LG 46LB670V - корекция на Smart менюто (Launcher)
ТВ е с фирмуер 05.00.55; версията на WebOS не я знам (не е пред мен телевизора)
ТВ е купен втора ръка и част от инсталираните от предишният собственик приложения са ми излишни; Проблемите са два:
-не намирам начин да деинсталирам/премахна излишните за мен приложения (като voyo например)
-не успявам да преподредя иконите в Smart менюто по удобен за мен начин - в help-a на сайта на LG има видеопомагало, на което е показано, че при задържане на мишката върху иконата на определено приложение се появяват знаците < и > отляво и отдясно на въпросната икона и тя се премества с влачене на желаното място, но при мен тези знаци не се появяван и иконата не се поддава на никакви интервенции.
Ако някой се е сблъскал с тези проблеми и е намерил решение, моля да сподели.
Отговор: LG 46LB670V - корекция на Smart менюто (Launcher)
Отваряш Launcher-а с натискане на Home или Smart бутона. Кликаш на най-дясното бяло поле с трите вертикални линии. Появяват иконите на всички инсталирани приложения. С меджика или обикновенното дистанционно селектираш желаната икона. Над нея се появява стрелка нагоре ^.
- С курсора на меджика кликаш на нея и тогава се появяват допълнителните стрелки < > и х, и иконата може да се мести или от х да се деинсталира приложението, "взривявайки" появилото се птиче с натискане на OK. :)
- С обикновенното дистанционно или със стрелките на меджика е по-лесно. Натискаш веднъж стрелката нагоре и можеш да местиш иконата, а при повторно натискане нагоре можеш да деинсталиращ приложението по описания по-горе начин.
Приложенията, които са инсталирани фабрично, не се премахват.
http://prikachi.com/images/898/8656898k.jpg
Отговор: LG 46LB670V - корекция на Smart менюто (Launcher)
operator3, благодаря за съдействието!
По указаният от теб начин се получи!