Отговор: LG LCD & Oled TV 2015
Здравйте. Имам LG от миналата година, LA 740. Може ли някой да препоръча настройка за Truemotion при гледане на филми. До сега гледах филми с напълно изключен Truemotion, както тук се препоръчва, но на моменти има нещо като леко насичане. Прецъках различните варианти на Truemotion (гладно, изч. плюс и т.н.), но при всички има ефект на бърз кадър, което не е добре. Пробвах и с ръчна настройка - De jugger:1, De blur:5, но не съм много наясно, кое точно какво прави.
Цитат:
Първоначално публикувано от
petarvalchev
езика е български, държавата е сложена на Германия.
Цъкни тук и проследи хронологията до пост #1213. Предполагам менюто е подобно и ще се ориентираш.
Успех!
Цитат:
petarvalchev
... Има ли начин да ми запаметява какъв аудио език съм му задал, а не да го reset-ва при всяка смяна на канал.
Няма ли повече настройки за езика?
На LA690/2013г. в Меню>Опции>Език има 5 настройки : Език на: менюто, на звука, на субтитри, телетекст, гласово търсене.
"Държава" едва ли пречи на "Език", но от доста време насам новите модели ТВ нямат проблем с намиране на каналите на "Държава" - България.
стана от настройките на звука. А ролкова време ги търсих преди няколко дни ...
Цитат:
Deyan Stoykov
Здравйте. Имам LG от миналата година, LA 740. Може ли някой да препоръча настройка за Truemotion при гледане на филми. До сега гледах филми с напълно изключен Truemotion, както тук се препоръчва, но на моменти има нещо като леко насичане. Прецъках различните варианти на Truemotion (гладно, изч. плюс и т.н.), но при всички има ефект на бърз кадър, което не е добре. Пробвах и с ръчна настройка - De jugger:1, De blur:5, но не съм много наясно, кое точно какво прави.
Някой?
По принцип винаги ,когато модела позволява ползвам "потребителски режим" и там de jugger съм ползвал винаги намалено - макс до стойност "3" (според марката и модела) - на по-големи докарва вече "сапунената опера" , de blur и на 10 съм го слагал - основно 7-8 .
Някой дали може да помогне с настройки за калибриране на 47LB700v . От седмица търся по форуми,но намирам само за по-малки дисплеи и определно не ми харесва как изглежда. За момента съм го сложил на Стандартните опции. Опитах със съветника за картината,но цветовете ми идват прекалено силни и размити.
LG: Truth lies in the perfect picture
Ausführliche Details des LG 65EG960V 4K OLED TVs geleakt | Sven Ullrich
LG 49UB830V : Test complet
fr to en
- модели 2015
- UF950: 65, 55
- UF945: 86, 79
- UF940: 65, 55
- UF857: 65, 60, 55, 49
- UF856: 65, 60, 55, 49
- UF855: 60, 55, 49
- UF851: 65
- UF850: 65, 55
- UF841: 55, 49
- UF840: 49
- UF771: 70, 55, 49, 43
- UF770: 79, 70, 65, 60, 49, 43, 40
Здравейте на всички, включвам се и аз като собственик на LG40UB800V в Германия. Наскоро го загледах в един магазин и ми хареса. До тук добре,но в последствие опитвайки се да изтръгна малко информация за модела от продавач-консултантите в магазина удрям на камък... Изненадващо или не, тези така интелигентни "продавачи" на техника , понятие си нямат колко са боси в занаята. Мисля че можем с пълни сили да ги пратим в БГ мъничко на стаж да се образоват. То не че аз много разбирам от телевизори , но при първият забит от мен въпрос - "Модела съдържа ли интегриран WiFi?" , отговора беше,че няма и може само с кабел да се използва интернет......Втори ръпрос дали комплекта включва Меджик Римоут /на кашона си пише че го има/? Отново камък - човека идея си няма.... И така преодолях и това че купувайки ТВ-то никой не се наема да го изкара , тества и пробва, нещо , което в БГ работейки продавач на ТВ-та ме караха да правя и много други неща.....
Така , до тук с художествената част, тя беше да внеса малко свежест.Иначе казано на пръв поглед ТВ-то ме спечели със своята функционалност, Меджик Римоут и т.н. Като излъчване и картина най-общо казано е добър, но все още немога да намеря точната калибровка? Има ли такава? Друг въпрос , който ме мъчи е за безжичната връзка от лаптопа с ДЛНА сървър ли е най -удобно?Поразрових форума, но не намерих много инфо за този модел. Още и още въпроси , но малко по-нататък..... И така други съвети и мнения, подкрепени линкове биха ми били полезни,
поздрави.
Здравей Христослав,
Погрешния диагонал за теб лично или как ? Нямам толкова място иначе знам какво да взема. За калибровката как да ти кажа, целя да го настроя оптимално добре ,като си пусна филмче да се накефя на картина звук и така , все пак пари сме дали :) Виждал съм по форуми как пускат разни калибровки и така... Тук е мястото да благодаря на колегата Светлъо и се усетих да намаля De jugger опцията , така се оттървах от забързаните кадри , наистина много дразнещи.
Иначе линковете са добри ама малко на Френски, мноооого лошо :) .
Поздрави
Цитат:
tzlatarov
...Виждал съм по форуми как пускат разни калибровки и така...
И в повечето случаи те не пасват на Вашия телевизор, защото са строго индивидуални и проведени в различни условия.
Това го казвам като човек занимавал се с калибриране на монитори за работа с графика и видео.
Най-точното от гледна точка на параметрите е хардуерното калибриране http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/...-settings.html. Но освен че е скъпо, там резултата може отново да не се хареса като възприятие, защото всеки има индивидуални зрителни различия и предпочитания.
Затова при телевизора ми се струва, че е по-добре да се настройват цветовете от наличните в менюто инструменти за визуално калибриране и то от този който ще го ползва. Да не говорим че, за чистотата на цвета има значение, дали се гледа през деня или на изкуствено осветление.
Да, определено е така, всеки има различни възприятия за цветово усещане и картина... А ми какво да кажа, в момента тв-то е с фабрична картинна опция и ще се опитам да му задам малко финни настройки по този линк който сте ми дали :) Нямам си идея какво ще се получи..
Цитат:
tzlatarov
Здравей Христослав,
Погрешния диагонал за теб лично или как ? Нямам толкова място иначе знам какво да взема.
Правилният диагонал за UltraHD телевизор при дистанция 2,6 метра е 55".
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post714999