Отговор: Led крушки - led лампи
Здравейте,
Сега погледнах вашата поръчка и всички модели крушки които сте купили имат изключително нисък коефициент на дефектиране под 1%
За да ви изгорят 75% от крушките или ги ползвате с димер ключ или сте имали проблем с напрежението от електрическата мрежа.
Тъй като нито едно от двете неща не може да бъде доказано дали е така - Ние покриваме гаранцията на 100% независимо от причината за дефектиране - Свържете се с нашите колеги на тел. 0897 066 011 за да ви ги заменят.
Поздрави
Да похваля и аз krushki.com - дефектиралите ми ЛЕД "луничка" и енергоспестяваща 20W бяха заменени напълно безплатно - :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Да се оплача и аз от krushki.com - днес ми пристигна поредната тяхна поръчка, в която имаше и две лунички на 12V. Едната посвети около минута и изгоря. Другата, с монтирането си, направи късо съединение и задейства защитата на захранването. Принудих се да върна старата си халогенка 12V 20W, за да си реша проблема. Има нещо дълбоко сбъркано в технологията на тези диодни лунички, която ги прави неизползваеми:
Прикачен файл 12125
Съжалявам за причиненото ви неудобство но всички лунички и крушки преди да бъдат изпратени задължително се тестват.
Другото което ми прави впечатление е че когато някой има проблем се оказва че са му изгорели няколко или всички лунички или крушки. Това единствено може да се случи ако се използва димер за недимиращи се крушки или лунички или трафа който използвате не е на 12 волта.
Ще помоля автора на горният пост да каже ползва ли димер и да приложи снимка на трафа който използва също така когато му е удобно да дойде до нашият магазин и да тестваме на качествено захранване дали от 100 лунички една ще даде дефект.
Сами разбирате че няма как да знаем на кой какви захранвания и димери са им монтирани през годините и това че халогенните лунички работят на тях това не значи че и недимиращите LED-ове могат да работят. Въпреки това ние даваме реална гаранция на всички наши стоки и до сега нямаме отказана рекламация дори и когато клиенти са си признавали че са изгорили крушките и луничките с използването на димер.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krushki.com
За да ви изгорят 75% от крушките или ги ползвате с димер ключ
Не.
Цитат:
krushki.com
или сте имали проблем с напрежението от електрическата мрежа.
Напълно е възможно. ЧЕЗ наистина напоследък ни правят доста проблеми. Електрозахранването спира основно нощем, когато крушките са изгасени, но може вечер да е с кофти параметри. Но това не решава проблема, аз няма откъде да си взема по-читаво захранване. И крушките е напълно възможно да се държат перфектно в офиса Ви, но в реални условия да са много далече от перфектни. Далеч съм от мисълта да твърдя, че продавате дефектна стока, може просто тази стока да не е за нашите условия. Сами виждате, че за два дена след моята публикация има писали още двама с проблеми. Това, че svetlio1 е останал доволен, е голям плюс за фирмата, но не и за стоката, защото явно и при него е имало дефекти.
Освен това, този 1% дефектирали крушки не е ясно колко е реален. Аз имам 3 дефектирали, затова се обаждам. Но страшно голям процент от хората няма да се обадят, че има проблем, особено ако са си купили само 1-2 крушки - ще теглят една благословия, и дотам, а техните крушки ще отидат в 99-те процента. Затова сметнах, че трябва да се обсъди проблема тук (или другаде), може да се окаже, че процентът дефектирали крушки е много по-различен от това, което знаете. А подмяната не решава проблема - като ми смените дефектиралите крушки най-вероятно и другите ще имат същата съдба, а аз, естествено, няма да тръгна да тествам трета партида. Вие също ще сте ощетени, така че печеливши няма да има.
Може би трябва и да спомена още нещо - в банята имам също LED крушка, т.е. работи при същите параметри на електрозахранването, и реално е най-натоварената крушка. Купувана е от друго място, не е някоя реномирана марка, въпреки че струва двойно, но работи вече може би трета година.
Цитат:
krushki.com
Тъй като нито едно от двете неща не може да бъде доказано дали е така - Ние покриваме гаранцията на 100% независимо от причината за дефектиране - Свържете се с нашите колеги на тел. 0897 066 011 за да ви ги заменят.
Поздрави
3 Прикачен файл(ове)
Цитат:
krushki.com
Съжалявам за причиненото ви неудобство но всички лунички и крушки преди да бъдат изпратени задължително се тестват.
Другото което ми прави впечатление е че когато някой има проблем се оказва че са му изгорели няколко или всички лунички или крушки. Това единствено може да се случи ако се използва димер за недимиращи се крушки или лунички или трафа който използвате не е на 12 волта.
Ще помоля автора на горният пост да каже ползва ли димер и да приложи снимка на трафа който използва също така когато му е удобно да дойде до нашият магазин и да тестваме на качествено захранване дали от 100 лунички една ще даде дефект.
