-
Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/
Смарт телевизорите LG шпионират ползвателите си!!
::: LG Smart AD :::
LG Smart Ad събира информация за любимите программи на ползвателя, неговото поведение в мрежата, включвайки сбор от ключови думи, използвани при търсенето, и прочие информация за личните пристрастия. Всичко това се използва за показване на таргетирана реклама.
«Умные» телевизоры LG шпионят за пользователями / Хабрахабр
Как може да се предотврати утечката на информация? Най-простият вариант — забранете на рутера да предава трафик на сервърите на LG, ето техният списък:ad.lgappstv.com
yumenetworks.com
smartclip.net
smartclip.com
llnwd.net
smartshare.lgtvsdp.com
ibis.lgappstv.com
Тази забрана ще ви позволи да блокирате всички утечки и възможно, даже да изключите всичката реклама. При това, софтуерният ъпдейт се зарежда от друг сървър и трябва да работи нормално.
-
То това с таргетираната реклама, взе да става вече много дразнещо и ми се струва, че може би е време да се приеме един закон за свободата от рекламите, както и по-малко ровене в личните данни на потребителите.Адаш само тези адреси ли са или има и още?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
fantoms
Това с връщането е малко под съмнение. В темата за Филипс писах, че искам да заменя един филипс за също толкова струващ ЛГ но не става работата. Писах и няколко мейла на Техномаркет и все още нямам отговор.
По закон до една седмица можеш да го върнеш на основание каквото и да е, и да си искаш парите или да замениш стоката с доплащане от твоя страна. Всеки магазин е в правото си да ти откаже при констатирани дефекти по стоката. Това го пропускат разбира се и просто ти отказват. Ти разбира се си си в правото да се обадиш до комисията за защита на потребителите ОЩЕ на същия ден. Ако и те констатират, че няма проблем със стоката, тоест не си я потрошил, изискват от магазина да ти върнат парите и им налагат глоба за отказа. НО, статистиката показа че много рядко се стига до там, защото малко хора се възползват от тези си права. И за магазините е по изгодно да отказват, на всеки 50, 1 си търси правата В СРОК.
- - - - - - - - - -
Цитат:
competition
То това с таргетираната реклама, взе да става вече много дразнещо и ми се струва, че може би е време да се приеме един закон за свободата от рекламите, както и по-малко ровене в личните данни на потребителите.Адаш само тези адреси ли са или има и още?
И аз съм на мнение че този вид шпиониране трябва да се забрани със закон. Евала на hristoslav2 :033: че споделя така полезна информация и ни помага поне отчасти да се предпазим от този тип действия на големите компании.
-
Цитат:
hristoslav2
Смарт телевизорите LG шпионират ползвателите си!!
Как може да се предотврати утечката на информация? Най-простият вариант — забранете на рутера да предава трафик на сервърите на LG, ето техният списък:
ad.lgappstv.com
yumenetworks.com
smartclip.net
smartclip.com
llnwd.net
smartshare.lgtvsdp.com
ibis.lgappstv.com
Тази забрана ще ви позволи да блокирате всички утечки и възможно, даже да изключите всичката реклама. При това, софтуерният ъпдейт се зарежда от друг сървър и трябва да работи нормално.
T.e. в настройките на рутъра има настройка "черен списък", там ли да се добавят въпросните адреси или греша. Също на адресите трябва ли да се дописва отпред "www.", "http:\\" или нещо друго. Ако някой има повече познания по настройките на рутърите да сподели, предварително благодаря за отговора.
-
Цитат:
dreamtm
По закон до една седмица можеш да го върнеш на основание каквото и да е, и да си искаш парите или да замениш стоката с доплащане от твоя страна. Всеки магазин е в правото си да ти откаже при констатирани дефекти по стоката. Това го пропускат разбира се и просто ти отказват. Ти разбира се си си в правото да се обадиш до комисията за защита на потребителите ОЩЕ на същия ден. Ако и те констатират, че няма проблем със стоката, тоест не си я потрошил, изискват от магазина да ти върнат парите и им налагат глоба за отказа. НО, статистиката показа че много рядко се стига до там, защото малко хора се възползват от тези си права. И за магазините е по изгодно да отказват, на всеки 50, 1 си търси правата В СРОК.
Понеже виждам, че си на ти с материята били ми помогнал с члена от закона където е указано, че мога да върна стоката до 7 дни.
-
Цитат:
fantoms
Ако може някой с LM серията да пробва и да каже дали при него също е така. На компа файла си тръгва.
А защо си мислиш, че всички рипнати HD файлове от маймунда трябва да ти вървят на телевизора?
Никой няма да ти даде гаранция за това, най-малко производителя.
-
-
Ок,
А утре като не ти тръгне някой друг файл, пак ли някой ще трябва да пробва?
Исках да кажа, че тази тема не е място за такива питанки.
-
Цитат:
fantoms
Понеже виждам, че си на ти с материята били ми помогнал с члена от закона където е указано, че мога да върна стоката до 7 дни.
Чл. 55.
Ако ти се занимава го прочети внимателно. Попринцип е упоменато и в условията online магазините които съм гледал.
