Отговор: HTPC – как да изберем?
Тук "6. Процесор – Intel Core i3-7100 (3.9GHz) – 236 лв."
Поне i5!
Звукова карта - говориш за HDMI и GTX 1050, звука идва от HDMI , за каква звукова карта говорим ?
Всичко е цифрово, ресивъра ще разкодира . Друг е въпроса , че това отроче на Ямаха я маха- я не маха е нисък клас кривящ ресивър, нуждаещ се от доста солиден субуфер за да извади нещо в ниския диапазон!
Май доста има да четеш и е добре първо да си наясно кое какво, преди да питаш ,че много неща не са ти ясни...
Rehwaz ,дай линк към сайта от който са цените за да бъдем по-полезни. Няма да вземаш компонентите от различни сайтове. Тук няма да ти размахат червен картон.
emilvasilev – честно казано не мога да дам, защото, в общи линии, наистина съм ги вадил откъдето ми падне. Но те така или иначе са ориентировъчни и доста сходни в много сайтове (даже, да кажем, видеокартата е вече с 10-20 лв. по-евтина тук-там). Често ползвам Ардес, защото сайтът им е много добър (брой артикули, филтри и т.н.), а и съм бил в техен магазин (във Варна), където останах впечатлен от отношението, подредбата и т.н.
mitakabus – мисля, че точно това е целта на форумите и по-конкретно на моя пост. Или десетките въпросителни не подчертават достатъчно ясно обърквацията ми?
За 6. И на мен ми се иска i5, ноооо не са ли прекалено скъпи? Може би пък си заслужава де, след като вече има i9, а 3 си е нисък клас. 5 ще изкара доста повече вероятно. Сега проверих, разликата е над 100 лв. – цък.
Звукова карта – да, и аз така си го представях, но все пак исках да бъда сигурен, че това е начинът! Настолните колони, с които ще слушам, докато съм пред компютъра, ще ги вържа към дъното, което със сигурност ще има някакво аудио, т.е. това би трябвало да ми реши и този въпрос – РС така, а в хола и тв – с HDMI.
Ресивър – знам, но все пак не искам да давам 2-3000 за ресивър. Всичко, описано горе, мисля е логично, е съобразено и с някакъв бюджет. А и в крайна сметка не съм аудио инженер, за да чуя чак толкова кривенето. По отношение на субуфер – не държа да нацепвам бетонната плоча, а и басите, по не знайно каква причина, са адски надценени; предимно разни „фенчета“ дънят бас, докато реално музиката е записана предимно в средния и горния честотен диапазон. Ще си взема трилентови колони с преден баси, които ще решат този казус.
Ще се радвам да чуя още по темата! Благодаря ви!
Rehwaz
Има поне 10 теми в подраздела в който си писал с примерни решения и обсъжданите от теб проблеми/въпроси..
Та затова ми е чудно как пускате теми преди да прочетете малко..
Ако е проблем толкова бюджета, бих те посъветвал да се огледаш за някое SH решение във тауър или слим десктоп в зависимост от мястото с което разполагаш с примерни параметри :
HP EliteDesk 800 G1 TWR Tower
Intel Core i5 4670 3400Mhz 6MB
8192MB DDR3
500 GB SATA
Slim DVD-RW
DELL OptiPlex 3020 MiniTower Intel Core i5 4570 3200Mhz 6MB
4096MB DDR3
500 GB SATA
DVD-RW
DELL OptiPlex 3020 Slim Desktop Intel Core i5 4570 3200Mhz 6MB
4096MB DDR3
500 GB SATA
Slim DVD-RW Това са варианти около 450-500 лв + слим видео карта за Дел-а като тази:
MSI GTX 1050TI 4GT LP
Ще е по- добър вариант от кой да е нов компютър с i3 особено за възпроизвеждане на видео с DTS че и 4к!!
Има варианти и с I7 4 то поколение около 550 лв - може да потърсиш по фирмите предлагащи втора употреба в зависимост от кутията която ти трябва!
Усилвател също може да се намери качествен втора употреба, но няма да декодитра някой нови DTS кодировки, при все че вероятно звука ще влиза през оптика. За съжаление всички нови ресивъри с тея цифрови стандарти свалиха качеството на аудиото - а за мен това все пак е най-важно в една аудио система. Хич не ми дреме колко HDMI има или какво онскийн управление са му вкрали. Да вметна, че съм имал и предните версии на 4 серия ресивъри на Ямаха! Пълно разочарование от към звук. За новите едва ли ще е към по-добро... :(
Но ще цитирам колегата от HWBG и знам че няма да се сърди!
http://hardwarebg.com/forum/images/b...post-right.png Като започнах да одъртявам, разбрах, че баща ми е бил много прав преди около 30 години, когато ми каза "Не прави непожелано добро". И продължи "Шансът да останеш неразбран е голям, да понесеш вреди - още по-голям, а да останеш разочарован от хората - сигурен"."
Успех!
Тези стари мърши ги зарежи.
За процесор ----> Intel Core i3-8100 (3.60GHz) - 261 лв.
В сравнение с i3-7100 (3.9GHz) има двойно повече ядра и кеш памет.
За съответстваща дънна платка----> GIGABYTE Z370M D3H - 271 лв.
За захранване абсолютния хит ----> Seasonic SSR-430ST