Здравейте Колеги,
След доста пресяване се спрях на тези два модела.
Препоръчайте ми кой да избера? И евентуално защо?
Благодаря ви предварително....
P.S Избора остана между LG 32LA660S VS SAMSUNG UE-32F6400
Здравейте Колеги,
След доста пресяване се спрях на тези два модела.
Препоръчайте ми кой да избера? И евентуално защо?
Благодаря ви предварително....
P.S Избора остана между LG 32LA660S VS SAMSUNG UE-32F6400
Този пост е редактиран от donchaz; 30-08-13 в 10:22.
Definitely - Samsung!
При F6500 - няма трептене, до колкото знам при 6400 от един познат, също няма. Мога да заявя, че Active е много по-добре (много по-изразен 3D ефект, а и не на последно място - Full HD 3D, за разлика от LG Half 3D)
Виждам че мненията клонят към модела на Samsung. Ходих да ги видя и двата модела Самсунга има по добър контраст но визуално като дизайн не ми допада заради цвета на пластмасата - хром никелов цвят на стойката. Нямаше да ми пречи ако щях да го слагам на стена, но в случая ще бъде на масичка и много ме дразни.
Предложиха ми модел на LG 32LA660S с 6 броя очила в комплекта и СТЕННА КОНЗОЛА Speaker Bar на цена от 999 лева. В комплекта присъства и дистанционното LG Magic Remote.
До колкото разбрах проблема със звукът който имаше серията от миналата година в тази е отстранен.
При Самсунг два броя очила и SMART TOUCH дистанционно за 929 лева.
В случая пак ли да клоня към Самсунга?
Този пост е редактиран от donchaz; 26-08-13 в 23:31.
donchaz,
Телевизор се избира основно според картината...
3Д на 32" не знам какъв ефект ще усетш...трябва да си много близко.
Защо 32", а не 40"?
Мнението за звука не е меродавно тъй като го получих от консултанта който се кълнеше че при моделите от тази година проблема не се проявява.
Стойката не ми харесва понеже цвета и стила на интериора в стаята никак не се връзва с нея.. повече ще подхожда на банята с тоя хром никелов цвят (в кръга на майтапа), но това е само мое мнение.... въпреки че бих игнорирал цвета за сметка на качеството.
Съгласен съм с това че основен фактор е картината... качеството на картината на LG-то също не е лошо че да го игнорирам и да избера Самсунга, но при него е една идея по добро.
Причината поради която се спирам на 32" инча е финансова, иска ми се да има 3D и Smart TV, но бюджета е ограничен до 950 лева. За тези пари 40" няма да се намери.
P.S Колко херца е реалната честота при двата модела? И кой е по надежден като качество на вложените материали.. процесор, рам като цяло хардуера и т.н. С какво единия превъзхожда другия като изключим леко по добрата картина от страна на Samsunga която ако не бяха еди до друг не бих забелязал.
Този пост е редактиран от donchaz; 27-08-13 в 00:49.
Една добра идея е да се вземе на кредит да речем телевизора е 1200лв. - първоначална вноска 900лв, останалите в рамките на месец или два и ще излезе почти безлихвено...
Това е мое мнение и според мен е добра идея над която можеш да помислите.
Обърни внимание и на "дребните" неща - ергономия на дист. у-е и менюта ... Аз така и не можах да свикна с малоумното EPG на LG - на цял екран , ситен шрифт и без прозорец с гледания канал и дори БЕЗ звук от гледания канал и това в "умен" тв модел 2012/13 г. Бутона "info" при ЛГ също е забит на най-неудобното място - в долния край на дист. у-е , далеч от навигационните бутони и от всякакво удобство при нормален захват на дистанционното - както виждаш дребни нещо , но доста дразнещи при ежедневно ползване .
Това ми беше идеята - като не може да избереш от 2 модела и 2-та ти харесват - да обърнеш внимание на "дребни" неща , които биха наклонили избора към единия .
Не ангажирам никого с мнението си
Разгледах предложеното LG и според мен стойката при Samsung e доста по-сериозна.Има един пластмасов широк правоъгълен преходник м/у самата стойка и TV-то,който освен,че се захваща с 4 болтчета има и 4 ушички с които се нанизва,което за мен е +.
Недостатък при Samsung-a е,че ако искаш да включиш външна аудио система (стерео сигнал,не през HDMI)през изхода за слушалки,звуковите настройки винаги се установяват в режим "Стандартен" и няма опция да се промени в примерно "Музика,Филм....",което за мен е доста голям "-".