32LF650V настройка на канали
Здравейте,
от скоро имам LG 32LF650V, момчето от кабелната телевизия дойде и направи някои от настройките, включително пусна каналите на автоматично търсене. Проблемът ми е, че не зная как да ги преподредя. Намерих в настройките меню разширени настройки - канали-управление на канали-редактиране на номерата на каналите- цифрова телевизия - преместване. От там нататък обаче се обърквам. Излизат ми две листи: едната с актуалната подредба на каналите, а втората с мястото на което искаме да ги преместим. Маркирам желаната програма от актуалната подредба с ОК и тя се отбелязва с чавка. Отивам на втората листа и маркирам отново с ОК мястото на което искам да я преместя (каналът пак излиза с чавка). Ако дам отново ОК програмата се размаркира, ако дам изход - промяната не се запаметява. Та въпросът ми е как да преместя каналите.
Още нещо - в началото имаше 168 канала, като стигна до 168 и дам нагоре, автоматично отива на 1. Сега след 75 отива на 1. Ако натисна директно 110 например - програмата си я има, но ако ги давам само нагоре след 75 отива на 1. Сега като отворих менюто за преместване на каналите също ми показа, че са 75, та как да преместя 110 примерно.
Извинявам се за дългите обяснения и благодаря предварително за отговорите.
Отговор: 32LF650V настройка на канали
Здравей,
Поради това че има разлика в редактиране на каналите при моделите с webOS от 2014 и 2015, не ми се иска да обяснявам и да те вкарвам в заблуждение. Затова ще ти предложа друг вариант.
Като начало стартирай автоматично откриване на каналите. След като всички канали са открити и запаметени, отиди на Разширени настройки >>> Канали >>> Копиране на канали >>> От телевизора на USB (трябва да има включена флашка или диск). В основната директория на USB устройството ще бъде записан файл (пр. GlobalClone00001.TLL). Изтегли си програмката ChanSort и зареди в нея сваления файл GlobalClone00001.TLL. Ще видиш нещо като това.
http://prikachi.com/images/692/8925692d.png
Можеш със зелените стрелки да променяш местоположението на каналите, а с поставяне на отметка в чек-боксовете - да скриваш, пропускаш или заключваш някои от тях. След съхраняване на промените заменяш стария файл в USB устройството с редактирания и по обратния път Разширени настройки >>> Канали >>> Копиране на канали >>> От USB на телевизора го зареждаш в ТВ.
Имената на цифровите канали не могат да се променят.
Здравейте, благодаря а отговора. Често казано в кашона не видях нито диск, нито флашка. В крайна сметка дойде познат който се оказа със същия модел и ми показа. Има стрелка между двата списъка с програми и трябва да натисна и нея. Просто, но кой да се сети.
Благодаря все пак.
Diana Peshova
Колегата operator3 имаше в предвид, ти да свържеш твоя флашка или HDD в USB порта на телевизора.
Такива няма в комплекта на който и да било модел телевизор.
Колеги, имам ТВ LG 55LA690 ,но нещо немога да се оправя с редактирането на каналите,дали за този модел действа програмката?
Цитат:
Първоначално публикувано от
veselintonev
Колеги, имам ТВ LG 55LA690 ,но нещо немога да се оправя с редактирането на каналите,дали за този модел действа програмката?
Би трябвало да действа.
Supported TV models:
LG
Series: CS, DM, LA, LB*, LD, LE, LF, LH, LK, LM+, LN, LP#, LS, LT, LV, LW, LX, PM, PN, PT, UB*
Lists: Analog TV, DTV (DVB-C, DVB-T), Radio (DVB-C/T), Sat-DTV (DVB-S2), Sat-Radio (DVB-S2)
*: Some devices behave erroneously due to firmware issues.
+: See system requirements for LM-series. xxLM640T is not supported due to firmware limitations.
#: Only satellite channels supported.
https://github.com/PredatH0r/ChanSort/wiki/LG