Здравейте,
От няколко дни се радвам на един нов ТВ Panasonic TX-L47ET5E. Той поддържа пасивно 3D. Имам и лаптоп на Sony (модел VGN-FW31J), който има четящо Blu-ray (BD-Rom) устройство. Връзката между телевизора и компютъра е HDMI 1.4 кабел.
Нямам никакви проблеми да гледам 3D side-by-side филми, записани в .mkv формат. Проблема идва, когато се пробвам да пусна 3D Blu-ray disc през BD-Rom-a. За целта си инсталирах въпросния софт на CyberLink PowerDVD 12, като най-препоръчваното в момента (опуках едни 100 долара за лицензиран софт, не е хакната версия).
При пускане на 3D филм обаче, директно стартира 3D-то в анаглифен вариант и въпреки всичките ми усилия и ровене по настройките да го "излъжа" да го пусне в стереоскопичен вариант, не става. Обикновено дава съобщение, че или устройството или дисплея не поддържа въпросния формат. Дисковете са за FULL HD 3D и се чудя, дали това не предполага само активно 3D, а не пасивно такова.
В заключение - явно аз нещо бъркам или очаквам резултат от неправилно комбинирани устройства/софтуер/настройки и т.н.
Моля за някаква помощ, разяснение или ограмотяване по въпроса.