-
Привет,
Предварително се извинявам ако съм сбъркал раздела :)
След неоценимите съвети на @hristoslav2 преди няколко месеца се сдобих с LG 32LS5600 и останах изключилено доволен.
Но ми дойде малък нещо и си взех преди седмица LG 42LA620S.
Тъй като съм гол и бос в 3D-то още веднага ударих греда с първия 3D филм, който дръпнах от нета.
Реших да направя сравение с версията Hobbit тъй като него бях гледал на 3D като излезе.
Рилийза беше този "The Hobbit An Unexpected Journey 3D (2012) 1080p Bluray H-SBS x264-zman [Public3D]"
Размера беше приличен, около 20Gb , и след като го свалих и пуснах през вградения плеър в телевизора тръгна "side by side".
Тъй като очилата в коплекта са за пасивно 3D съответно не ставаше за гледане, и натиснах 3D бутона на дистанционното на телевизора.
И О!- чудо картината се намести , но с един нюанс, екрана стана целия черен с изключение на една 10см ивица в средата в която вървеше филма.
Пробвах да го пусна през компютъра, но шанс 0, машината е сглобявана 2004г. Pentium D 2.66Ghz 1Gb DDR1 Ati Radeon 9550 GE TD 128Mb 128Bit и при все че ми върши чудесна работа, не може да подкара никакво FHD, камо ли 3D.
Та въпроса ми обобщено е има ли някакви пинизи при гледането на 3D съдържание по подразбиране.
Технически грамотен съм и може да изпозвате всякакви терминологии, също така ако има за четене по въпроса някъде ще е чудесно.
Осланям се на опита на безброй потребители вряли и кипяли в 3D и по принцип. :)
Благодаря предварително на всички.
-
-
Цитат:
korween
Привет,
Предварително се извинявам ако съм сбъркал раздела :)
След неоценимите съвети на @hristoslav2 преди няколко месеца се сдобих с LG 32LS5600 и останах изключилено доволен.
Но ми дойде малък нещо и си взех преди седмица LG 42LA620S.
Тъй като съм гол и бос в 3D-то още веднага ударих греда с първия 3D филм, който дръпнах от нета.
Реших да направя сравение с версията Hobbit тъй като него бях гледал на 3D като излезе.
Рилийза беше този "The Hobbit An Unexpected Journey 3D (2012) 1080p Bluray H-SBS x264-zman [Public3D]"
Размера беше приличен, около 20Gb , и след като го свалих и пуснах през вградения плеър в телевизора тръгна "side by side".
Тъй като очилата в коплекта са за пасивно 3D съответно не ставаше за гледане, и натиснах 3D бутона на дистанционното на телевизора.
И О!- чудо картината се намести , но с един нюанс, екрана стана целия черен с изключение на една 10см ивица в средата в която вървеше филма.
Пробвах да го пусна през компютъра, но шанс 0, машината е сглобявана 2004г. Pentium D 2.66Ghz 1Gb DDR1 Ati Radeon 9550 GE TD 128Mb 128Bit и при все че ми върши чудесна работа, не може да подкара никакво FHD, камо ли 3D.
Та въпроса ми обобщено е има ли някакви пинизи при гледането на 3D съдържание по подразбиране.
Технически грамотен съм и може да изпозвате всякакви терминологии, също така ако има за четене по въпроса някъде ще е чудесно.
Осланям се на опита на безброй потребители вряли и кипяли в 3D и по принцип. :)
Благодаря предварително на всички.
Нещо не ми стана ясно,какъв ти е въпроса.При гледане на 3Д винаги се включва тази функция на тв-то и се избира вида на 3Д-то.Ползвам очилата ,които ми дойдоха с телевизора, а и стават всички пасивни от кината .И по какъв начин пусна филма на тв-то-с флашка,с външен хард или през сървър?
-
Цитат:
dreamtm
Чл. 55.
Ако ти се занимава го прочети внимателно. Попринцип е упоменато и в условията online магазините които съм гледал.
Това е ако си го купил от разстояние. Ако си го взел от магазин не важи.
-
Цитат:
enevi
T.e. в настройките на рутъра има настройка "черен списък", там ли да се добавят въпросните адреси или греша. Също на адресите трябва ли да се дописва отпред "www.", "http:\\" или нещо друго. Ако някой има повече познания по настройките на рутърите да сподели, предварително благодаря за отговора.
Да там се добавя списъка.
Ето ги и първите маркетингови изследвания за ефективноста на рекламата в смарт тв
http://www.marketingmag.com.au/tags/.../#.Uozb9ydRLxU
http://translate.google.bg/translate...23.Uozb9ydRLxU
-
привет колеги по тв.
наистина, трябва едно голямо БЛАГОДАРЯ на всички които ни ограмотяват наготово!!!:21:
сега на вапроса - сдобих се с 32 LE 4500, всичко си му е ок., отключен УСБ,плеър и т.н.
въпроса ми е кой от методите работи за СМ на този модел и има ли смисъл да го отключвам?
какво още може да се активира?
п.с. обаче съм със скапана матрица - ТН , четвъртата цифра на модела е Д......