Отговор: LG 42LB650V DLNA проблем
С превъртането на филми "старото" ми LG 32LB580V се справя в пъти по-добре от "новото" 42LB731.
thetycoon
За съжаление, си прав. WebOS, поне първата, се оказа по-калпава от старите системи.
При всички LG телевизори от 2014 проблема с превъртането на MKV през DLNA го има. При *.m2ts превъртането работи.
Ако нямаш Меджик дистанционно си с вързани ръце. Стрелките са някакво решение, но си е мъка. Те прехвърлят филма на следващия ключов кадър и затова преместването не е през равни интервали.
И като имам Меджик дистанционно и какво? От време на време се загубва и спира да функционира коректно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Joro711
С превъртането на филми "старото" ми LG 32LB580V се справя в пъти по-добре от "новото" 42LB731.
\
И кое му е по-доброто? Аз бих казал, че WebOS, пък било то и от 2014 е в пъти по-добре от старите LG-та....
Цитат:
Joro711
И като имам Меджик дистанционно и какво? От време на време се загубва и спира да функционира коректно.
Най-малкото това, за което е питането на колегата thetycoon, че може да ползва времевата лента.
Моят меджик се държи напълно адекватно и работи без грешки.
Цитат:
Dominator
\
И кое му е по-доброто? Аз бих казал, че WebOS, пък било то и от 2014 е в пъти по-добре от старите LG-та....
Имаш ли представа колко е отвратително да не можеш да превърташ филми или музика през прехвалената WebOS? Защото точно това се случва и с последната версия 1.4. Или пък възпроизвеждане на филми с няколко звукови пътеки през DLNA и нулева възможност да избереш коя от тях да пуснеш. Или 10 вида субтитри в контейнера и никакъв начин да се показват.
Цитат:
Joro711
Имаш ли представа колко е отвратително да не можеш да превърташ филми или музика през прехвалената WebOS? Защото точно това се случва и с последната версия 1.4. Или пък възпроизвеждане на филми с няколко звукови пътеки през DLNA и нулева възможност да избереш коя от тях да пуснеш. Или 10 вида субтитри в контейнера и никакъв начин да се показват.
Това, че ти не знаеш как става, не означава не че може!
Цитат:
Joro711
Малко са 10, пробвай с 15. Уникален късметлия съм значи, при мен само с едни субтитри тръгват винаги и то при два телевизора с WebOS. Мистерия някаква
Цитат:
Dominator
Това, че ти не знаеш как става, не означава не че може!
Би ли казал как става, защото в противен случай пишеш половинчати неща?
Цитат:
Joro711
Би ли казал как става, защото в противен случай пишеш половинчати неща?
Извинявам се, това може да стане само с флашка... Останъл съм с грешно впечатление. Доста голям минус е наистина, но не е нищо фрапиращо, ако предварително се прегладат потоците и субтитрите.
Цитат:
espace
Малко са 10, пробвай с 15. Уникален късметлия съм значи, при мен само с едни субтитри тръгват винаги и то при два телевизора с WebOS. Мистерия някаква
Би ли казал по какъв начин гледаш тези филми? При мен си вървят перфектно само от флашка или по DLNA, но ако субтитрите са като отделни файлове. Ако са в MKV контейнер, просто не се показват.
Не помня от коя точно версия на фърмуера го няма проблема. Вероятно съвпада с оправянето на UTF-8 енкодинга, но в 05.00.20 избора на субтитри и коректното показване, при наличие на външни и вътрешни тракове, работи както при USB така и по мрежата. Вероятно зависи и от DLNA сървъра и настройките му, моя избор е Mezzmo.
Желаният трак се избира от SUB менюто на плеера.
Цитат:
operator3
Не помня от коя точно версия на фърмуера го няма проблема. Вероятно съвпада с оправянето на UTF-8 енкодинга, но в
05.00.20 избора на субтитри и коректното показване, при наличие на външни и вътрешни тракове, работи както при USB така и по мрежата. Вероятно зависи и от DLNA сървъра и настройките му, моя избор е Mezzmo.
Точно с 05.00.20 съм и дори от флашка проблемите със субтитрите продължават, ако файловете не са UTF8.
Българските субтитри от примерите по-долу са в 1251 ANSI Cyrillic. Странно е, че при вкарването им с MKVmerge в контейнера, DLNA ги засича вече като UTF-8. Но и при двата варианта работят.
http://prikachi.com/images/146/8415146J.png http://prikachi.com/images/144/8415144R.png