Сами разбирате че няма как да знаем на кой какви захранвания и димери са им монтирани през годините и това че халогенните лунички работят на тях това не значи че и недимиращите LED-ове могат да работят. Въпреки това ние даваме реална гаранция на всички наши стоки и до сега нямаме отказана рекламация дори и когато клиенти са си признавали че са изгорили крушките и луничките с използването на димер.
Авторът на горния пост прилага снимки на захранването и халогенните лунички, които светят вече повече от година, без никакви проблеми. Даймер не се използва:
Прикачен файл 12129Прикачен файл 12128
- - - - - - - - - -
Ето и един "жокер" на уважаемите колеги от крушки.ком:
Прикачен файл 12130
Хубаво прочетете какво пише тук, а след това обърнете внимание какво е написано на кутийките на диодните лунички от рекламационния ми пост #33. Нещо да Ви направи впечатление? :oops:
Благодаря на автора на горният пост че показа реална снимка на захранването което използва от нея ясно се вижда че захранването което използва е Димиращо това обяснява защо са изгорели и двете лунички.
Също така правилно ни е обърнал внимание че е захранването е AC а крушките са DC, въпреки че за това не съм сигурен че е проблем защото старите модели съм ги тествал на променливо напрежение и работеха ще трябва да тествам и този модел.
Този случай ще ни е за урок да описваме по подробно нашите стоки - Но както казах и в предният пост няма как да знаем на кой какво захранване и какви ключове са му монтирани та да успеем да опишем всичко в описанието на луничката. Може би накрая ще се наложи да напишем че гаранция поемаме само на лунички които се използват с продаваните от нас захранвания.
А колегата може да пробва да си купи недимиращи се лунички от конкурентни фирми и да види колко от тях ще изгорят на това захранване и в колко от фирмите ще му признаят рекламация особено ако каже че ги използва с димиращо се захранване и дори и да му признаят рекламацията колко ще му струва да ги изпрати и да ги получи обратно.
До колегата ЕТГ - Когато в продължение на месец няма нито една рекламация и накрая се появи такава със 75% от крушките мисля че е най нормално да се мисли в посока димиращ ключ или проблеми с електричеството за което и ти потвърди че е възможно.
Относно % на дефектиране няма как по добре да ви убедя в обратното освен с факта че ако той е висок и заплащаме транспорта в двете посоки не е в наш финансов интерес да продаваме некачествена стока. Както написах и преди имали сме такива случаи и сме спирали цели партиди от продажба.
А относно това че в темата са писали 3-ма клиенти с проблеми не мисля че могат да се вадят генерални изводи защото от въпросните модели са продадени стотици бройки, а и във форумите е по верятно да пишат хора с проблеми от колкото клиенти които не са имали проблеми.
Поста стана доста дълъг за това в заключение ще повторя че когато се продава електроника винаги е възможно да има единични повреди или дефектни цели партиди - неправилно ползване и тн. никоя фирма не е застрахована от такива неща - Важното е как тя реагира при възникнали проблеми и дали клиентите са останали доволни от начинът по който е разрешен проблемът.
Цитат:
а и във форумите е по верятно да пишат хора с проблеми от колкото клиенти които не са имали проблеми.
Нека и аз да съм опозиция. Купувал съм много неща от вас и не съм имал проблеми. Нормално е да не си губя времето всеки път да ви хваля. Клиента не е длъжен да е експерт по електроника, затова си подобрете описанията и успех!
Драги колеги от krushki.com, радвам се за бързината на Вашия отговор. Предполагам, че тя е причината да не сте обърнали внимание както на снимките, така и на поста, където е обяснено и видна липсата на даймер. Параметрите на захранването са много точни и винаги могат да бъдат замерени. Нека на уважаемите читатели стане ясно, че това не е първия проблем в описанията на стоките, които срещам на сайта на krushki.com. От пост # 37 разбирам, че и техническото ниво на компетентност на работещите там е недостатъчно в сферата им на дейност. Съжалявам, че не успяват да разберат какво точно рекламирам и не мисля, че е подходящо да продължавам тук по-нататък. Надявам се да не се налага да прехвърляме дискусиите на едно друго място във форума.
Поздрави и весели празници на читателите и на krushki.com :rolleyes:
jonyboy - Благодаря за добрите думи. Взехме си забележка и туко що преправих описанията на всички лунички и изрично написах че не поддържат димери и димиращи се захранвания и сложих линк към димиращите се лунички, след малко ще го направя и за крушките.
dodo_pv - Аз нямам претенции да съм добър електротехник защото съм завършил икономика, но дори и за неспециалист от снимката която си качил е очевадно че захранването което използваш е за ДИМИРАЩИ се лунички то си е написано на четвъртият ред точно над картинката на къщичката пише - Dimmable
Със сигурност в нашият сайт има много неточности или грешки - Ние си и понасяме последствията от тези неточности - Под формата на рекламации, транспортни разходи и тн. Но само който е поддържал такъв сайт знае колко е трудно да бъдеш перфектен във всяко едно отношение, за това съм благодарен на всички които се включиха в темата и ни помогнаха да направим нашият сайт поне малко по точен.
