Идеята ми е ако има нещо като електромерче което да го монтирам със твърда връзка към климатика и да ми показва разхода на ток? не за контакт а нещо отделно което ще го свържа във кутията а към него ще свържа климатика ?
Идеята ми е ако има нещо като електромерче което да го монтирам със твърда връзка към климатика и да ми показва разхода на ток? не за контакт а нещо отделно което ще го свържа във кутията а към него ще свържа климатика ?
Ами отговора се съдържа във въпроса ти! Има малки електромери! Пък ако някой знае нещо друго, да сподели!
Има такива уреди , аз в момента имам едно което е до 2 кв и ставаше и за климатика и за останалите уреди без бойлера и Юнгите , но има и такива за по голяма мощност . Представляват у-во което се слага в контакта и на него освен бутони и циферблат има и контакт в който се слага щепсъла на у-вото което засичаме . Това устройство има часовник и може да се въведат две тарифи и съответната тяхна цена и то ти смята и киловатите и дори и общите навъртяни пари от уреда за времето от поставянето до текущия момент като и запомня колко часа е работил уреда , даже дава и моментния разход на енергия във всеки един момент . Тези уреди се наричат Енергометри , цената им беше от 17 лева за по слабото до двайсет и няколко за по голямото . Моето в момента не работи защото има три батерии за смяна вътре и незнам дали трбва да са акумолаторни или са обикновенни АG 13 и затова не съм ги сменил .
има за дин шина може да си го подредиш до предпазителя на климата.
как мога и аз да си сложа такова вкъщи ?
двата климатика и печката са вързани директно /т.е. без контакт-щепсел
ами направо в жиците/
В смисъл да го бодна някъде или към таблото да пише прогнозно колко ток/пари харча ?
Ако въпроса е "с твърда връзка към климатика" то устройсвата, които се вкарват в контакта - мисля че не се вписват като решение. Това за ДИН шина - би било отличен избор, ако климатика е на отделен кръг/бушон.
Можеш да си сложиш, ако поне малко "чуваш петела" и стига да имаш необходимото място - не навсякъде има свободно място за допълнителни джаджи /като ел.-мер или ел.-таймер - за шина примерно при бушоните/.
Резултата ще е ТЕКУЩ и достатъчно точен, а не прогнозен! Понеже измерването си е в реално време.
Я дай да видим това чудо...Първоначално публикувано от estqwerty
ето:Първоначално публикувано от Kasap
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...=din+kilowatt+
а за колегите по-горе : хора ако наистина не знаете какво правите с жиците - по добре надейте сами. извикайте някой приятел или познат. да ви свърже жиците, па почерпете го по една ракийка със салата. не рискувате техника за няколкостотин лева ,а и сте живи.
аз така практикувам - не се срамувам да си го кажа.
Много правилно - и аз така - по-добре да почерпя, но да го направи професионалист! Е сам си сменям контакти и ключове, ама в таблото, да бута който наистина разбира!Първоначално публикувано от estqwerty
Суперско това! Ще взема да си наръчам.Първоначално публикувано от estqwerty
Аз си купих моя Voltcraft Energy Check 3000 от Конрад на бул. "Прага"Първоначално публикувано от estqwerty
п.п. уредът изпълни задачата си, и сега стои ненужен. За 50% от цената в магазина, който желае може да го отнесе
На пазара има 1Р за дин шина и е около 40 лв. Висок клас на точност и е до 50а. ако те интересува звънни на 0884602236
Аз имам същото желание да засеча климатика, ако е активно предложението мога да те отърва от уреда...