Отговор: TV lg47lm670-прекьсва говора
Абе натиснете кабеларките които имат проблем , предполагам че не е толкова сложно , временно да разкодират проблемните канали и тогава лесно ще се установи дали във модула е причината .Аз не вярвам от модула да е причината .
Всеки казва че причината е във другия :D на место от ЛГ и кабеларките да седнат във апаратната и да установят причината - те си прехвърлят топката :cool:
Цитат:
Първоначално публикувано от
SSBCH
Да, точно така. Имат готовност да ми подменят CI модула с външен техен приемник.
- - - - - - - - - -
Според LG използваните от мен CI модули са некачествени. Пробвал съм с bestCAS, Conax Smit и Conax Neotion, но проблема с прекъсването на звука не се реши. Някой може ли да помогне с информация за друга марка CI модул, който би следвало да е по-добър от гореизброените?
Е файдата тогава каква е...? Тогава проблема се заобикаля... Проблема е в телевизора! На моя на свободните канали от кабелната - през модул и без насича звука... същевременно на другия телевизор няма проблеми!
Цитат:
jonov
Абе натиснете кабеларките които имат проблем , предполагам че не е толкова сложно , временно да разкодират проблемните канали и тогава лесно ще се установи дали във модула е причината .Аз не вярвам от модула да е причината .
Всеки казва че причината е във другия :D на место от ЛГ и кабеларките да седнат във апаратната и да установят причината - те си прехвърлят топката :cool:
Нали това пиша. При мен каналите не са кодирани. Ръгаш кабела и гледаш. Проблем има!
Цитат:
fantoms
Нали това пиша. При мен каналите не са кодирани. Ръгаш кабела и гледаш. Проблем има!
Така де :Dне съм чел твоето изказване и аз нали казах че едва дали причината ще е от модула . Да вземат ЛГ да си оправят проблема а не да се оправдават със
Цитат:
Според LG използваните от мен CI модули са некачествени.
Мен ме интересува, дали проблема ще го има и при LA сериите...?
Сега се прибирам от сервиза на Техномаркет и резултата е оптимистичен. ТВ-то работи от сутринта с CI модул, но с карта и проблеми със звука няма. Бях там около 30 мин и се уверих сам. Разбрахме се в сервиза да го пробват и с моя модул, за да преценим дали е от него или от сигнала.
Цитат:
SSBCH
Сега се прибирам от сервиза на Техномаркет и резултата е оптимистичен. ТВ-то работи от сутринта с CI модул, но с карта и проблеми със звука няма. Бях там около 30 мин и се уверих сам. Разбрахме се в сервиза да го пробват и с моя модул, за да преценим дали е от него или от сигнала.
Не се учудвай, като се прибереш пак да имаш проблеми със звука. За да е качествен теста и да се покаже, че проблема не е от телевизора е нужно:
1-во: В сервиза да са на същия оператор като теб.
2-ро: Да се гледа телевизия на проблемните транспондери.
Ако това не е направено, и 100 години да работи в сервиза, проблем няма да има ;)
Цитат:
splendor
Не се учудвай, като се прибереш пак да имаш проблеми със звука. За да е качествен теста и да се покаже, че проблема не е от телевизора е нужно:
1-во: В сервиза да са на същия оператор като теб.
2-ро: Да се гледа телевизия на проблемните транспондери.
Ако това не е направено, и 100 години да работи в сервиза, проблем няма да има ;)
Абсолютно вярно!
Те във маркета дали имат и кабелна , гледам че последния път когато ходих , блъскат с ефирната че по качествена :D
Цитат:
jonov
Те във маркета дали имат и кабелна , гледам че последния път когато ходих , блъскат с ефирната че по качествена :D
Аз като занесох телевизора в сервиза... техника щеше да "тества" телевизора с аналогов сигнал...
Цитат:
SSBCH
Според LG използваните от мен CI модули са некачествени.
При мен.
1. Не е от CI модула.
2. Бил съм с външен HDMI приемник.Проблемът съществува.
3. Имам външни тонколони които съм пробвал и през оптиката и през слушалките на ТВ-то. Проблемът съществува.
4. Когато външните тонколони са към оптиката на външния HDMI приемник проблемът го няма, но се губеше синхрона между звук и картина.
5. Проблемът го няма, когато е на "аналогова" ТВ от кабелния, т.е. при търсене на програмите му давам само кабелна , но не е цифрова. Два дни съм гледал само аналогова и нямах никакъв проблем със звука.
Цитат:
emo-
При мен.
1. Не е от CI модула.
2. Бил съм с външен HDMI приемник.Проблемът съществува.
3. Имам външни тонколони които съм пробвал и през оптиката и през слушалките на ТВ-то. Проблемът съществува.
4. Когато външните тонколони са към оптиката на външния HDMI приемник проблемът го няма, но се губеше синхрона между звук и картина.
5. Проблемът го няма, когато е на "аналогова" ТВ от кабелния, т.е. при търсене на програмите му давам само кабелна , но не е цифрова. Два дни съм гледал само аналогова и нямах никакъв проблем със звука.
Дефектна си е тази серия и това си е...
Цитат:
Dominator
Чакай сега, това че в БУЛГАРИСТАН има проблем и то не при всички оператори, не значи че марката не е наред!
Цитат:
Dominator
Стига се излагай! Заприличваш на хейтър...! Ами да - стотици ревът тук в България... В avforum, нито един няма с подобен проблем при телевизорите LG LM6-та серия...
мисля ,че ти и още няколко фена на LG ми дължите извинение за тона с който ми опонирахте като твърдях че е дефект на телевизора :) аз съм техник ( макар и в друга област ) и за мен е елементарно да преценя къде е даден проблем ,опитах се да ви насоча още преди 2 месеца ..
Младежи какво правим в крайна сметка!Жалваме се в LG,в Технотата, или в МСАТ-а?
Dominator получи ли отговор от КЗП!
Цитат:
competition
Младежи какво правим в крайна сметка!Жалваме се в LG,в Технотата, или в МСАТ-а?
Dominator получи ли отговор от КЗП!
Аз бях писал, че отдавна смених телевизора (преди почти месец) след разправии със сервиза и LG - накарах ги да ми издадат констативен протокол за замяна!
Бих добавил, че трябва да се жалвате в LG, в сервиза и при кабелния оператор, след това действате!