Резултати от 1 до 11 от общо 11

ГЛОНАСС

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #1

    ГЛОНАСС

    Здравейте на всички.Ще съм благодарен на всеки който даде акъл как да подкарам ГЛОНАСС на НТС дезире С.Свалям НАВИТЕЛ НАВИГАТОР 5 от рутракер,инсталирам мадамата казва,че има връзка със спътника а карти няма.В упътването пише,че има карти за Източна европа но не се появяват.Съвет?Благодаря предварително!Р.С.Имам качена ИГО и е перфектна,но ще ходя за месец във Владивосток и Комсомолск на Амур,а там ИГО нъцки.Имат само ГЛОНАСС.

  2.  
     
  3. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #2

    Отговор: ГЛОНАСС

    Ти въобще имаш ли идея какво е ГЛОНАСС? Това е е руска спътникова радионавигационна система (както GPS е американската). IGo и останалите програми ползват вграденият в телефона хардуер който разчита спътниците в небето и дава координати които програмите ги правят по-лесно четими за нас. HTC Desire е стар модел и хардуера му не подържа въобще GLONASS.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #3

    Отговор: ГЛОНАСС

    виж сега дай да не се обиждаме.завършил съм летец и за глонасс съм учил още през 1985 г.освен това телефона е стар,но е разработен за руския пазар и в упътването му много ясно пише gps/глонасс.помолих за съвет, а не някой да ми разяснява и обижда какво е глонасс.система изобретена от военните за управление на ядрената триада на ссср.да не ти обяснявам какво е рсбн и рсдн.да не говорим,че gps не е американска а щвейцарска.и е препоръчителна за авиацията,а не задължителна.и че съм летял в африка по още през 1995 г,това извън темата.е..ти форума!

  5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #4

    Отговор: ГЛОНАСС

    Нямал съм за целт да те обидя. Погледнах спецификацията в нета и след като видях (HTC Desire - Full phone specifications), че няма Глонас там го написах. Това, че Дизаер е разработен за руският пазар също не е вярно. Телефона си е международен модел и няма специална локализация за точно определен пазар. След като казваш, че си наясно със системите за глобално позициониране защо въобще си написал този пост ? Според мен няма зависимост между софтуера който чете синтезирани данни от хардуера и различните типове хардуер. (по-скоро трябва да познава чипсета за да знае дали данните които получава от него ще са точни или ще им трябва "превод", корекция или каквото и да е друго).Моя аифон 4с подържа глонасс и успява да локализира без да се налага да излизам на терасата (екстра благодарение на глонасс) Единственното което трябва да се направи в твоя случай е да си намериш версия на iGO която да подържа района който ще посетиш... А щом не ти харесва форума, има и други ...тук никой не пише насила.


    П.С. GPS е американски проект първо за военните. Извадка от Уикипедия:

    "Първоначално GPS е бил планиран като военен проект. През 1983 г., поради навигационна грешка южнокорейски граждански самолет с 269 души на борда навлиза в съветското въздушно пространство и е свален от руски изтребител. Предвид трагедията, която е можело да бъде избегната, президентът на САЩ разрешава използването на системата за граждански цели. През 1999 г. вицепрезидентът на САЩ
    Ал Гор обявява плановете на Белия дом за увеличаване на точността на GPS за цивилни нужди, чрез премахване на процеса на избирателен достъп и използване на допълнителни честоти. Методът на избирателен достъп е отменен през 2000 г., а използването на допълнителни честоти е част от процеса на модернизация на GPS."
    Този пост е редактиран от stenly; 10-03-13 в 13:05.

  6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #5

    Отговор: ГЛОНАСС

    Цитат Първоначално публикувано от zlpetrov Виж публикацията
    .е..ти форума!
    Провери, дали не можеш да свалиш картите отделно. Или попитай в някой форум за летци.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #6

    Отговор: ГЛОНАСС

    Именно никой не пише насила просто търси съвет и съдействие.Сега свалям картите от ННМ клуб.

  8.  
     
  9. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #7

    Отговор: ГЛОНАСС

    Евентуално провери дали можеш ръчно да превключваш между GPS и Glonnas в настройките на телефона и ако има възможност да работят 2те системи в паралел ще е най-добре.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #8

    Отговор: ГЛОНАСС

    свалих навител навигатор 5 от рутракер.след това карти на източна европа,*****,казахстан,украйна и белорусия от ннм клуб.ру.копирах картите и ги сложих в папка navitel*content*maps* на сд картата на телефона.кажете г-н стенли къде да ви пусна клипче как телефон htc desire c работи със система глонасс в центъра на пловдив?

  11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #9

    Отговор: ГЛОНАСС

    Моля ви се господин летец, няма нужда. Аз без да съм изучавал "висш пилотаж" се опитах да ви кажа, че без значение каква е сателитната системата за позициониране, всичко опира до карти и софтуер ...но пък какво знам аз. Както казах не се заяждам .......останете си със здраве.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #10

    Отговор: ГЛОНАСС

    Много правилно!Следващия път когато някой поиска съвет или помощ,не се отнасяйте с него като идиот или малоумник,защото не знаете кой стои зад въпроса!Това,че Вие имате определени знания по въпроса не Ви дава право да се отнасяте със снизхождение към нас!Успех,а аз напускам форума!

  13. Member Аватара на sad sack
    Тук е от
    Apr 2008
    Живее в
    Earth, Solar System, Milky Way, Laniakea
    Мнения
    409
    #11

    Отговор: ГЛОНАСС

    SAM_0089.jpg Това е снимка на HTC Desire(HTC Bravo, HTC Desire A8181) и Samsung Galaxy Note(GT-N7000).Самсуняка поддържа ГЛОНАСС ,хатецето-не.Програмата е GPS Test. На прозорчето долу ляво се вижда, къде са сателитите на небето. Кръгчетата са GPS, триъгълниците-ГЛОНАСС.Хатецето хваща 9 сателита,самсуняка около 16.За снимката ресетнах самсуняка,защото се изброяват сателитите по ред на номерата, а екрана не показва повече от 12 сателита. Ясно се вижда кой какво поддържа.

    @Stenly Мисля,и ти си направил грешка като мен- не си видял първоначално, че става въпрос за HTC Desire C , а не за дъртаняна дето го имам
    @zlpetrov Провери в p2p bg com, там има 10.5ГБ карти за целият свят Внимавай когато слагаш лиценз файловете, че ако не ги сложиш, картите няма да се появят !

  14.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Полезни линкове GPS / Глонасс
    От hristoslav2 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 3
    Последно: 24-07-20, 21:04
  2. Руската система за навигация ГЛОНАСС ще достигне точност от 10cm
    От borisov87 във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 1
    Последно: 17-07-14, 21:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе