Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Здравейте колеги,
От няколко дни съм горд собственик на LG 32LA667s.
Имам обаче въпрос относно 3D картината. Пробвах няколко филмчета и това, което ми направи впечатление е, че някой от тях автоматично стават в 3D т.е. не се изисква от мен да избирам какъв е 3D формата.
Други обаче трябва аз ръчно да избера в какъв формат са клипчетата (едно до друго или едно върху друго) в този случай когато го правя ръчно картината е много размазана и много неща се виждат двойни. Ако седна в средата и напрегна погледа си се получава, но очите ми трябва да са напрегнати през цялото време което е почти невъзможно.
Според вас каква може да е причината? Дали се опитвам да гледам не потдържан формат?
Благодаря
От компютър ли пускаш филмите? Тази тема може да ти е полезна
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D0...%80%D0%B8.html
За някои може да се наложи да им размениш местата - лявото да отиде вдясно - има такава функция в опциите за 3Д .
Цитат:
Първоначално публикувано от
venom8888
Дали има начин да се сложи софтуер от ЛА телевизор на ЛМ ?
Не - базирани са на различни шасита.
Цитат:
podredko
Филма който се вижда размазан го гледам от компютъра директно, чрез HDMI. Използвам VLC Player, като и с BS Player пробвах, но и с двата не става. Когато го пусна двата екрана са един над друг. Аз ръчно слагам да е 3d като избирам опцията, че двата екрана са един над друг, но тогава става много размазано.
От youtube обаче видеата вървят без забележка.
Цеци, пусни си 3д филма и влез в настройки на картината и от там избери настройка на 3д.От там можеш да придадеш повече дълбочина на 3д-то, да промениш разминаването на картината и още допълнителни настройки.Ако вече си го направила то извинявай за мнението ми!Можеш да отидеш до магазина и да им обясниш за евентуален проблем.Също така, кога е закупен телевизорът?Питам, защото имаше доста дефектни(върнати от потребители) бройки, които се предлагат отново!
Новите LG-та се появиха в Румъния. Вероятно тази или другата седмица ще ги има и при нас.
47LB730 - 2189лв
42LB730 - 1532лв
47LB670 - 1751лв
42LB670 - 1313лв
47LB650 - 1576лв
42LB650 - 1226лв
47LB630 - 1489лв
42LB630 - 1138лв
* всички цени са с ДДС.
Източник: shopit.ro
Цитат:
Tzetzy
Филма който се вижда размазан го гледам от компютъра директно, чрез HDMI. Използвам VLC Player, като и с BS Player пробвах, но и с двата не става. Когато го пусна двата екрана са един над друг. Аз ръчно слагам да е 3d като избирам опцията, че двата екрана са един над друг, но тогава става много размазано.
Най-вероятно е от настройките на плеъра/компютъра. Прегледай и задавай въпроси в темата на която съм дал линк. Дълга е, чети от 20 стр. нататък. Според мен VLC Player, като и BS Player не са удачни за гледане на 3Д видео, пробвай с КМплеър. В темата има препоръки за плеъри и настройки, макар и да са малко разхвърляни.
Аз тормозих ЛГ грижата за клиенти за проблемите на Youtube приложението и за липсата на настройка De-blur в trumotion...( Някаде по чужди форуми прочетох,че уж са се заели да я добавят най-после,но дали е истина незнам.. пишете им и вие и се оплакваите ... а ето и отговорите :
Аз:
Защо телевизорите от серия 6 ЛА имат въпросната настройка ( TruMotion - De-blur) кйто е 400 Хз MCI a същия такъв от ЛМ серията , тази настройка липсва ? Уж са с еднакви херца а разликата е голяма ... На телевизор 47Лм670с , който няма тази настройка, картината е видимо по- лоша, по-мътна и размазана при бързо движение????? Да не говорим- че с последния софтуерен ъпдейт( 04.52.07), приложението на Youtube зарежда по 5 мин и изобщо не става за употреба..
Те:
Уважаеми Господине,
Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!
В моделите от серията LM има настройка TruMotion- De-Judder.Това са модели от 2012 година,докато серията LA е от 2013 година и има по-ширoка гама за настройки.
Нямаме информация за проблеми при зареждането на приложението на YouTube.При проверка от наша страна то работи безпроблемно.
Аз:
Е как ще зарежда нормално, като преди не беше така и с последната версия на софтуера 04.52.07 за телевизор ЛМ670С приложението на youtube стартира супер бавно и цялостната му работа е затруднена и бавна .Интернет връзката ми е 100 мегабита.Нулирал съм настройките от менюто на телевизора след ъпдейта и положението е същото.. Има и доста хора който се оплакват от същия проблем, ще запиша и видеоклип ако трябва и ще го публикувам в Интернет да се види, че с тези ъпдейти на софтуера за телевизора вместо да се подобрява качеството на картината и цялостната работа на телевизора то точно обратното става. И картината е по-зле , по-размазана,по-мътна,без фокус, с кофти динамика.Да не говорим ,че дори този телевизор ме съмнява, да има и 100 реални херца,както и липсата на настройка за движенията De-blur в Trumotion го потвърждава.
Те:
Уважаеми Господине,
Благодарим Ви, че се свързахте с LG Electronics!
Благодарим Ви за забелязването на този проблем.Ще предадем оплакването Ви на отговорните за това лица.В този случай,моля изчакайте следващото Софтуерно обновяване,което ще разреши този проблем.
За de-blur-а и за тове , че лъжат ,че ЛМ6 серията е със 100хц панели им бях писал още преди година и половина и отговора ми общо взето беше - дрън-дрън , не можете да си настроите тв :)) - леко ме отсвириха и след още едно -две писма аз ги отсвирих .;)
Hello Friends
I have LG 39LA620S and I want do downgrade because of fault in 04.22.11 and 04.23.43 (italy version).
I try to select Options and push 7xFAV but nothing has happened. (File is in right place on pendrive)
How can I do downgrade?
Or maybe someone of you can fix this error in firmware.
I use CAM module to watch pay SAT TV.
If I program recording for night and TV must wakeup from standby, firmware doesn't give enough time to start for CAM Module. I need to program start TV at least 1minute before programmed recording (coded channel).
Sorry for english but I dont know Bulgarian :)
Hi jordan87 :rolleyes: and welcome to the forum / Witam i zapraszam na forum
Downgrade for models 2012/2013
Пошаговая инструкция
Понижение версии ПО телевизоров LG 2012-2013 гг.
translate from russian
Google Translate
Tłumaczenie na język polski
http://translate.google.bg/translate...tml&edit-text=
Only this nsu update will work? Понижение версии ПО телевизоров LG 2012-2013 гг.
I cant downgrade from usb?
Цитат:
jordan87
1. Yes - only this.
2. You can not downgrade from usb.
1 Прикачен файл(ове)
В AVS форумите имаме отзиви за LG 55LB7200 и какво да видим? Толкова трагично DSE, че дори на статична снимка се вижда. Радващото е, че благодарение на теста с "облаците" от нашия форум, може много бързо да се установи подобен дефект на панела още в магазина. За това тествайте преди да купувате!
Прикачен файл 13489
EDIT:
Новите модели на LG налични в ТМ. Брошура
LG 42LB730 - 1449лв
LG 42LB670 - 1369лв
LG 47LB670 - 1599лв
LG 32LB580 - 749лв
LG 42LB580 - 999лв
LG 32LB550 - 529лв
*с оглед на това, че Филипс са пуснали безплатна 5г. гаранция, очаквам това да го направят и LG. Предполагам до края на месеца или началото на Май ще има подобна промоция(подобно на миналата година).