-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Няма какво да отключваш. Панела ти е с A-MVA матрица.
TN лесно ще го рапознаеш.
Включи телевизора - застани пред него и го хвани с двете ръце отстрани - наведи го назад(горният край назад-долният напред) като не преставаш да гледаш картината. Ако е TN, с наклона картината ще започне да губи яркост и ще потъмнее - накрая ще бъде тип полуренген.
-
благодаря ти че ми помагаш!
защото виждам в първата страница при изброените букви от модела, ако четвъртата буква е D значи е TN....
дано аз бъркам, щото се поотчаях малко като разбрах.
а, забелязах, че на някой места е дадена AMVA, а на друго място е TN...
ще направя пробата
благодаря ти пак
-
Инфото в първи пост беше старо и важеше за малките диагонали до 27 - поправих го.
А-MVA при гледане под ъгъл губи част от яркостта и картината започва да синее.
-
ок
ще пробвам с наклона
- - - - - - - - - -
а номера с КИНО РЕЖИМА
-
Ох,четох четох, но реших все пак да се регна и да си питам... @__@
Здравейте, първо =)
Окончателно се спрях на LG, основно по две причини - предпочитам/искам пасивно 3д; - колеги с LG-та, които биха гласували "отлично" в анкетата горе.
От друга страна съм с монитор на Самсунг (20,1") от 4-5+ години и съм доста доволен, но.. както и да е.
Избрах: LG 4*LA690
Проблемът: наистина ли няма нормално дистанционно вървящо освен меджика?? Колегите ми казаха, че те са имали + разни видеота които гледах по тубата на разопаковане/тестване на този модел винаги е имало и меджик и обикновено. Ако е сигурно, че няма, ще искам да си поръчам едно успоредно с телевизора, но не ми се дават излишни пари.. едвам събрах и тези >.<
И други, по-малки въпросчета:
Не съм фен на спорта, но може някоя игра да пусна, надявам се няма да има проблем със 100-те реални херца?
Не мога и не мога да реша между 42 и 47. Разликата е 250лв в момента... веднъж се купува, но видях и мнения, че тези 10+см отгоре реално били 5 (примерно) защото блабла... струват ли си тези 5 инча отгоре 250лв? Или по-добре да си купя някоя аудио система да си вържа към новото телевизорче...
Има ли значение какъв кабел ще си взема? Искам да си вържа PC(dvi-hdmi), което няма да е непосредствено близо.. иии... да речем че е това за сега х))
Бая парички са обаче, затова реших да питам.. Благодаря :Drinks:
-
SayanMk
1. Няма конвенционално дистанционно - в някои държави след куп оплаквания, вече се предлага в комплект.
2. 100те херца - дори и да улучиш бройка с такъв панел, но нямали съответната подръжка от шасито ефекта е половинчат. Според мен може да се оправи, като се вземат настройките от сервизното меню на модела 740 и се въведат в моделите със 100 херзов панел /от 660 нагоре
3. 47"
4. Кабел - гледай някой по качествен /над 30 лева.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
2. 100те херца - дори и да улучиш бройка с такъв панел, но нямали съответната подръжка от шасито ефекта е половинчат. Според мен може да се оправи, като се вземат настройките от сервизното меню на модела 740 и се въведат в моделите със 100 херзов панел /от 660 нагоре.
Здравей отново Христослав,
Това може ли да се направи найстина, доколко е опасно за ТВ-то ? Аз съм със 42ЛА660 със 100 херца панел, не съм специалист и не ми се експериментира, но. Можеш ли да намериш настройките за ЛА740 и до опишеш гореспоменатият процес ?
А това е за SayanMk, ако липсващото дистанционно те притеснява :
http://vikiwat.com/product/17199/dis...b72914276.html
-
Цитат:
dreamtm
Здравей отново Христослав,
Това може ли да се направи найстина, доколко е опасно за ТВ-то ? Аз съм със 42ЛА660 със 100 херца панел, не съм специалист и не ми се експериментира, но. Можеш ли да намериш настройките за ЛА740 и до опишеш гореспоменатият процес ?
Да може.
Шасито е еднакво - различни са само настройките в сервизното.
LD33B - LA620S, LA620V, LA621V, LA640S, LA641S, LA644V, LA645V, LA660S, LA660V, LA662V, LA667S, LA667V, LA669V, LA690S, LA690V, LA691V, LA740S, LA740V, LA741V
Влиза се в сервизното на 740 и се правят снимки на всички страници. После настройките се копират едно към едно в сервизното на моделите от 660 нагоре.
-
Цитат:
hristoslav2
Да може.
Шасито е еднакво - различни са само настройките в сервизното.
LD33B - LA620S, LA620V, LA621V, LA640S, LA641S, LA644V, LA645V, LA660S, LA660V, LA662V, LA667S, LA667V, LA669V, LA690S, LA690V, LA691V, LA740S, LA740V, LA741V
Влиза се в сервизното на 740 и се правят снимки на всички страници. После настройките се копират едно към едно в сервизното на моделите от 660 нагоре.
Това отнася ли се и за ЛМ сериите, примерно за 47ЛМ670с
-
Не. Те са на друго шаси и 6-та серия са с 50Hz-ови панели, докато тази година от LA660 нагоре произведени от Август насам имат 100Hz панели.
-
И искате да кажете, че след тези настойки хората дали 300лв по малко за ЛА690 вече имат ЛА740
-
Почти на 100% - с изключение на дизайна :rolleyes:
-
Цитат:
hristoslav2
Почти на 100% - с изключение на дизайна :rolleyes:
Бих казал цвета, не дизайна /LG LA691/
-
-
Ok, благодаря много. Щом дистанционното е 15тина лева ще си поръчам заедно с телевизора.. макар че май в маркета го нямат и ще трябва да правя отделни поръчки, ама все тая..
Това за следенето е досадно, но до колкото разбирам ако блокирам тези сървъри през рутера ще си реша проблема? С моя рутер wireshark не мога да подкарам до колкото прочетох, но поне мога да огранича телевизора откъм достъп.
Гледах и друго - продават го с 4 бр 3д очила и 2 бр"за игри". Последните не стават ли за 3д филми? Защото ми се ще да имам поне 6 като събирам приятели...
Мисля да поръчвам онлайн, но ще изчакам още седмица-две да видя дали няма да пуснат някакви коледни промоции :Р