-
Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от taina87
Пробвах Avatar, Cars 2, iи един на Imax нещо за космоса, като сега се сещам нещо, всички освен Cars са едно до едно и при тях се получава както на снимката, а при Cars понеже тои е едно под едно четрите не са от двете страни а са отгоре и отдолу. Довечера ще пробвам с филмите които си дал да видим какво ще стане...оф как ми се иска и аз най-накрая да си пусна един хубав 3д филм от компютъра и да си го изгледам нормално да се насладя на ефекта
Щом го имаш проблема и при Over/Under значи най-вероятно картината не ти е на цял екран, я си пусни филм примерно SBS и направи една снимка в режим 2Д на телевизора, да погледнем как излиза спрямо екрана, при мен в началото не беше разпъната до края на телевизора и ми се получаваха тези ленти.На 9-та страница на тази тема сме коментирали подобен на твоя случай, може да прочетеш там, но няма нещо ново, което може да се направи, освен това което те посъветвах до момента.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lio76
Момчета я да решим една дилема между две Lg-тa, спря ли сме се на LG LCD TV 32" 32LK430 в плесио е на 598лв и другия е стария модел LG 32LD550 , който е мостра в техномаркет, струва 650 лв , но казаха че могат да ми го намалят 616,60, което е интернет цената. Дайте моля един съвет , кой да бъде , по принцип няма голямо значение дали ще има 100хц , но пък нали лд550 се води по-висок клас. Благодаря предварително.
Оказа се , че тоя телевизор го нямали в плесио , да имате идея за някой друг читав до 600 лв?
-
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от vencifcl
1. Попадал съм на филми които като им погледнеш инфото би трябвало да нямат никакви проблеми с възпроизвеждането им(всичко си отговаря на изискванията), да ама колкото и да ги мъчиш не тръгват.
от тази снимка дали ще стане ясно, защо не разпознава фаила? 32ld650
правих и промени на името,но не стана.Гледам през DLNA
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dkdimitrov
от тази снимка дали ще стане ясно, защо не разпознава фаила?
GMC-то
-
Цитат:
Първоначално публикувано от tweeg
GMC-то
извинявай ,били пояснил,че не разбирам
-
Цитат:
извинявай ,били пояснил,че не разбирам
Като е кодирано е ползвано GMC (Global Motion Compensation) - http://en.wikipedia.org/wiki/Global_motion_compensation
Хардуерните плеъри хич не го харесват GMC-то.
P.S. Лошото в цялата работа е, че трябва прекодиране за да се махне GMC.
http://forum.videohelp.com/threads/2...e-QPEL-GMC-etc
-
Цитат:
ами няма окъде да видя предварително какво е GMC-то, дали е- no warppoints или- 3warppoints,дали е възможно да се "излекува"
-
Packed Bitstream-а може да доведе до насичане на видеото.
Той поне лесно се оправя без прекодиране с MPEG4 Modifier - http://moitah.net/
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327612528[/time]_________________________________________________
Цитат:
ами няма окъде да видя предварително какво е GMC-то, дали е- no warppoints или- 3warppoints,дали е възможно да се "излекува"
Добавих линк към предния си пост.
"Лекуването" става с прекодиране.
Трябва да се избягват:
- GMC
- QPEL
- Packed Bitstream
Може да ползваш AutoGK (от 4-5 години не съм го ползвал ама се надявам да съществува още)
Там има една опция да ти го прави съвместим с хардуерни плеъри.
-
Цитат:
Може да ползваш AutoGK (от 4-5 години не съм го ползвал ама се надявам да съществува още)
Там има една опция да ти го прави съвместим с хардуерни плеъри.
веднага ще го пробвам.мерси за инфото
след 50мин. :ole от мен :Drinks:
-
Цитат:
TODO:
Последния тест не можах да го направя, т.к. ми трябва повечко четене как да форматирам под СуСЕ пък и трябва да връщам диска - временно ми го дадоха за проба.
