-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Здравей, hristoslav2 ! Благодаря за съвета ти! Извиках ги тия от Близу,измериха сигнала във входа на моя етаж ,както и сигнала вътре до ТВ-то. Техника каза че е ОК ,даже пред него прекъсна сигнала и пак го замери и пак имаше сигнал.Мисля че беше около 65 децибела,ако не бъркам нещо... Пресканирах наново програмите и проблема си продължава . Дали не е от САМ модула или от тунера нещо..? Вече незнам какво да мисля ... Трябва ли да задавам ръчно някаква определена честота в настройката или телевизора си я прихваща автоматично или да неби да е от няква друга настройка проблема... Проблема се появи от няколко дни след като спираше тока за една вечер няколко пъти ,но ТВ не беше включен...
-
Имам подобен проблем с LG LH2000 с CAM модул и кабелна от MSAT. Както си работи излиза, че няма или слаб сигнал и тъмен екран, след 2-3 мин. или след рестарт на ТВ-то пак си тръгва канала и после пак се случва... най-често след полунощ. Техниците направиха пътека и накрая вдигнаха ръце - обясниха ми, че било проблема в тунера на тв-то.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от coool
Здравей, hristoslav2 ! Благодаря за съвета ти! Извиках ги тия от Близу,измериха сигнала във входа на моя етаж ,както и сигнала вътре до ТВ-то. Техника каза че е ОК ,даже пред него прекъсна сигнала и пак го замери и пак имаше сигнал.Мисля че беше около 65 децибела,ако не бъркам нещо... Пресканирах наново програмите и проблема си продължава . Дали не е от САМ модула или от тунера нещо..? Вече незнам какво да мисля ... Трябва ли да задавам ръчно някаква определена честота в настройката или телевизора си я прихваща автоматично или да неби да е от няква друга настройка проблема... Проблема се появи от няколко дни след като спираше тока за една вечер няколко пъти ,но ТВ не беше включен...
Това вече ме обърка тотално....Сигнала ти е в норма.
Пробвай с ъпдейт - The latest firmware file v04.60.27
http://www.lg.com/ru/support/product...Code=42LW4500#
, ако пак не се оправи - обади се на LG България и им обясни проблема, да видим те какво ще ти отговорят.
-
Да пробвам ,ама като незнам какъв е начина да стане тая операция... ТВ-то няма мрежови функции LW424500. Предполагам ,че става чрез USB...?Страх ме е да не объркам нещо,пък и не съм сигурен ,че ъпдейта ще изиграе няква роля.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Не виждам какво ще изгубиш. Ъпдейтвай.
Така е. Ще пробвам. Мерси!
-
реших да пробвам с ъпдейт и какво да установя....излезна съобщение "проблем с USB устройството" , и така с 2 бр флашки и 1бр външен хард-не чете нищо
...явно работата е за сервиз ???? Много тъпа работа
-
Привет на всички.Разполагам с LG 32' LF2510.Кабеларката ми е Нет 1 и има HD канали,но телевизора не ги намира.Не съм обновявал FW.В сервизното меню нямам никакви опции за пускане на DVB-C,а уж чета че самия телевизор има вграден такъв.Прочитам и препрочитам всичко от стр.1,но решение на проблема не мога да намеря(ако изобщо има такова).Моля за помощ!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от n1s0
Привет на всички.Разполагам с LG 32' LF2510.Кабеларката ми е Нет 1 и има HD канали,но телевизора не ги намира.Не съм обновявал FW.В сервизното меню нямам никакви опции за пускане на DVB-C,а уж чета че самия телевизор има вграден такъв.Прочитам и препрочитам всичко от стр.1,но решение на проблема не мога да намеря(ако изобщо има такова).Моля за помощ!
От списъка с държави меню- избирате страна Германия - или страна страна ---- (четири минуса) така работят всички опции. Така ще ви отключи цифровия тунер и ще ви даде и възможност за сортиране на програмите и радиата от цифровия пакет.
