Отговор: Съвет за 43" телевизор
Май везните клонят към LG-то , поради IPS матрицата . Мерси за съветите !
Само малко отклонение - много пари за малък размер екран и то 4к . Лошо няма , ама за мен това не са добре похарчени пари . Още повече пък за гледане на филми и то с добро качество .
Да знаеш , че LG нямат DTS поддръжка и някои филми ( доста даже ) няма да имат звук.
Не е вярно ! Зависи от модела .Този от предложените има .
Той и Philips-a нямаше , че ги преработвах на AC3 , за да има ... доста досадно . Със сигурност държа новия да има . Civica ще съм ти благодарен за съвет , как би похарчил ти тези пари , за подобен размер телевизор
Като модел тeзи - може би , но ти трябва да си прецениш дали те грабва и с какво - LG 49LH630V , LG 49UH6207 , Samsung 49K5502 . При по-висока серия с по-малък размер ( 43" ) и 4к тв за тези пари , имаш предложения . Това си е лично мнение , просто за по-голям избор . С нищо не те ангажирам .
50DS630 (без DTS поддръжка за плеъра), 50KU6072 или 50UH635(който да вчера беше 1079лв при румънците) също са вариант за към 1200лв
Телевизора се гледа от 2 метра разстояние и наистина не виждам смисъл да е по-голям от 43" . Ако мислите че не си заслужава да се дават толкова пари за такъв размер , дайте предложение което си заслужава парите (колкото и общо казано да е това) .
Смисъл има , вервай ми , особено 4к ! Има и таблица как се смята разстоянието за гледане според размера на екрана . При 43" 4к екран и повече от 185 см разстояние за гледане , няма видима разлика с фул хд тв , според формула на запознати с материала .
Фул хд и 4к малък екран от голямо разстояние , все тая , няма разлика в картината , но и пак си зависи какво ще пускаш като сигнал .
Всичко предложено по-горе си заслужава парите , зависи какво ще ти хареса на теб , хора разни .
Ами ако искаш по-малък тв - виж предложените в по-малкият вариант - 40DS630, 43KU6072, 40UH635 ... макар и в момента да гледам мача на 49" от 2.20м и си е перфектно ...
то мача е перфектен за това.
Според таблицата , за 2 метра трябва да взема около 70" ( ако говорим за 4К ) . То ако пусна нещо ще съм като зрител на тенис мач , гледайки целия екран на телевизора . Понеже в хола телевизора ми е доста по-голям и като седна по близо до него , немога да обглеждам цялата картина наведнъж някакси :D
А това промоционално 43LH570V при румънците някой гледал ли го е ? Че не мога да го намеря наживо да го видя как е.