Идеята е следната:
Бях чел някъде в нет-а, че ТВ-то търси ext3 партишъна и по това решава дали да форматира или не.
Та един вид да се направи следното
0) оставяме ТВ-то да форматира диска
1) първия (големия партишън) го намаляваме
2) ext3 го мърдаме (да е залепен за първия)
3) отзад остава място и правим един NTFS
Идеята е ТВ-то да ползва първите два за DVR, а NTFS да е за филми. Дали ще тръгне - един Бог знае.
Живот и здраве като си купя външен HDD(сега не е много време за такива покупки), ще пиша как е минал експеримента.
Аз това го пробвах , защото искам да имам само един хард на телевизора , но не стана за съжаление. Форматирах харда на телевизора промених после размера преместих другия партищън, форматнах останалото в NTFS, но телевизора иска пак да го форматира(дори без NTFS само след ресайза) . Като не става с един хард явно ще трябват 2, но едното USB e заето с камерата, явно ще трябва USB HUB. Някой подкарвал ли е такова нещо. Какво се прави в сервизното.
-
Hub се пуска от сервизното, но при мен не се държеше много добре. Примерно като включих на HUB и Magic Motion-а нещо се ошашка. Искаше да го вадя и вкарвам наново след всяко пускане на телевизора за да зацепи.
http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/USB_Hub
-
Цитат:
Hub се пуска от сервизното, но при мен не се държеше много добре. Примерно като включих на HUB и Magic Motion-а нещо се ошашка. Искаше да го вадя и вкарвам наново след всяко пускане на телевизора за да зацепи.
Същото се получи и при мен на 47LW650S. И не се излекува с връщането на опцията в оригинално състояние.
Освен това след известно време Magic Motion-а спря да работи - след reset не може да се регистрира към телевизора. Някой друг с подобен проблем?
-
При мен USB Count си беше на 2 - предполагам защото телевизора си има 2 USB-та.
Аз смених само USB Hub Count на 1.
В резултат се получи следното
1) флашката в Главното меню вече не се изписваше като "Flash Drive", само иконката остана. Иначе влизаше в нея, плеъваше филми и т.н., но надписа се загуби.
2) След изключване на телевизора Magic Motion-a не зацепваше - все едно го няма. Изключвам го от USB-то, включвам го, разпознава си го наново и всичко е ОК, до следващото спиране на телевизора.
Е тез неща много ме подразниха и си върнах USB Hub Count на 0.
След връщането всичко си тръгна по старо му - не съм имал проблеми нито с флашката нито с Magic Motion-a.
P.S. може би USB Count също трябва да се вдигне, ама не ми се рискува. Хората са казали - "работает, не трогай". Засега 2 порта ми стигат, след време като включа wifi-то явно ще трябва да го менкам с флашката/диска и обратно, а Magic Motion-a ще си го държа постоянно включен.
-
Цитат:
P.S. може би USB Count също трябва да се вдигне, ама не ми се рискува. Хората са казали - "работает, не трогай". Засега 2 порта ми стигат, след време като включа wifi-то явно ще трябва да го менкам с флашката/диска и обратно, а Magic Motion-a ще си го държа постоянно включен.
USB Count не може да се сетне на повече от 2. Пробвах след като се получи проблема с Magic Motion-a. Има вероятност значи да се е прецакало дистанционното или донгъла, след като при теб всичко си е ОК след като си върнал настройките.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от halata67
USB Count не може да се сетне на повече от 2.
Не приема стойността или?
Ако USB Count не може да се промени значи ти каквото и да правиш не можеш да вържеш повече от 2 USB устройства. Ами то ти си имаш 2 порта на ТВ-то. Един вид HUB-а се обезсмисля.
Тука това
е за телевизор с едно USB и може би там има смисъл с HUB да вдигнеш на 2.
П.С. Абе има едно "USB Swap". При теб на колко е сетнато, защото при мен е на 1, което ми е малко странно.