Отговор: Led крушки - led лампи
Здравейте,
Имам следния въпрос:Притежавам полилей с 5 бр. крушки фасунги Е14, който е разположен в хол около 20кв.м та въпроса ми е колко вата лед крушки трябва да сложа за да получа осветеност около 150 вата и дали съчетаването на тези няколко лед крушки ще даде светлина колкото една по-голяма крушка(120 вата например)?
Поздрави!
4W или 5W ще са достатъчни, ще дадат около 1200-1500lum и ще имаш по добра осветеност от 120W крушка, макар и да няма такава.
Да сметките и аз мога да ги направя,но аз имам една 3вата крушка и като е светна свети много слабо и затова се зачудих ако сложа пет ще осветят ли достатъчно?
Те освен ватове имат посочени и лумени - има различни варианти нищо , че са едни и същи ватове.
Не ти ли се виждат малко големи и грозни лед крушки точно на полилей?
Аз имах такава дилема преди година, и предпочетох енергоспестяващи формата с пламък горе, имаше промоция на 7-8 ватовите по 3лв и стотинки за бройка. И сега я има промоцията 7 вата 3,15 лв за миньонката. При 7-8 лв за леда, и доста по-красивата форма....
Вече има доста малки 4 и 5W LED крушки на Е27 и Е14. Специално за Е14 има и "пламък", но е с по малка мощност/2-3W/.
Например за Е14 - 4W/350 Lum/ с размери 72/45 или 5W/500 Lum/ с размери 78/46
за начало трябва да решиш дали искаш по-топла или по-студена светлина (warm white или pure white)
ватовете са някъде 4:1 докъм 5:1, като по-светло държи pure white
лични наблюдения, пречупени през моя вкус:
в "мокри помещения", т.е. бели/светли рефлектиращи повърхности pure white създава визия на морга. там съм сложил warm white - в тоалета ми е 1 бр 9W warm white, която сочи надолу и осветява малко по-слабо от волфрамови 60W
в ежедневни помещения трябва да се съобразиш с обзавеждането (както уточних по-горе)
холът ми е в охра и кяфяво, като в момента съм с 3*9W = 1 pure white + 2 warm white, но мисля да заменя едната топла с една студена, защото става прекалено жълтеникаво. осветявана площ - 4,5х3м
нощните ми лампи са 4,3W pure white, като силата им стига точно колкото за нощни лампи. те са SMD, т.е. много на брой слаби диоди, а 9 ватовите ми са 3*3W във всяка крушка
-----------------------
много важно е да се отбележат и личните вкусове относно директността на светлината
ако полилеите ти сочат надолу, казаното от мен важи
ако харесваш отразена светлина (като един мой приятел), задължително трябва да се прибавят поне още 20-30% ватове отгоре, тъй като светлината се насочва към тавана и чак след това надолу към помещението
Здравейте,
Да попитам дали имате наблюдения дали лед крушките нагряват защото сложих едни 40вата крушки обикновени и взе да мирише на бакелит.
п.п. Полилея е мах 5х40 вата.
моите са с алуминиев оребрен корпус и нямам милиграм проблем
голите диоди на платка, с които се занимават маниаците, пекат зверски и съм "услужвал" с процесорни радиатори, иначе кожата от пръстите остава по тях :))
Цитат:
Първоначално публикувано от
assen_ko4ev
Здравейте,
Да попитам дали имате наблюдения дали лед крушките нагряват защото сложих едни 40вата крушки обикновени и взе да мирише на бакелит.
п.п. Полилея е мах 5х40 вата.
В сравнение с обикновени нажежаеми може да се приеме за нищожно.
Има ли led крушка Е27, 2000 lumen.
Цитат:
ivostoqnov77
Има ама на Е40
Цитат:
ivostoqnov77
Дано намериш подходяща
Опт led e27 25w - Купить по низким ценам led e27 25w Лоты на Aliexpress.com
от тия китайските си вземах 10 лунички .. след 2г имам здрава 1 бр .. вярно че са по 1$ ама и качеството им е такова .. инак светеха много добре ,3 вата бяха