Led ленти - smd3528 smd5050
Предлагаме голямо разнообразие от LED Ленти със светодиоди SMD3528 SMD5050
Едноцветните LED Лентите със светодиод SMD3528 са с по малка мощност и са по евтини, използват се като бюджетно решение за LED Осветление. Когато цената не е определяща и целта е да се постигне максимална мощност се използват по мощните и съответно по скъпи ленти с SMD5050.
Пълноцветните RGB LED Ленти (ленти които могат да си променят цвета на излъчваната светлина) се произвеждат с диод SMD5050 - за да ги използвате пълноценно е необходимо да имате подходящ контролер.
И двата вида LED Ленти могат да бъдат влагозащитени - влагозащитата им представлява силиконово покритие което ги предпазва от проникване на влага, така те могат да се използват на открито или на закрито в помещения с висока влажност - не е препоръчително да бъдат излагани на дъжд или водни пръски и капки.
Според мощността на избраната от вас LED Лента трябва да изберете и подходящо LED захранване.
LED Осветление - ЕООД
Отговор: Led ленти - smd3528 smd5050
Много полезна информация и видеоклипове за различните LED Ленти можете да намерите на сайта krushki.info и на Специализираният блог за LED Ленти http://led-lenti.blogspot.com
Едно полезно видео за свързването на Едноцветна LED Лента
http://youtu.be/tOujeRMFH90
Още едно полезно видео за свързването на RGB LED Ленти
http://youtu.be/tV25fk9Sp2I
И няколко полезни съвета за Свързването на RGB LED Ленти
Полезна статия за възможните проблеми при свързването на Едноцветни LED Ленти тяхното диагностициране и отстраняване
Ето и втората част на статията - Прблеми с RGB LED Ленти
По тази тема има доста написано в нета така че едва ли ще можем да ви изненадаме с нещо ново - Подобен ефект може да се постигне с RGB LED Лентите, разбира се няма да е като амбилайта но все пак основната цел ще се постигне - да не се изморяват очите вкарвайки малко светлина зад телевизора.
Имате ли някакви готови решения за нещо такова?
По възможност със опция за включване по infrared да може да се пуска с универсалното дистанционно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krushki.com
По тази тема има доста написано в нета така че едва ли ще можем да ви изненадаме с нещо ново - Подобен ефект може да се постигне с RGB LED Лентите, разбира се няма да е като амбилайта но все пак основната цел ще се постигне - да не се изморяват очите вкарвайки малко светлина зад телевизора.
Въпросът не е само в лентите, но ив RGB контролера. Такъв сигнал може да се вземе от Scart-а на телевизора. Затова попитах, дали предлагате някакви готови решения /kit/.
Интересно ако може наистина контролера да взема сигнал от ТВ и да си осветяваш каквато площ искаш.
Какво може да взима контролера от един аналогов сигнал - звук и ще бъде като цветомузика :BigGrin
А и ефекта на амбилайта е за телевизор поставен на бяла стена и нищо покрай него да му пречи - забит в секцията ефекта е никакъв .
1 Прикачен файл(ове)
Е , то аз точно такива ползвах за Амбилайт тип "домашен майстор" :BigGrin , ама си е друго да се управлява от тв .
Махнете го това да взима сигнал. Това е само да радва окото.
Достатъчно е да свети с неутрална бяла светлина с постоянен интезитет.
Въпроса е да има начин да се пуска и спира по инфраред или като се пусне телевизора. Да са навързани на лента колкото да опасва отзад един 46-50 инча телевизор.
E , то си има управление по IR и аз точно така го ползвах - да осветява в бяло (приблизително , че стената ми е синя и си искаше играчка да го докарам до бял изглеждащо) . Има и друг недостатък - IR честотата съвпада с тази на плеъра ми (Egreat R6S) и добре ,че той реагира с доста "тесен" лъч , та успях да ги наглася така , че да не си пречат . Това пък сега ми е от полза , че нещо дист. у-е на плеъра отказа и сега мога да го включвам с дист. на ЛЕД лентата ;) .
п.п. Някой ако знае IR код за Egreat-a да дава на лични . :Drinks:
jonov Вие просто не можете да разберете колегата hristoslav2!
Аз лично съм си сложил една LED лента на телевизора отзад и ефекта е страхотен. Въпросът е може ли да има управление на диодите по видео сигнала от телевизора - някакво готово решение.
Виждал съм такова за монитор - устройството се управлява от софтуер чрез контролер през компа. Тук става въпрос за външен контролер, който на основата на RGB сигнал, да създава ефекта амбилайт. - Това не съм виждал на пазара.