п.п. От 1-ва стр.
-
Един малко глупав въпрос.
Има ли възможност за инсталация/обновяване на приложенията на телевизор LG 42LD750, или от тук нататък ще се поддържат само новите модели, които използват SmartTV технология.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от coool
реших да пробвам с ъпдейт и какво да установя....излезна съобщение "проблем с USB устройството" , и така с 2 бр флашки и 1бр външен хард-не чете нищо
...явно работата е за сервиз ???? Много тъпа работа
Пробвай с друга флашка. На флашката не трябва да има нищо друго освен разархивираният файл с фирмуера.
Има ли възможност за инсталация/обновяване на приложенията на телевизор LG 42LD750, или от тук нататък ще се поддържат само новите модели, които използват SmartTV технология.
Обновяването/добавянето на нови проложения става с нова версия на фирмуера. Ъпгрейдвай.
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:18616-54
Да не би да си се отказал ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Съвсем скоро очаквам най-продуктивния разработчик mmm4m5m да произведе нещо доста по-напредничаво за Saturn 7.
http://openlgtv.org.ru/forum/viewtop...t=266&start=60
Аз лично нямам много време в момента, а не ми се пуска тема без добре обяснена информация. Съжалявам за забавянето - за добро или лошо, обемът на ангажиментите в последно време е голям...
По двете цели: wi-fi връзка за LGMod и браузър се работи в момента.
Ако има колеги мераклии с LGMod S7 да тестват IPTV/Радио чрез http://www.homemediaserver.ru/.
Вече работи добре според руснаците, но аз не съм го тествал още.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Gadnyara
Съвсем скоро очаквам най-продуктивния разработчик
mmm4m5m да произведе нещо доста по-напредничаво за Saturn 7.
http://openlgtv.org.ru/forum/viewtop...t=266&start=60
Аз лично нямам много време в момента, а не ми се пуска тема без добре обяснена информация. Съжалявам за забавянето - за добро или лошо, обемът на ангажиментите в последно време е голям...
По двете цели: wi-fi връзка за LGMod и браузър се работи в момента.
Ако има колеги мераклии с LGMod S7 да тестват IPTV/Радио чрез
http://www.homemediaserver.ru/.
Вече работи добре според руснаците, но аз не съм го тествал още.
Никой не е казал, че обясненията и FAQ трябва да станат за 4-5 дена. Всичко се пише по няколко реда на ден или през ден и се натрупва за няколко месеца.
-
-
Здравейте колеги, след доста чакане успях да се сдобия с LG42LW5500.
Първите ми впечатления са:
Добра картина при SD сигнал.Конвертирането от 2Д към 3Д не е чак толкова полезно дори и при 1080p филми стриймвани от компютъра.
Менюто е елементарно и лесно се борави с него.
Успях да го свържа към рутера и се ъпдейтна сам.Пробвах браузъра , хареса ми доста но се усеща липсата на клавиатура.
Инсталирах на компютъра си Plex Media Server и от телевизора мога да си плейвам всички видео файлове, без да барам компа, т.е. докато жена ми е на него не е нужно да я вдигам за да си пусна някой филм.
Пуснах няколко 3Д филма(стрийм от компа през HDMI), но при Side by side субтитрите ми се разместват в страни по екрана и не знам как мога да го оправя.Ако ви идва нещо на ум моля споделето го.
Не ми хареса копчето на дистанционното за усилване и намаляне на звука, не хваща добре, май ще трябва да им го върна в магазина за ново.
-
Цитат:
Не ми хареса копчето на дистанционното за усилване и намаляне на звука, не хваща добре, май ще трябва да им го върна в магазина за ново.
Връщай, докато е време. И обърни специално внимание кръстачката за 4-те посоки и копчето ОК на новото ДУ да работят добре, понеже това е доста чест дефект при LG.