Доста се занимавах,но все ми се струва,че не е както трябва и може повече...ако някой може да помогне ще съм му благодарен!
Доста се занимавах,но все ми се струва,че не е както трябва и може повече...ако някой може да помогне ще съм му благодарен!
https://www.youtube.com/watch?v=TP4dsHqjYKs. Виж след 4.17мин. на клипа, има някакви настройки, но не знам дали са оптимални, пробвай!
благодаря!забелязах и друг проблем,тествах каква е разделителната способност през www.whatismyscreenresolution.com/ и ми излезе че ТVто е Full hd,1920*1080...дали е нормално това,като навсякъде пише че е ULTRA HD
благодаря,надявам се да е така.дано не съм се попрецакал с тоя модел...никъде никакви отзиви
Разбира се че е така. Инфото е от девелоперския сайт на LG.
Може би няма отзиви, защото не се предлага официално от LG България и е по-малко разпространен.
Среден клас UHD телевизор. Четириядрен процесор. 60Hz дисплей без 3D. Има си всички нужни функции.
От икономии, освен 60 Hz дисплей LG са вградили само два говорителя и странно защо само един USB и то USB 2. Вероятно не предполагат гледане на 4К съдържание от външен диск?
Като цяло получаваш 4К телевизор на цената на FHD от миналата година.
странна ми изглеждаше цената от 1000 лв.,но уж беше на промоция.а това че USB то е 2,не ми позволява да гледам 4К ли през него?
Теоретично скороста на USB2 е достатъчна за 4К видео, освен ако не са орязали възможноста софтуерно.
Можеш, да пробваш през USB от тези 4К демота.
4K | 4KSamples - Free Downloadable 4K Sample Content
Избирай тези, които са с резолюция 3840х2160.
качвам на флашка и ги пускам през USB на ТV то ли?може да задавам тъпи въпроси,но не съм в час...
Извинявам се че се намесвам в темата на колегата, но и аз имам питане. Има ли някаква причина да не ми пуска 4К семпъли и някой 3Д от DLNA NAS сториджа, а от флашка да ги пуска. Наблгам за някои 3Д защото имам 1 филм 3Д и си върви но не разпознва субтитрите и стоят на маймуница въпреки че пробвах с всичи възможни енкодингки, а 3Д демо клипчета ми ги пуска само и единствено от флашка.
мерси предварително!
Поздрави!
Връзката към телевизора безжична ли е? Ако ли да, пробвай с кабел.
Причината може да е във високия битрейт или неподходящ профил на видеото. Виж параметрите с MediaInfo.
Субтитри на маймуница - сещам се за поне три причини.
- NAS не може, да ги разпознае правилно. Пробвай с DLNA от компютър.
- Регионалните настройки на ТВ не са български или в настройките на плеера са маркирани други кодировки.
- Самите субтитри имат някакъв проблем. Провери с редактор на субтитри, примерно Subtitle Еdit.
Този пост е редактиран от operator3; 29-02-16 в 15:13.
първо благодаря за отговора
отговарям по ред на номерата.
с кабел е свързал но не гигабит ами 100мб, рутера е читав по принцип то от него обаче идва ограничението, и НАСа и ТВто трябва да са гигабит, но рутера не е. не съм пробвал с друг че не ми се купува нов без време
_ като ги пусна ми изписва ънрекогнизд формат или подобно, а от флашката ги пуска моментално.
_ ТВто е на английски, но като локация съм дал България.
_това последното е добро предложение защото съм избрал кирилик, но буквите излизат точно все едно съм избрал латин. в смисъл маймуницата е точно същата като символи. Пробвах и с windows-1251 и подобните ама пак никаква разлика. Смена мяймуницата но не ги пуска на кирилица.Иначе от всичките възможно субтитри ако избера някой език на който буквите са латиница и ги сменя тръгват коректно. Ще си харесам друг 3Д филм за проба
като цяло ще пробвам довечера със стрийм от компютър да видя как ще е. макар че щом рутера е 100Мб няма да мине повече така или иначе. Притеснвах се да не би да има разлика в DLNA протокола ако съдържанието е фулХД или 4К и от там да е проблема.
Благодаря още веднъж.
Оказва се, че проблема с 4К филмите през DLNA е в SmartShare приложението за webOS. То възпроизвежда 4К съдържание само от USB и HDMI и има ограничение за DLNA до FullHD.
Добрата новина е, че има приложение XPlay в руския LG Store. То според руснаците може, да възпроизвежда 4К през DLNA. Лошата новина е, че работи само с Plex DLNA сървър и е платено 456 рубли (около 10 лева).
Има и демо версия, работеща от флашка.