Идеята ми е ако има нещо като електромерче което да го монтирам със твърда връзка към климатика и да ми показва разхода на ток? не за контакт а нещо отделно което ще го свържа във кутията а към него ще свържа климатика ?
Идеята ми е ако има нещо като електромерче което да го монтирам със твърда връзка към климатика и да ми показва разхода на ток? не за контакт а нещо отделно което ще го свържа във кутията а към него ще свържа климатика ?
Ами отговора се съдържа във въпроса ти! Има малки електромери! Пък ако някой знае нещо друго, да сподели!
Има такива уреди , аз в момента имам едно което е до 2 кв и ставаше и за климатика и за останалите уреди без бойлера и Юнгите , но има и такива за по голяма мощност . Представляват у-во което се слага в контакта и на него освен бутони и циферблат има и контакт в който се слага щепсъла на у-вото което засичаме . Това устройство има часовник и може да се въведат две тарифи и съответната тяхна цена и то ти смята и киловатите и дори и общите навъртяни пари от уреда за времето от поставянето до текущия момент като и запомня колко часа е работил уреда , даже дава и моментния разход на енергия във всеки един момент . Тези уреди се наричат Енергометри , цената им беше от 17 лева за по слабото до двайсет и няколко за по голямото . Моето в момента не работи защото има три батерии за смяна вътре и незнам дали трбва да са акумолаторни или са обикновенни АG 13 и затова не съм ги сменил .
има за дин шина може да си го подредиш до предпазителя на климата.
как мога и аз да си сложа такова вкъщи ?
двата климатика и печката са вързани директно /т.е. без контакт-щепсел
ами направо в жиците/
В смисъл да го бодна някъде или към таблото да пише прогнозно колко ток/пари харча ?
Ако въпроса е "с твърда връзка към климатика" то устройсвата, които се вкарват в контакта - мисля че не се вписват като решение. Това за ДИН шина - би било отличен избор, ако климатика е на отделен кръг/бушон.
Можеш да си сложиш, ако поне малко "чуваш петела" и стига да имаш необходимото място - не навсякъде има свободно място за допълнителни джаджи /като ел.-мер или ел.-таймер - за шина примерно при бушоните/.
Резултата ще е ТЕКУЩ и достатъчно точен, а не прогнозен! Понеже измерването си е в реално време.
Я дай да видим това чудо...Първоначално публикувано от estqwerty
ето:Първоначално публикувано от Kasap
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...=din+kilowatt+
а за колегите по-горе : хора ако наистина не знаете какво правите с жиците - по добре надейте сами. извикайте някой приятел или познат. да ви свърже жиците, па почерпете го по една ракийка със салата. не рискувате техника за няколкостотин лева ,а и сте живи.
аз така практикувам - не се срамувам да си го кажа.
Много правилно - и аз така - по-добре да почерпя, но да го направи професионалист! Е сам си сменям контакти и ключове, ама в таблото, да бута който наистина разбира!Първоначално публикувано от estqwerty
Суперско това! Ще взема да си наръчам.Първоначално публикувано от estqwerty
![]()
Аз си купих моя Voltcraft Energy Check 3000 от Конрад на бул. "Прага"Първоначално публикувано от estqwerty
п.п. уредът изпълни задачата си, и сега стои ненужен. За 50% от цената в магазина, който желае може да го отнесе
На пазара има 1Р за дин шина и е около 40 лв. Висок клас на точност и е до 50а. ако те интересува звънни на 0884602236
Аз имам същото желание да засеча климатика, ако е активно предложението мога да те отърва от уреда...