Много благодаря на всички се отзовали. С Serviio няма вече презареждане. Сега остава да си намеря кракната версия която да работи толко добре като оригиналната. Но за всеки случай ще сменя и кабелите.
Много благодаря на всички се отзовали. С Serviio няма вече презареждане. Сега остава да си намеря кракната версия която да работи толко добре като оригиналната. Но за всеки случай ще сменя и кабелите.
Предполагам Cat5 е достатъчен като кабел. Не трябва по висок клас.
И да е сглобен от макарата пак става. Важното е буксичките да са добре направени. Тоя също би трябвало да свърши работа. Нямаш ли от някой рутер останал за пробата? Но нали със Serviio-то няма проблем вече, какво го мъчиш още? Възможно е на LG да е недодялан софт-а и при определени условия да се чупи. При по слаба поддръжка ... за това препоръчах да опиташ с този вариант.
Прави го след половин час и го презарежда за около 2 секундин което не е дразнещо, но ще взема и нови кабели за всеки случай.
Даже и с Serviio ли не разбрах? Нали каза, че се е оправило?
Да с Serviio, ама за мен това си е като оправено на половин час да спре за 2 секунди си е супер. А не като преди на 2 мин за по 20-40 секунди.
Значи е по добре, но не се е оправило напълно. Подведох се от това което написа по рано "С Serviio няма вече презареждане.". Сега вече гледаш кабела и рутера. Но опитай първо с малки файлове ...до около 4-6гб..
С малки файлове до към 6 гб. няма проблеми. Рутерът за съжаление няма как да го заменя той е на около 2 месеца от М-тел и е комбиниран за телевизията и Интернет. Затова довечера пускам новите кабели и да се надявам. Да е от тях.
Изпратено от моят Lenovo TAB 2 A7-30HC с помощта на Tapatalk
Можеш да вържеш телевизора и компютъра директно с кабел, без рутер или суич като им зададеш ръчно статични адреси от една мрежа. ТАкак ще разбереш дали рутера има пръст в тая работа или само компютъра е проблема. Като можеш да пробваш и с друг комп/лаптоп.
Това се замислих дали да не сложа една допълнителна ланкарта и направо от компютъра към телевизора. От понеделник съм почивка и ще разиграя тези варианти. Сега се сетих, че снощи дръпнах лан кабела и го пробвах на безжична и не успя да зареди същия филм. Явно проблема е по кабелите или рутера. Като цяло връзката м/у двете устройства. Или аз съм прекалено нагъл и искам от телевизора да прочете толкова голями файлове.
Този пост е редактиран от petiopetrow87; 10-05-18 в 19:16.
Свързах компютъра директно с телевизора, и всичко е по мед и масло. Значи всичките проблеми идват от рутера на М-тел.
То беше ясно от самото начало, но нали каза че преди е работило без проблем....
Ами преди този рутер бях със 8 годишен switch на Netgear и не можех да си представя, че проблема ще е от новия рутер не Cisco. Отново благодаря ВИ за помощта и разнищтването на тази малоумна драма.
Филма в какъв формат е/резолюция и размер? Рестартирай рутера и пробвай пак.