приемник можеш го използваш не само не само с лаптоп, а с телефон(с блутут), PDA... Понеже голяма част от приемниците работят с Bluetooth трябва и отстрещното устройство да до поддържа. Приемника не трябва да е на открито, а просто трябва да има видимост към небето/сателитите има и приемници които поддържат външна антена...
Ами благодаря за изчерпателните отговори, аз не исках да давам пари защото в годината 1-път ми се налага да изляза извън града. Но явно няма да е проблем щом са около 100 лева китайските все ще вършат работа. Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всички
Какви китайски(абе то всъщност всичко в момента се произвежда в китай но като се абстрахираме от това, за 120 лв може да си вземеш HOLUX Те правят едни от най-добрите GPS приемници. Аз ползвам модела HOLUX SLIM240 който съм включил към GSM SonyEricsson
ако излизаш веднъж в годината и ако ти трябва колкото да се ориентираш (т.е. карта на района, където се намираш, без самото GPS проследяване) - сложи си един google maps. той може да се ориентира по инфото за мобилната клетка и тези около нея (т.е. има-няма точност от 1000 метра в диаметър) ...
едит: имах в предвид сложи си един google maps на телефона
Как става номера с извличането на информацията за мобилната клетка?Първоначално публикувано от recycled_bin
нямам идея ^_^ ... доколкото съм чувал това инфо е "свободно достъпно" през протокола, но нищо чудно да са сключили договор с доставчиците
Пробвах го но или на моя телефон я няма тази функция или в БГ не работи... иначе самото приложение си бачка.