-
Re: LG LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Миналата седмица, успях да видя какво ще представляват, новите модели на LG. Бяха докарали само 42LW5500, но и това ми стигна. Доста са подобрени работите от към интернет и свързване с телефон. Първо имаха наличен един Otimus 2x, на който аз съм голям фен. Телефона определено работеше много-добре и бързо. Има си мини или микро HDMI, не видях точно, но с такъва кабел към нормален HDMI и към ТВ-а се връзваше. Показваше се цялото меню, на телефона, но леко има нужда от дооправяне, че по около 30-40 пиксела отдолу и отгоре се режеха. С телефона доста работи можеш да правиш на ТВ. Можеш да го ползваш като приемник за wi-fi, ако не ти се дават пари за USB wi-fi за ТВ-а. Игрането на игрички от телефона на ТВ-а е уникално, тествахме Angry Bird Rio и се виждаше супер добре от има няма 70 сантиметра. Вече в андроид маркета има 3 дистанционни за разни видове черни техники на LG, но има условие. За да се ползват, трябва телефонът и ТВ-а да са в една wi-fi мрежа, като нямах време да го тествам. Има вече пълен браузър, отваряш си всички сайтове, засега проблем им е flash-a, но най-вероятно ще го оправят. Менюто със сайтове меже да си го подреждате както на вас ви харесва. В някои модели са вкарали функция подобна на програмата Shazam за телефоните. Определено новото неактивно "3D" е по-добре от това с активните очила. Очилата са много леки и удобни, ще вървят по две в с ТВ. Забравих да тествам как е USB плеъра. Голяма мъка е да пишеш адрес с клавиатурата, дано братята руснаци измислят нещо да се оправи положението. Само за секунда видях в един ъгъл, че може би за 2012 предвиждат вече да са без очила "3D" ТВ-те. но ще видим. Ако се сетя нещо друго, което съм забравил ще пиша.
-
Здравейте,
решил съм да си купя LED телевизор LG и по-специално LE7500 серията поради добрият процесор който ми препоръчаха. Ще го ползвам предимно за игри, филми и не на последно място тв кабеларка. Двоумя се между 32 и 37 инча, поради следните неща:
- от една страна 32 ката е по-малка на размери и смятам че ако се гледа от 3-3,5м ( това е максимума, който позволява стаята за момента ) ще има по-добра и наситена картина от 37цата ( все пак са с едни и същи резолюции )
- не съм сигурен коя технология на осветяване е по-добра - при 32 инчовият - LED IOP или при 37 инчовият LED EDGE ( четох мения на колеги но така и не видях категоричен отговор )
-също не съм сигурен дали ще има разлика в рефреша на картината при двата модела ( по пътя на моята логика при по голям екран времето за рефрешване на картината трябва да е по-голямо, и от там може да има разлика в картината при бързи именения на картината ( игри )между 32 и 37 инчовият )
- естествено плюса на 37цата е големината и нищо повече ( минуси -почеве разход на ел енергия, повече неубходимо място и + 300лв.
Какво ще ме посъветвате?
Ще съм ви Благодарен ако ми препоръчате подобен телевизор, който да ми върши работа ( игри ХД филми )
Благодаря
Поздрави
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bajo85
........Двоумя се между 32 и 37 инча........
"Единственият плюс" е най-сериозния довод - за разстояние 3-3.5м е добре 42" или повече!!
Т. нар. рефреш: при еднаква резолюция аз не очаквам по-бавно опресняване, породено от по-големия дисплей...
-
Току що го измерих и се оказа 2.1м :shocked:
-
Цитат:
Току що го измерих и се оказа 2.1м :shocked:
Значи 37-42"
А какъв ти е бюджетът ?
-
Не мога да отделя повече от 1600-1800лв за телевизор.
Екстрите като интернет, блутуут 3Д скайп и майп ( особено майп :) )са ми излишни.
Започвам да се замислям за голям монитор с тунер :help
-
Цитат:
Не мога да отделя повече от 1600-1800лв за телевизор.
Екстрите като интернет, блутуут 3Д скайп и майп ( особено майп :) )са ми излишни.
Започвам да се замислям за голям монитор с тунер :help
без излишни екстри
LG 42LE5500
http://www.technomarket.bg/products/...63/lg-42le5500
SAMSUNG UE-40D5500
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-40d5500
-
Може да звучи смешно, но телевизор с повече от 37 инача диагонал не искам.
В интерес на истината се бях насочил към 5та сериа на LG , но ме убедихаа, че процесора на 7ма бил по-добър.
Трябва ли да се доверя на источника ми?
-
Не е зле да размислиш ,а и с тоя бюджет и 46" може да се намери и ти гарантираме 90% от съфорумците ,че после ще съжаляваш за по-големия. А и как ги измери тия 2,1м ,аз в къщи ,стандартно соц. строителство /сигурно има 20-30 къщи с един и същи план само в нашето нас. място ,а и знаем за соц. ограниченията за площ/ на която и стая да взема тясната страна ,пак са си 2,6-3 м. 40-42" модели ще са ти идеални. :Drinks:
-
Цитат:
В интерес на истината се бях насочил към 5та сериа на LG , но ме убедихаа, че процесора на 7ма бил по-добър.
Трябва ли да се доверя на источника ми?
Видеопроцесорът в модели LE55xx-LE7xxx-LE8xxx е един и същ Broadcom BCM3556
http://www.broadcom.com/products/Dig...utions/BCM3556
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Не е зле да размислиш ,а и с тоя бюджет и 46" може да се намери и ти гарантираме 90% от съфорумците ,че после ще съжаляваш за по-големия. А и как ги измери тия 2,1м ,аз в къщи ,стандартно соц. строителство /сигурно има 20-30 къщи с един и същи план само в нашето нас. място ,а и знаем за соц. ограниченията за площ/ на която и стая да взема тясната страна ,пак са си 2,6-3 м. 40-42" модели ще са ти идеални. :Drinks:
Холчето е преходно и дивана е долепен до едната стена а секцииката ( стойката за бъдещият телевизор ) на отсрещната. Разтоянието съм го снел от средата на диванчето до дисплея на телевизора и е 2 метра и малко. Много се притеснявам да не си разваля зрението с голям екран. Страхувам се ,че очите ще ми станат на палачинки :)
Съвсем сериозно ме интересува качеството на тв процесорите на предложените тв-та. Не сикам да дам една " камара" спестени пари и да не мога да изиграя една игричка от компютъра била тя " пуцалка " или рейсинг. Важното е да няма "лаг"
Благодаря за бързите отговори и се извинявам , че го обърнахме на чат.
-
Това да не са старите кинескопи. :) Като си пуснеш игра или ХД филм ще се преместиш още по-близо до ТВ.
-
Аз съм с 37 ле7500 телевизора е много сериозен няма да збъркаш.
-
Здравейте,
преди 2 дни се оборудвах с LG 42LD420. Уредих си за една вечер да ми донесат едно оригинално сервизно дистанционно за да си отключа DivX-a през USB. Обаче навсякъде намирам информация как се отключва с универсални дистанционни, или с телефони и тн. Когато е със сервизното дистанционно просто се натиска бутон EZ ADJUST или греша? Оттам менюто предполагам е същото като в тъториалите?
Благодаря.
-
Да ,менюто е същото. Само внимавай-не променяй нищо друго.