Отговор: graphic accelerator
С тази информация която си дал може да е всичко от драйвер до directX.
Какво е необходимо като информация за решаване на проблема? Инсталирал съм най-новия драйвер на видеокартата от сайта на производителя, а и проверих версията на directX на компа ми - версията е 11
какво е желязото, каква е играта, каква е операционната система .....
след като си сложил видеокартата , явно не си сложил драйвери
Drivers | GeForce
Процесора е DualCore Intel Pentium E2220, 2400 MHz (12 x 200), 4ГБ РАМ, операционна система Windows 7 Ultimate 64 bit, игра: King of the road
- - - - - - - - - -
Драйвери съм сложил
А играта работи ли на 64 битови ОС ? Защото има такива които със сигурност не работят.
http://gamesystemrequirements.com/ |
HDD: | 40 MB hard disk space |
| |
| |
| |
|
Това е спецификацията и като нищо ще се окаже грижа с неподържане на ОС.
Карал съм я на друг компютър със същата видеокарта и същата операционна система, играта си вървеше.
тогава си преинсталирай/инсталирай directX-a. Предполагам знаеш, че седмицата идва с директХ 10 и трябва да се качи примерно 9ката.
качих direkt X 9 - няма резултат
Какви са параметрите на старият компютър, на който е вървяла? Има игри, които не тръгват не само заради битовете на ОС, а въвличат и броя ядра, наличието на определени системни файлове и т.н. Като гледам играта не е първа младост, вероятността проблема да е от липса на съвместимост е доста голяма.
П.П. Защо темата е в HTPC?
Параметрите на стария комп са AMD Athlon 2x2,7GHz, AM2+, Същата РАМ, Същата видеокарта, същата операционна система
Ето какво открих като изисквания за играта:
System requirements:
● Pentium 266 CPU (Pentium III recommended for best performance)
● 64 MB RAM
● Direct3D compatible hardware accelerator
● Windows compatible sound card (recommended)
● Force Feedback steering wheel and pedals (recommended)
● Windows 9X, Windows 2000, XP (Win 7/8 totally is not supported!)
● DirectX 7.X
Проблем - съвместимост. Възможно е играта да е вървяла под такава ОС на друга машина, но е било по-скоро изключение, отколкото правило. Конкретен пример мога да дам с NFS 5 - Porsche. Играта има две абсолютно идентични версии - Porsche Unleashed и Porsche 2000. Първата е направена за Win9x, а втората е пусната след оплаквания, че играта не иска да върви на Win2000. При инсталиране на втората версия при мен на един и същи лаптоп под XP на случаен принцип играта или тръгва или не. След много деинсталации и инсталации играта тръгва, върви примерно 10-20 пъти без никакви проблеми, след което отново започва да изхвърля в Windows с грешка и повече не тръгва. Затова и поддържам няколко различни машини, работещи под различни Win OS, защото с времето ми е писнало да губя време в опити да подкарам нещо старо на нов Win и точно когато си мисля че всичко е ОК, програмата или играта да се скапе отново. Знам, че не е най-лекия и лесен вариант, но за мен е единствения сигурен.
По твоят казус мога да препоръчам да инсталираш виртуална машина под 98 или XP и да опиташ дали играта ще тръгне.
Според мен причината, за да не тръгва играта е липсата на Intel Graphic media accelerator. Инсталирах я на лаптопа ми, който също е с Уиндоус 7 и играта си тръгна там. Проверих и установих наличие на инсталиран Intel Graphic media accelerator. Направих опити да инсталирам такъв и на този компютър, но неуспешно. Възможни причини?
Intel GMA е името на видеокартата вградена в някои видове интелски процесори. При теб няма такава видео (Просто Е2220 няма вградено видео) карта и съответно няма как да качиш драйвери за нея.