Пожелавам весели празници и спорна нова година на всички членове на форум Setcom
Драги колега от krushki.com, не е необходимо електротехническо образование, а само скромни познания по английски език или ползването на гугъл-преводач, за да разберете, че захранването на снимката може да бъде използвано за димиращи лунички, но не е "димиращо" и не притежава опцията да променя само параметрите си, които ясно са означени на него и се виждат на снимката. Димиращ механизъм се закупува отделно и се монтира на мястото на обикновения ключ, комутиращ AC 220V на входа на трансформатора. Както за трети път пиша, димиращ механизъм няма, а напрежението на изхода му е точно АС 12V. Включването на осветлението става от обикновен ключ, комутиращ AC 220V на входа му. По време на инцидента, на изхода на трансформатора бе постоянно вързана едната халогенна луна 12V 20W.
Както колегата johnyboy написа, "Клиентът не е длъжен да е експерт по електроника, затова си подобрете описанията и успех!"
Напомням Ви, че успехът включва способността да носите отговорност за качествата на стоката, която продавате. Луничките, които ми изпратихте, работят само и единствено с постоянен ток, за което не бях предварително уведомен. Като прост и неук потребител, не съм длъжен да знам какво означава AC/DC, не си падам особено по heavy metal :))
Становище по възникналия проблем ще Ви потърся след празниците, директно или чрез посредници.
Весели празници!
p.s: Едната LED луничка работи с DC 12V, другата е мъртва!
dodo_pv - Ще се наложи да Ви разочаровам - Dimmable означава точно това че това захранване е предназначено за димиращи се лунички с димиращ ключ - Това че Вие не го използвате по предназначение с димиращ ключ не променя факта че това не е обикновено 12 волтово захранване, както и факта че луничките които не са предназначени за димиране горят при използването на такъв тип захранвания.
Разбира се клиентите ни не са длъжни да бъдат електротехници и за това когато сме ги подвели с недостатъчно точни описания си понасяме последствията. Не че ако го бяхме написали преди да ги купите вие щяхте да обърнете внимание, защото дори и в последният си пост вие твърдите обратното.
А тънките Ви намеци от родът на
- Надявам се да не се налага да прехвърляме дискусиите на едно друго място във форума
- Становище по възникналия проблем ще Ви потърся след празниците, директно или чрез посредници.
Даже не желая и да ги коментирам всеки има право да търси правата си ако смята че е бил ощетен, макар аз до момента да не виждам да сте ощетени от нашата фирма.
Весели Празници
Здравейте krushki.com, радвам се за възстановения диалог. Приготвил съм Ви допълнителни материали и информация, която ще получите по електронната поща и на адрес, след празниците. Те ще Ви помогнат да коригирате анонсите на някои от продуктите, които предлагате, евентуално и техни доставчици. Важно е за този форум, тъй като се води технически. Честита Коледа и весело посрещане на Новата 2014 :Drinks:
Аз скоро от крушки.ком не съм пазарял, защото се наситих с лед продукти и вече няма къде да слагам ( за момента ).
Пазарял съм от около 3 сайта и отделно 4 магазина, като съм си закупувал почти от всеки лед асортимент. Като цяло, въпреки, че мнението ми е, че се внася евтина китайска стока, аз нямам нито една дефектирала лед стока (освен едно захранване, което не беше монтирано по предназначение и лятото на 6-7 мия час прегряваше), а ползвам 5-6 лед трафа, около 28 лед лунички, четири лед крушки, 3 лед прожектора, около 30 метра лед лента. Ползвам ги активно от около година в няколко различни помещения.
Луничките в хола ми, до момента са светили над 1500 часа.
Препоръчвам на всички, да ползват лед луни на 12 волта :) , особено пък ако са повече от 4-5 на мястото.
Пожелавам на всички весели коледни и новогодишни празници
То тука интересна дискусия се е получила,кофти за потребителя,че стоката е дефектирала,но добре,че всичко е в рамките на добрия тон!Аз също ползувам крушки от сайта.Монтираха ги скоро,бая се двоумях,но сложих 9 броя в банята ,а после още две!И крушки и захранване и тела съм купил през този сайт.Доволен съм от обслужването и да чукна на дърво за сега нямам проблеми!Получи се, обаче притеснителен момент,за който не бях подготвен,просто не знаех!Самите лунички са изнесени доста високо от тялото,такава им е конструкцията и де факто снопа светлина се "разстила"чак долу на пода!Уж 9 крушки,а банята тъмна,пода ...залят от светлина!Сложих още две и малко позамазах нещата!Нямам дефектирала,а проблема е по скоро естетически,ама телата ги дават IP65,и за това може би се получи това!Сега ще монтирам и 15 лунички в коридорите,те са на 220в.Нарочно не взех на 12,искам да видя кои ще се окажат по трайни!И ако тези на 220 вземат да дават фира,ще слагам трафове.....
Весела и здрава 2014 на всички!:Drinks: