-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dominator
Мен ме загубиха като клиент, заради куцата им серия... След дъжд, качулка...
Точно - след дъжд качулка - мен също ме загубиха , а и тя издънката им не е само със звука , не е като да няма и други софтуерни и хардуерни (50хц панел в уж 100хц тв) простотии - както се казва - "ай сиктир" :BigGrin
-
Цитат:
venom8888
Защо на цифровата ефирна телевизия ми показва на някои канали точно време часовника а на други с един час назад ... 47Лм670с :confused:
Защото часът се взема от съответната телевизия и ако тя работи на централно европейско време(Германия, Австрия, Италия, Хърватия...), ще ти показва един час назад.
Получих интересно запитване..но не знам решението.
Цитат:
Първоначално публикувано от mercury5
Здравйте, имам LG 42 от 3 години, безупречен до момента. От три дни при включване подава съобщение ,че до 3 секунди ще се изключи. Това се случи ,след като ползвах бутон energy saving. Опитвам да възтановя предишния режим, но имам само 3 сек. за реакция с дистанционното, преди следващо изключване. Иначе има звук, картина... Моля, ако можете да ми дадете съвет ,или да ми кажете към кой сервиз да се обърна. Тук в Пловдив сервиза е отчайващ, по думи на мои познати. Благодаря предварително.
Някой може ли да помогне???
-
Цитат:
hristoslav2
Получих интересно запитване..но не знам решението.
Някой може ли да помогне???
Връщане на заводските настройки и изключване от ел.мрежата ?
-
Цитат:
logic
Връщане на заводските настройки и изключване от ел.мрежата ?
Явно е че няма време за връщане на заводските настройки..3 секунди
-
-
много благодаря за бързата реакция, надявам се да се справим с проблема. при положителен резултат ще пиша отново. :)
- - - - - - - - - -
точно за този проблем става въпрос, дано успея да се вместя в трите секунди за реакция :) Благодаря !
-
Превод
Енергоспестяващ режим
Режима за пестене на енергия ви позволява да контролирате нивото на консумираната от телевизора енергия .
Забележка: Използването на интелигентният сензор ще предизвика адаптиранеи на картината към количеството светлина в стаята.
Активиране/дезактивиране на енергоспестяващият режим
За да включите/изключите енергоспестяването, изберете зеления бутон Energy Saving в горния ляв ъгъл на дистанционното на телевизора. Всяко натискане на бутона ще преминете през всеки вариант на режима.
Режим за пестене на енергия
Auto (LCD) или Intelligent Sensor (PDP): Подсветката се регулира автоматично, съответстваща на околната среда, като например сенки, ярки светлини, тъмни стаи, прозорци, и т.н. Това не е статична настройка, тя се променя постоянно. Нормално е ТВ да изпитва колебания в яркостта на изображението, когато този режим е активен.
Off: Тази настройка деактивира икономичния рижим.
Минимум: Намалява леко подсветка (яркост) на екрана, за да пести повече енергия. Това е статична настройка, която не се променя.
Максимум: Намалява подсветка (яркост) драстично, за да запази колкото е възможно най-голямо количество енергия. Това е статична настройка, която не се променя. Нормално е яркостта на екрана, за да бъде много слаба, когато е избран този режим.
Screen Off: Когато е избран този режим, екрана на телевизора се изключва след 3 секунди. Това е полезно, ако телевизорът е на музикален канал или източник, където винаги присъства статично изображение. При натискане на произволен бутон на дистанционното управление екрана ще се върне отново.
-
Цитат:
Screen Off: Когато е избран този режим, екрана на телевизора се изключва след 3 секунди. Това е полезно, ако телевизорът е на музикален канал или източник, където винаги присъства статично изображение. При натискане на произволен бутон на дистанционното управление екрана ще се върне отново.
Ами да , точно това е избрал автора и трябва да натисне отново зеления бутон и да избере друг режим :BigGrin
-
Как мога да рабера телевизорите, за които в сайта на LG не пише, че са с IPS, с каква матрица са? Примерно за 42LN570S никъде не пише, че е IPS или с каква матрица е.
-
Много вероятно е да IPS , но точно коя ревизия е трудната част ! И какво ако не знаеш типа на матрицата , харесва ли ти картината или не ?
Цитат от 1страница :
Как да разберем за къде е предназначен и каква е поставената матрица?
Погледнете етикета на гърба на телевизора -пример 19LH2000-ZA.ARURLBU
Z - регионално предназначение http://snippets.pp.ru/article/120
- Z - Europa
- U - Asia
- T - Miedlle East, Africa
- N - North America
- A - Australia
- S - South America
А - дизайн на корпуса и поставката
А- място на производство на печатната платка
- А - LG Electronics Korea
- В - LG Electronics Rusia
- C - LG Electronics Чехия
RU - за къде е предназначен
- RU - *****
- KR - Корея
- ЕU - Европа
- ЕЕ - Източна Европа
- ЕK - ?
- ЕC - ?
- MF - Близкият изток
- DR - Германски регион /Германия,Швейцария, Австрия/
R - ревизия на поставената в модела матрица
- R - LG Display Co.Ltd. TN
- Z - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2012г/
- Y - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2011г/
- W - LG Display Co.Ltd. S-IPS /в модели 2010г/
- U - LG Display Co.Ltd. IPS WUN SAB1/SAB2
- P - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SBA1/SBA2
- Q - LG Display Co.Ltd. IPS WXN SAA1/SAA2
- V - LG Display Co.Ltd. IPS WUD SBA1/SBA2
- G - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. TN
- H - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
- J - CHI MEI OPTOELECTRONICS CORP. S-MVA
- D - AU OPTRONICS CORP. TN
- T - AU OPTRONICS CORP. AMVA
- M - SHARP CORPORATION VA
- S - SHARP CORPORATION VA
L - подсветка ?
BU - страна на сглобяване/производство
- JG - Полша
- JU - *****
- LH - Корея
- LA - Чехия
- HO - Mexico
-
Цитат:
logic
Много вероятно е да IPS , но точно коя ревизия е трудната част ! И какво ако не знаеш типа на матрицата , харесва ли ти картината или не ?
Точно този модел не съм го виждал на живо. Гледам, че цената му е по-ниска от 42LN575S, на който изрично пише, че е с IPS и се чудя дали е възможно да са му сложилия някоя TN.
-
Ако наистина държиш да знаеш каква е матрицата , взимай лупата и в магазина , но преди това питай Гуглето как са подредени пикселите при различните технологиии за производство на матрици .
-
Аз отида ли до магазина няма да имам нужда от лупа :) . А и въпроса беше леко принципен за да имам някаква насока кои модели да сравнявам.
За сега изискванията ми са да има DVB-S2 тунер, безжична мрежа и хубава (поне прилична IPS) матрица. Размера е от 32 до 42 инча 1920х1080. Не съм 100% решил дали ще LG, но от всичко прочетено и съпоставка на цени и екстри, 99% клоня към LG.
-
И с този DVB-S2 тунер колко сателита смяташ да хванеш и дали може да управлява моторизирана антена ?
-
Няма нужда да управлява мотор. Ще гледам само VIVACOM на Intelsat 45E.