Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19

Моля за малко помощ...

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Моля за малко помощ...

Здравейте на всички,
    Нова съм в този форум и се регистрирах основно,за да получа отговор въпроса (надявам се да ми помогнете,за което предварително благодаря).
    Как е възможно двама потребители да "са обвинени",че пишат от едно GPRS, след като единият от тях е писал и изпращал съобщения от собствения си телефон, който ЛОГИЧНО не е на разположение на другия потребител?
    Надявам се да ми помогнете

2.  

3. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Re:Моля за малко помощ...

Този с телефона си е оставил включен и незащитен синия зъб, а другия е осъществил връзка.

4. Тук е от
    Jul 2010

Благодаря,разбирам.... но втория човек не би трябвало да е в същия град... възможно ли е това? П

5. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Я опиши подробно случая, тук сме все непознати Всъщност недей, в началото ме подведе. Отговорът е ДА и се крие в следното: Each GPRS device is dynamically assigned a unique private IP address, but multiple GPRS devices share the same Public IP address. Тоест, ако двама души например през телефоните си пишат в този форум и са в една GPRS мрежа, напълно възможно е външното им АЙПИ да е еднакво, при което, специално тук със сигурност ще отнесат банан.

6. Тук е от
    Jul 2010

Трудно ми е да обесня,защото и аз не знам какво се е случило. Ето и ситуацията: отивам извън града, в който съм, пиша до един форум от телефона си. Един мой познат от града е "обвинен",че е бил с мен през това време,защото и той по това време е писал на същото място, а ние не сме се виждали... как е възможно?!

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Виж обяснението на Tommorow по-горе. Били сте в рамките на една мрежа, но не по едно и също време. Този, които е писал втори е получил същия IP адрес, когато първия писал е излязъл от сесия и го е освободил. Виж ако кажеш, че двамата сте към различни мобилни оператори, тогава и аз бих се учудил.

8.  

9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от elvira
    Трудно ми е да обесня,защото и аз не знам какво се е случило. Ето и ситуацията: отивам извън града, в който съм, пиша до един форум от телефона си. Един мой познат от града е "обвинен",че е бил с мен през това време,защото и той по това време е писал на същото място, а ние не сме се виждали... как е възможно?!
    Доста интересно, по зададения от теб сценарий може да се напише книга, но това само ще увеличи възможните вариации на ситуацията без да я изясни.
    Според мен го обясняваш доста заплетено, ако се опиташ да опишеш "проблема" с повече думи (само фактите) без да правиш изводи със сигурност ще ти кажем какво е станало.

10. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Били сте в рамките на една мрежа, но не по едно и също време.
    Не, не....дори в реално време, едновременно, общо казано така както е при локалната ти мрежа....различните компютри имат динамични и различни вътрешни IP-та, но за света едно реално външно IP. Просто шлюзовете на мобилния оператор са ограничени, а абонатите много повече. Повече инфо:

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=1223

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Да съгласен съм за IP адресите, просто едното не изключва другото.

12. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow
    Този с телефона си е оставил включен и незащитен синия зъб, а другия е осъществил връзка.
    Нека пак обесня по-конкретно. Благодаря за отговорите и съдействието още веднъж.
    Този с телефона съм аз... Изпращах съобщения до един форум, за първи път от телефона си (т.к.предишните пъти съм пращала съобщения от личния си компютър). Вероятно там админите и модераторите виждат, че съм влизала от друго място при последните си съобщения. Не е там проблема (аз мога да си влизам в профила откъдето аз реша). Въпросът ми е,че след като съм пращала последните си съобщения от телефона си (тоест от различно място), ме "обвиняват",че съм била с другия потребител (с когото всъщност не съм се виждала). Предполагам,че вие, които си разбирате от нещата и сте си професионалисти в тази сфера, ще можете да ми обясните какво може да се е случило,а аз ще се опитам да използвам отговора ви,за да се защитя. Благодаря пак
    п.с. и обещавам,че въпреки интересите ми (завършила съм мениджмънт, не компютри), ще се постарая да обърна повече внимание и на ИТ технологиите

13. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Виж обяснението на Tommorow по-горе. Били сте в рамките на една мрежа, но не по едно и също време. Този, които е писал втори е получил същия IP адрес, когато първия писал е излязъл от сесия и го е освободил. Виж ако кажеш, че двамата сте към различни мобилни оператори, тогава и аз бих се учудил.
    Аз съм писала от телефона си, а той не зная от какво е писал, няма и как да разбера ... ... Момчета,зная,че е много трудно така с моите обяснения, но и аз не зная какво точно се е случило. Все едно гледате предаването "Хванати в изневяра", но не е имало изневяра...

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Значи положението след това разяснение е следното и аз виждам само едно обяснение:
    Ти си си влизала и поствала от твоя си компютър до последните няколко съобщения.
    Той е ползвал винаги GPRS връзка или т.н. хоум моум боксове там...3g модеми и т.н. при които често при слаб сигнал се прехвърля от 3G връзка към GPRS.

До тук няма съвпадък на IP-та.

В един момент ти решаваш да постнеш от телефон и системата ти изпраща постовете през GPRS шлюз със IP което е било давано и на неговите постове.

Системният админ на форума може да види от едно IP колко юзери са се логвали. Мисля, че SMF даже имаше функция с помощта на която, когато разглеждаш даден потребител да ти покаже кой друг потребител е влизал във форума с това IP.

При което някой мераклия-админ решава, че някой с някой се е сдушил и както личи е използвал служебното си положение

16. Тук е от
    Jul 2010

Благодаря на всички, ще пробвам да обесня на "обвинителите" , но ако не успея- пак ще се срещнем в тази тема

17. ViK
    ViK е офлайн
    Member Аватара на ViK
    Тук е от
    Apr 2006

Предполагам, elvira е обвинена , че влизала във форум с два акаунта.

18. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от ViK
    Предполагам, elvira е обвинена , че влизала във форум с два акаунта.
    Да, но не съм. Писах от телефона си,а за другия човек- не знам нищо

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Моля за малко помощ !
    От IceStream във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 25-11-09, 17:43
  2. Моля за малко помощ
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 03-12-06, 15:40
  3. Моля за малко помощ
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 12
    Последно: 16-10-06, 20:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе