Въпрос за телевизор 22 LG 3100
Имам сериозен проблем на телевизор 22 LG 3100 LCD TV!Отзад на телевизора има USB вход но под него пише Service Only и като погледнах във форума трябваше да си сложа версия 3.15 на фърмуеара като старата версия ми беше 3.40.И сложих си я на флашка, инсталирах я, телевизора се рестартира и като се включи остана само на черен екран и дотам!нищо не мога да бутам , нито меню нито комбинации нито нищо!Черен екран и до там!Как бих могъл да го оправя?Исках просто да сложа по-старата версия за да вляза в сервизното меню и да си освободя тази настройка за USB и да мога да си гледам филми от флашката.Моля помогнете!
Re:Въпрос за телевизор 22 LG 3100
Цитат:
Първоначално публикувано от vanio_93
Имам сериозен проблем на телевизор 22 LG 3100 LCD TV!Отзад на телевизора има USB вход но под него пише Service Only и като погледнах във форума трябваше да си сложа версия 3.15 на фърмуеара като старата версия ми беше 3.40.И сложих си я на флашка, инсталирах я, телевизора се рестартира и като се включи остана само на черен екран и дотам!нищо не мога да бутам , нито меню нито комбинации нито нищо!Черен екран и до там!Как бих могъл да го оправя?Исках просто да сложа по-старата версия за да вляза в сервизното меню и да си освободя тази настройка за USB и да мога да си гледам филми от флашката.Моля помогнете!
Първо внимателно се чете! Второ-после се пита и накрая според отговора се действа. Нито си чел внимателно, нито си попитал...Ако го беше направил, щеше да разбереш ,че номера с даунлоуда става само за модели 2009година. Твоят е модел 2008 година с друго шаси.
Сега го занеси във сервиза да го препрограмират.
Добре ам в кой сервиз да го занеса и колко долу горе пари ще ми вземат за това препрограмиране?
Видя ли сега какво направи ? То това ЮСБ не е сложено с учебна цел всеки хлапак да ръга флашка и да префлашва .А сега го занеси в сервиз като си покриеш разноските по ремонта . Не можа ли да си купиш едно НЕО за 50/60 лева с HDMI изход и USB вход и да си ръгаш флашката и да си гледкаш филмчетата .
Добре във кой сарвиз мога да го занеса да го оправят понеже съм от Горна Оряховица(В. Търново).И колко долу горе пари ще ми вземат!И трето как мога да вляза в сервизното меню и да бутна онези настройки които са описани във форума за отключване на USB плеъра за да мога да си гледам филми от флашката?
Цитат:
Добре ам в кой сервиз да го занеса и колко долу горе пари ще ми вземат за това препрограмиране?
Не знам колко ще ти вземат. Доколкото съм чувал препрограмирането на EEPROM чипа май се прави само в София.
http://www.lg.com/bg/support/repair/...ir-options.jsp
http://www.lg.com/bg/support/repair/...der-lookup.jsp
Цитат:
И трето как мога да вляза в сервизното меню и да бутна онези настройки които са описани във форума за отключване на USB плеъра за да мога да си гледам филми от флашката?
Този модел не може да плейва видео през USB - хардуерно е невъзможно, каквото и да правиш.
И сега трябва чак в София да ходя за да ми го оправят или пък да им го изпратя!Вече и аз не знам какво да правя!
Цитат:
И сега трябва чак в София да ходя за да ми го оправят или пък да им го изпратя!Вече и аз не знам какво да правя!
Дал съм ти линкове във горният пост. Позвъни на телефоните изписани на сайта-така ще разбереш какво да правиш.
Добре и последен въпрос защо тогава го има този ЮСБ порт като не може да излъже по някакъв начин със сервизното меню и да се използва със флашката ми?
Юсб порта е сервизен ,което показва и надписа до него.Което значи неоторизирани лица да не пъхат там каквото и да било.Тоест за теб все едно ,че няма юсб порт.
Е добре де нали и други хора във форума имат такъв сервизен порт и си го оправят от сервизното меню чрез слагане на така наречения фърмуер версия 3.15
Те имат ЮСБ порт ,които си е такъв а не с надпис Service Only.От там идва цялата галимация.Ти пак не четеш както трябва Христослав ти обясни по нагоре ,че твоят модел е по стар и хардуерно е невъзможно да стане.Откажи се.
Ами аз видях коментари на хора със USB service only но няма значение!
До сега във форума не сам си позвулил да ругая ама съм на ръба (vanio_93) вземи се в ръце и не пиши повече "ЗАЩО" ами чети.
Такааа въпреки сериозните нападка на някои от вас върху мен бих искал да споделя какво стана 1 месец по -късно!Значи на 3-ти март го занесох в техномеркет понеже ми беше в гаранция и им го дадох да го занесат на сервиза като си мълчах постоянно за проблема!Казаха ми че ще го изпратят на 7-ми защото там от трети до четвърти бяха почивни дни и така!Вчера на първи април ми се обадиха от техномаркет в.търново (откъдето си бях купил телевизора) и ми казаха че в сервиза не могат да оправят проблема и че цялата матрица е била съсипана и никой не е разбрал че аз съм бутал нещо по него както и стана!И понеже го няма същи модел в наличност в магазина, ми казаха че мога да си взема каквато си поискам стока само ако е по-скъпа от телевизора койта прецаках ще си доплатя (той струваше 500 лева)!Та днеска си взех 26 LE 3300 lcd led телевизор СЪС USB което чете ВСИЧКО!Той струваше 660 мисля че, а аз платих за него само 160 лева понеже стария ми струваше 500!Ае много здраве!